Kirjaudu ▼
 

Yle: Pitkäperjantai yllätti kauppiaiden odotukset

Ismo Pekkarinen
Yle: Pitkäperjantai yllätti kauppiaiden odotukset
Kauppaketjut pyrkivät keräämään pääsiäisestä oppia pyhäpäivien aukioloaikoihin.
26.3.2016 11:21
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kauppojen ei tarvinnut tänä vuonna hakea poikkeuslupaa pääsiäisen aukioloaikoihin. Kauppaketjut varautuivat pääsiäiseen odottavin mielin.

Yle Uutisten mukaan pääsiäisen kaupankäynti on lähtenyt liikkeelle ennakoitua vilkkaammin.

– Asiakkaita on ollut liikkeellä aamusta saakka, ensimmäisinä tunteina ruuhkaksikin asti. Asiakkaita oli niin paljon, että kassoille hälytettiin lisää apuvoimia, K-citymarketien ketjujohtaja Johanna Kontio sanoo Yle Uutisille.

Kesko Oyj Suomen Osuuskauppojen Keskuskunta
Taloustiedot
Y-tunnus 0109862-8
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OYJ
Kaikki yrityksen taloustiedot
Osaketiedot
Viim. hinta € 38,120
Muutos € -0,180
Muutos % -0,47
Katso kurssihistoria
Osinkotiedot
Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät

Myös S-ryhmän kaupoissa on riittänyt väkeä.

– Päivä on ollut positiivinen yllätys. Odotimme, että asiakkaita tulisi paljon, mutta uskaltaisin sanoa, että jopa enemmän on käynyt kuin osattiin odottaa, helsinkiläisen kauppakeskus Kaaren Prisman johtaja Ilkka Riiali sanoo Yle Uutisille.

Oppia tulevaan

Kauppaketjut seuraavat tarkasti pääsiäisen myyntiä, sillä myyntiluvut kertovat asiakkaiden mieltymyksistä pyhäpäivien aukioloaikojen suhteen.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– Varmasti pääsiäisen kokemuksista otetaan opiksi. Katsotaan, millä tavalla asiakkaat toivovat, että kaupat ovat auki, Keskon Kontio sanoo Yle Uutisille.

Kauppojen aukioloajat vapautettiin vuoden alusta.

26.3.2016 11:21
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (61)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ennen käytiin pääsiäisenä kirkossa,nykyään kaupassa.
Anonyymi: llllllll 26.3.2016 11:37

Anonyymi
Mutta lauantaina onkin tavallista väljempää.
Anonyymi: hölmöläisten_peitto 26.3.2016 11:41

Anonyymi
Ennen käytiin pääsiäisenä kirkossa,nykyään kaupassa.

No se on kyllä aivan oikea suunta
Anonyymi: villle 26.3.2016 11:43

Anonyymi
Niin, kysymyshän on siitä, että kuinka monta kassaa oli paikalla normaalliin verratuna.
Niitä voi olla enemmän tai vähemmän ja tietenkin jos niitä on aivan minimi, niin jonoa muodostuu kassalla väkisin.
Se ei tarkoita, että myynti olisi valtavaa tai edes hyvää.
Edelleen, jos olet tänään ostanut jotain, niin huomenna tai tulena päivinä, ei sitä tarvitse enää ostaa, joten tuskinpa myynti lisääntyy, kun koko kuukausi lasketaan. Jos pyhinä ostetaan, niin arkena on hiljaisempaa.

Toisaalta tällainen juttu käy mainoksesta, jolla yritetään saada ihmiset kauppoihin, vakuuttamalla, että siellä ne muutkin pääsiäistään viettää.
Sikäli se tietenkin onkin helppoa, kun tiedetään ettei TV:stä/ nykyisestä Toosa-TV:stä, ei tule mitään katsottavaa. Sama elokuvakin tulee 3-4 kertaa, saman firman kanavilta, peräkkäisinä päivinä.
Siinä on tietenkin sekä hyvät että huonot, ettei löydy mitään katsottavaa.
Ei ole enään pitkään aikaan tullut edes uutisia katsottua, sillä meille kerrotaan se, mitä meidän halutaan uutis-formaatin puitteissa kuulevan ja kertomatta jätetään se, mitä ei haluta katsojan kuulevan ja näkevän.
Anonyymi: PääsiäisYllätys 26.3.2016 12:02

Anonyymi
Suomessa mikään ei ole enää pyhää, eletään miten huvittaa. Kepua johtaa ns kristitty mies ja sallii oman puolueen ministerin heittää Raamatun arvot romukoppaan.

Samalla kun kansa on hylännyt Raamatun Jumalan, Suomi luisuu yhä syvemmälle suohon. Pahempaa on koko ajan tulossa.
Anonyymi: mitäkylvätsitäniität 26.3.2016 12:03

Anonyymi
En vaan jaksa usko että kauppa kokonaisuudessaan voisi lisääntyä aukioloaikojen vapautumisen takia kovinkaan paljon. Ihmiset vaan käyvät eri aikoihin kaupassa. Jos nyt kävit ruokakassin perjantaina, ei tarvinne käydä samaa ostamassa tänään.

Suomalaisten kulutus on aika tapissa ostovoimaan nähden. Jopa säästöjä on alettu kuluttamaan tilastojen mukaan, eli säästämisaste on miinuksella, mikä on poikkeuksellista Suomessa.
Anonyymi: mistärahakulutukseen 26.3.2016 12:07

Anonyymi
Eiköhän nyt kauoasta haettu ne samat tuotteet, jotka olisi ostettu aiemmin arkena.

Vuoden kokonaismyynti tuskin kasvoi yhtään.
Anonyymi: Fiifiiifi 26.3.2016 12:09

Anonyymi
Kustannukset nousee ja kokonaiskauppa ei kasva yhtään. Se syödään mitä ennenkin.
Aika tyhjiä näytti kauppojen pihat eilen olevan. Vai onko joillekin elämän autuus päästä kauppaan joka päivä..?). "hei mennään kauppaan kun sinne pääsee"..!!??

Normaalille duunarille joka vielä jotain tuottavaa työtä tässä maassa tekee kaupassa käyminen on pakkopullaa jonne mennään vaan käytännön syistä ja ostetaan mahdollisimman pitkäksi aikaa kerralla. Täytyypä harventaa entisestääkin jatkossa ja periaatteestakin jättää menemättä pyhinä..
Anonyymi: dbhaehetheathea 26.3.2016 12:42

Anonyymi
Ehkäpä vuoden kokonaismyynti ei tästä kasva ainakaan isommin, kuten joku jo mainitsikin. Toisaalta kaupoilla ei ole ollut ehkä nyt niin suurta painetta myydä ruokaa alelapuilla ennen pakkosulkemisia eikä sitä myöskään ole varmaankaan joutunut siksi heittämään niin paljon roskikseenkaan.

Ekologisen puolen lisäksi palvelutason ja asiakastyytyväisyyden voidaan katsoa parantuneen, kun aukiolojen valinta normalisoitiin kauppojen itsensä päätettäväksi - kauppa voi myydä kun haluaa ja asiakas voi ostaa kun haluaa, ilman tarpeettomia kieltoja.
Anonyymi: KauppaanOnPitkäMatka 26.3.2016 12:42

Anonyymi
Edelleen, jos olet tänään ostanut jotain, niin huomenna tai tulena päivinä, ei sitä tarvitse enää ostaa, joten tuskinpa myynti lisääntyy, kun koko kuukausi lasketaan. Jos pyhinä ostetaan, niin arkena on hiljaisempaa.


Tämä on täysin kummallinen käsitys. Ei ihmisten kulutuskysyntä ole vakio edes ruokatarvikkeiden osalta. Juhlapyhinäkin lähdetään hakemaan "täydennystä" kun maito on vähissä ja kotiin tullaan kuitenkin täyden kauppakassin kanssa. Ei se tarkoita sitä, että neljä päivää myöhemmin jätettäisiin maitopurkki ostamatta.

Lisäksi pitäisi ymmärtää, että kulutustottumukset ovat muutenkin muuttuneet 2000-luvulle tultaessa. Ruokapöytään ei enää kateta kuoriperunoita ja ruskeaa kastiketta vaan uusia reseptejä kokeillaan ja silloin tarvitaan myös enemmän elintarvikkeita. Ei 80-luvulla olisi voitu kuvitella, että Alppilan Alepasta voi ostaa ankanreisiä säilykkeenä. Pahiten kehityksestä on kuitenkin pudonnut PAM, jossa kuvitellaan että maailma pyörii edelleen samalla tavoin kuin vuonna 1980.
Anonyymi: 00530HKI 26.3.2016 12:49
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä