Kirjaudu ▼
 

Alkot auki klo 21 asti? Näin reagoivat kauppiaat

Tero Karjalainen
Alkot auki klo 21 asti? Näin reagoivat kauppiaat
Ruokakauppojen etujärjestö tyrmää tänään esitellyn ehdotuksen alkoholilainsäädännön uudistamiseksi. Kaupan alan työntekijöiden ammattiliitolta tulee sen sijaan kiitosta.
11.2.2016 17:08
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Perhe- ja peruspalveluministeri Juha Rehulan (kesk) ehdotus Alkojen aukio-oloaikojen pidentämisestä tyrmätään Päivittäistavarakauppa-etujärjestössä.

Liiton toimitusjohtajan Kari Luodon mukaan Rehulan pohjaesitys on pettymys kaupoille.

– Pohjaesityksessä Alkon myyntiaikoja pidentämällä ohjataan kohti väkevien kulutusta, Luoto moittii liiton tiedotteessa.

Alko Oy
Taloustiedot
Y-tunnus 1505551-4
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OY
TOL-luokka
Alkoholi- ja muiden juomien vähittäiskauppa
Kaikki yrityksen taloustiedot

Luodon mukaan myös ministerin kauniit puheet normien purkamisesta voi kuitata olankohautuksella.

– Suuri osa muusta elinkeinojen huomioon ottamisesta näyttäisi olevan lähinnä kuolleiden kirjaimien poistoa.

Kauppojen pettymyksen taustalla on se, ettei Rehulan pohjaesityksessä esitetä vahvojen erikoisoluiden ja viinien tuomista ruokakauppoihin.

– Alkon aukioloaikojen laajentaminen lisäisi entisestään Alkojen sijoittumisesta aiheutuvaa kilpailuvääristymää. Myöskään pienpanimoiden kasvun edellytyksiä tai matkustajatuonnin hillitsemistä ei pohjaesityksessä huomioida lainkaan.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Pam kiittelee

Kaupan alan työntekijöitä edustava ammattiliitto Pam sen sijaan suitsuttaa esitystä hyväksi ja tasapainoiseksi.

Liiton puheenjohtaja Ann Selin kiittelee, ettei Rehula esitä muutoksia alkoholin nykyisiin myyntiaikoihin ruokakaupoissa.

– Iltamyynnin jatkaminen vaikuttaisi negatiivisesti jo entisestään vaikeuksissa olevaan ravintola-alaan. Se myös lisäisi työturvallisuusriskiä erityisesti pienissä kaupoissa, joissa yksintyöskentely on tyypillisintä, Selin kiittelee Pamin tiedotteessa.

Selinin mukaan asiakkaiden päihtymys ja alaikäisyys aiheuttavat sitä enemmän ongelmia, mitä myöhäisemmästä kellonajasta on kyse.

11.2.2016 17:08
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (27)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nyt kaupat pääkiinni ja kauppa auki. Vapaa kilpailu on vapaata eikä vapus ole sitä mitä te edustatte vaan sitä mitä kansa haluaa ja se haluaa väkeviä yömyssyjä. Ei rasvaista makkaraa ja keskikaljaa joka lihottaa, eläköön vapaus.
Anonyymi: vapaushärmään 11.2.2016 17:23

Anonyymi
Tyypillistä suomaalaista poukkoilua.

Valtio on huomannut, ettei pärjää ilman juoppoja ?

Taannoin Suomen budjetti rakennettiin vahvasti viinasta ja tupakasta saataviin veroihin.

Hullujen maa. Totisesti!
Anonyymi: Thihihihihihiihihihi 11.2.2016 17:28

Anonyymi
Kyllähän nuo lobbarit on mietoja vihannu iät ja ajat.. Alkon rahavirroissa istuu niin ihme porukkaa, että vie kyllä uskon noilta. Sama porukka valittaa alkoholin haitoista ja istuu samalla alkon palkkalistoilla :)
Jos haluaa holhota, niin ei muuta ko lapsia tekemään tai adoptio vois olla kans vaihtoehto. Aikuiset ihmiset kyllä sais omasta mielestäni päättää ihan omista tekemisistään. Nykyajan vuorokausikaan ei enää ole sitä mitä se oli. Viikonloppu on harvalle viikonloppu jne..
Anonyymi: iltaa 11.2.2016 17:31

Anonyymi
Nyt halutaan myydä väkeviä Valtion monopolista myöhään illalla. Loppui puhe alkoholihaitoista.

Eipä ihmetytä kun miettii että halutaan ajaa monopolin etuja vapaan vähittäismyynnin kustannuksella. Keskiolut haluttiin Alkoon muutama vuosi taaksepäin ja uuden hallituksen tuella tähän ei päästy, mutta Alkon myynnin lisäämiseen kuitenkin.
Anonyymi: kiulu 11.2.2016 17:34

Anonyymi
Eikö vieläkään lakimuutoksella päästä tilanteesen, että kaikki suomalaiset olisivat alkoholituotteiden saannin osalta tasa-arvoisia? Nykytilannehan on perustuslain vastainen. Mihin perustuu se, että suuri osa maaseutua on ilman Alkon palveluja ja että niitä ei voi antaa kauppaliikkeiden hoidettavaksi. Tämähän piristäisi maaseutua, koska ei enää tarvitsisi lähteä kauas alkoholiostoksille ja muukin kulutusraha jäisi paikkakunnalle. Säästöä tulisi myös matkakuluissa ja päästöissä. Moni autotonhan ei edes pääse kauemmas ostoksille ja julkinen liikenne on lähes nolla. Suoraan sanottuna kyse on rasismiin verrattavasta asiasta eli stereotypiasta, että maaseudun asukas ei osaa käyttää alkoholia. Todella halveksittava ja rankka syytös.
Anonyymi: Totuus_pöydälle_nyt 11.2.2016 17:35

Anonyymi
AI hurja että oikein tunnin pidempään kun nyt.
Anonyymi: Llkkjjhhgg44 11.2.2016 17:44

Anonyymi
vielä kun Alko ottaisi myyntiin ruokatarvikkeet niin saisi samalla reisulla ostettua nekin. Tämä päätös syntyisi varmaan nopeammin ja helpommin kuin se että ruokakaupat saisi viinit hyllyihinsä.
Anonyymi: Matti 11.2.2016 17:58

Anonyymi
Pienet kaupat ja R-kioskien tyyliset ratkaisut ovat juuri niitä joista USA:ssa ja vaikkapa Isossa-Britanniassa pystyy kotikadun varrella käydä ostamassa viinipullon tai muutaman oluen vaikkapa klo 22 tai klo 23 illalla. Samalla tavalla Virosta saa alkoholia pienistä paikalliskaupoista. Kaikissa näissä maissa yleinen turvallisuus on aivan eri tasolla - siis huonompaan suuntaan - kuin Suomessa, mutta silti alkoholin myyntiä ei tulisi mieleenkään rajoittaa tai kieltää noissa maissa. Suomi hoitaa seurausta, eikä syytä tässäkin asiassa: Virkamiesten vuoksi viinaa sai aikoinaan vain viinakortilla ja vielä 80-luvulle tultaessakin miehet alkon tiskin takana pitivät huolen siitä, että liikaa ei kukaan saanut ostettua ja että työmies sai perjantaina ne perjantaipullonsa: Kun 50-60 vuotias virkamies on katsonut viikonlopun työläisperheen tinttausta ja perseet olalle meininkiä lapsuudessaan ja omaksunut itse samat alkoholin kulutustavat on selvää, että pelko ja ennakkoluulot jäytävät edelleen siellä selkäytimessä. Tai selvää ja selvää: Kyllä nykyaikana tulisi jo ymmärtää, että maailman avautuessa, ihmisten matkustaessa ja yleissivistyksen kasvaessa nykyiset 20-30 vuotiaat osaavat jo käyttäytyä ja alkoholikulutuksen tavat ovat aivan erilaiset kuin ennen. Viinien saaminen päivittäistavarakauppoihin olisi ensimmäinen askel terveempään tapakulttuuriin Suomessa. Emme ole Neuvostoliitto vaan EU:n jäsenmaa jossa asuu ihan fiksuja ihmisiä joita ei tarvitse holhota eikä paimentaa.
Anonyymi: JaanaH 11.2.2016 17:59

Anonyymi
Turhaan on Rehulan työryhmä taaskin persuuksiaan kuluttanut. Tyhjänhän saa pyytämättäkin.
Anonyymi: NykyaikaanPoteroista 11.2.2016 17:59

Anonyymi
Viinan saatavuudestahan täällä Suomessa ovat ongelmat johtuneet. " Niin hyvä on sopu, kun viina ei lopu".
Anonyymi: Jeremias 11.2.2016 18:32
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä