Kirjaudu ▼
 

Helppo tili – välittäjä nappasi 7 000 euroa

Martti Kainulainen / Lehtikuva
Helppo tili – välittäjä nappasi 7 000 euroa
Asuntojen hintojen nousu on nostanut prosenttiperusteiset kiinteistövälittäjien palkkiot poskettomiksi, Vuokraturva kritisoi. Järjettömät välityspalkkiot paitsi käyvät asuntokauppoja tekevän kukkarolle, myös syövät yleistä luottamusta kiinteistönvälitysalaa kohtaan.
19.8.2011 10:10
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Asunnon myynnistä vastaavat kiinteistönvälittäjät ottavat lähes poikkeuksetta palkkiokseen tietyn prosenttimääräisen summan toteutuneesta kauppahinnasta. Jo pitkään jatkunut asuntojen hintojen nousu on nostanut välityspalkkiot tasolle, jolla ei monissa tapauksissa ole enää mitään yhteyttä tehtyyn työmäärään, Vuokraturva kritisoi.

Tyypillisenä välityspalkkiona mainitaan esimerkiksi Helsingin Kalliossa sijaitsevasta 35-neliöisestä yksiöstä maksettava, järjestään yli 7 000 euron välityspalkkio. Yleensä tällaiset asunnot menevät kaupaksi muutamalla esittelyllä tai jopa ennen ensimmäistä esittelyäkin.

Kyseessä ei myöskään ole pelkästään Helsingin keskustan ongelma, sillä samankokoisen yksiön välityspalkkio on yleisesti yli 6 000 euroa, vaikka se sijaitsisi esikaupunkialueellakin.

Ongelma on yhä räikeämpi kaksioiden ja kolmioiden kohdalla. Helsinkiläisen kaksion kaupoissa välityspalkkio voi nousta yli 10 000 euroon ja kolmioissa jopa yli 25 000 euroon, Vuokraturvan vertailu osoittaa.

Myyjän omalle välittäjälleen maksamat kovat korvaukset vähentävät kaupankäyntiä asuntomarkkinoilla. Vuokraturva arvioi, että tuskin millään muulla alalla on yhtä olematonta hintakilpailua kuin asunnonvälityksessä.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Yhtiö kuitenkin muistuttaa, että tietyissä tapauksissa suuret välityspalkkiot voivat olla perusteltuja.

– Monimutkaisessa ison omakotitalon kiinteistökaupassa voi hyvinkin suuri välityspalkkio olla työmäärään ja osaamisvaatimuksiin nähden oikeutettu, mutta tavallisten pienten asunto-osakehuoneistojen palkkiot ovat päässeet täysin irtautumaan kohtuullisista veloitusperusteista, Vuokraturvan hallituksen puheenjohtaja Timo Metsola sanoo.

Metsolan mukaan on myös alan oma etu havahtua käsistä karanneisiin palkkioihin, sillä järjetön hinnoittelu ei voi olla vaikuttamatta tavallisen kansalaisen asennoitumiseen koko kiinteistönvälittäjien ammattiryhmää kohtaan.

19.8.2011 10:10
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Timo Metsola

Kommentit (142)


Anonyymi
Parin paperin TÄYTTÄMISESTÄ on 7000e tosiaan hyvin saatu.
Anonyymi: Buhahhah 19.8.2011 10:22

Anonyymi
Tämän välittäjän palkkion lisäksi tulee valtion "palkkio", eli varainsiirtovero. Sen lisäksi, että maksat kiinteistöstäsi välittäjän palkkion ja kiinteistöveron, maksat myös varainsiirtoveron. Kuinakhan paljon valtio tekee töitä tämän huomattavan prosentuaalisen maksun eteen?
Anonyymi: Suomi verottaa itsen 19.8.2011 10:22

Anonyymi
Ajatella jos olisi itse myynyt ja nähnyt muutaman
tunnis vaivan niin olisi nyt 7 tonnia rikkaampi.
Mitäs sillä rahalla voisikaan nyt tehdä. Itse olen
oman asunnon myynyt ja se oli aivan helppoa. En vain
ymmärrä miksi joku antaa välittäjälle oman asunnon
myytäväksi ja menettää siinä voiton/itse säästetyn
rahan.
Anonyymi: Sam 19.8.2011 10:24

Anonyymi
Uusien asuntojen kohdalla suunnittelijoiden palkkio on murto-osa kiinteistövälittäjän palkkiosta.

Kannustavaa, kun hit-and-run-välittäjä vuolee kermat ja arkkitehdille jää rippeet neliöhinnasta.
Anonyymi: Per S. Auki 19.8.2011 10:24

Anonyymi
Rikas kansa, pientä on silloin kaikki mitä on raha.
Anonyymi: T Tiilimani 19.8.2011 10:24

Anonyymi
Kävin joskus kokeilemassa ko. työtä. Ei ole helppoa hommaa, sunnuntait usein töitä, aika epäsäännöllisen säännölliset työajat. Palkka yleensä ainakin osin tai suurelta osin provisiota. Aikamoinen viidakko lakeja ja määräyksiä ym. opeteltavaa myös, jos haluaa oikeasti osata asioita ja tulla hyväksi kiinteistövälittäjäksi.

Tervemenoa kiinteistövälittäjäksi, jos kuvittelet, että sieltä saa helppoa tienestiä nopeasti.


Netistä on sivustoja, jonne voi laittaa ilmoituksen myytävästä asunnosta. Tänäpäivänä ei tarvita enään kiinteistönvälittäjiä. On kyllä kumma, jos joku ei vieläkään osaa käyttää nettiä.
Anonyymi: nettipalvelut hoitaa 19.8.2011 10:25

Anonyymi
Valtio kerää verot muutenkaan kovasti vaivaa näkemättä. Mutta sillä pidetään so called hyvinvointiyhtiskunta pystyssä
Anonyymi: ei työ vaan tulos 19.8.2011 10:25

Anonyymi
Olen tehnyt omalla asumisurallani kuudet asunto-osake tai kiinteistökaupat. Kolmessa niistä oli mukana välittäjä, joista yhdessä tapauksessa yritettiin petosta. Ilman välittäjää tehdyissä ei ollut mitään ongelmia.
Anonyymi: Karva 19.8.2011 10:26

Anonyymi
Kyllähän tämäkin kuvastaa, kuinka saatanan tyhmää kansaa suomalaiset ovat. Asunnoissako ei ole ylihintaa, jos provikkapalkalla saat yhden asunnon myynnistä normi-ihmisen parin kuukauden palkan??!!
Anonyymi: Nimetön 19.8.2011 10:29

Anonyymi
Parin paperin TÄYTTÄMISESTÄ on 7000e tosiaan hyvin saatu.


Kiinteistönvälittäjän aivoilla varustetulle henkilölle se on kuitenkin vaativa työ.
Anonyymi: Nimetön 19.8.2011 10:31
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä