Kirjaudu ▼
 

Aikuisten vaipat myyvät Japanissa paremmin kuin lasten

REUTERS/Stringer
Aikuisten vaipat myyvät Japanissa paremmin kuin lasten
Japanissa myydään nyt arviolta enemmän vaippoja aikuisten kuin vauvojen ja pikkulasten käyttöön.
11.1.2013 20:30
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Aikuisten vaippojen myynti ohitti vauvojen ja lasten vaippojen myynnin arviolta vuodenvaihteessa. Syynä eroon on Japanin ikääntyvä väestö ja pieni syntyvyys.

Erikoisesta tilastosta kertovat uutistoimisto Bloomberg ja sitä ennakoi myös New York Times

Japanissa syntyvyys on laskussa, mistä kertoo myös Bloombergin tilasto potentiaalisista äideistä. Vielä 2006 heitä oli noin 19 prosenttia väestöstä, mutta vuoteen 2050 mennessä suhde putoaa alle 13 prosentin. 

Kehitys on saman suuntainen myös Kiinassa ja Yhdysvalloissa, mutta potentiaalisten äitien suhteellinen osuus ei putoa yhtä alas.

New York Timesin mukaan Japanissa yli 65-vuotiaita on 25 vuoden kuluttua yksi kolmasosa väestöstä. Lehti kertoo Nanmokun kylästä, jossa 56 prosenttia ihmisistä on jo nyt yli 65. Kylä sijaitsee maaseudulla. Sama maaseudun ikääntyminen on nähtävissä myös Suomessa.  

∇ Mainos ∇
11.1.2013 20:30
Taloussanomat–Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (11)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kansa,joka ei lisäänny,häviää pois.
Dinosaurusten kohtalo.
Aikuiset jotka eivät lisääntyneet,muuttuvat lapsiksi.Tykkäävät leluistaan ja roboteistaan,aivan kuin ne olisivat omia syntymättömiä lapsia.
Japanilaiset nuoretparit eivät halua paritella.Edes naimisissa olevat.Haloo!!!
Jotain on todella pielessä.
Japani autioituu ajan saatossa.Vahtivat tarkasti rajojaan,mutta ajat tulevat muuttumaan.
Anonyymi: VahvempiOnVäkevämpi 11.1.2013 21:06

Anonyymi
Itse tilasin juuri netistä iloisen väriset XL-kokoiset nepparikurahousut, kiva kulkea sateessa kunnon varusteissa.
Anonyymi: MayRain 11.1.2013 21:39

Anonyymi
Mitäs eivät kaupittele lapsille muumi-vaippoja.
Anonyymi: myy-hyvin 11.1.2013 22:04

Anonyymi
Tämäkin taisi olla ZHssa jo useampi viikko sitten ... tai tarkemmin ZHn vinkkaamassa Kyle Bassin esitelmässä.
Anonyymi: Windchaser 11.1.2013 22:26

Anonyymi
Saarivaltiossa asustelee 126-127 miljoona ihmistä ja väestöntiheys on erittäin suuri. Ehkä on ihan hyvä, että väestö pienee. Maapallolla on jo nyt liikaa ihmisiä joten tällainen kehityssuunta on erittäin hyvä asia.
Anonyymi: Maako 12.1.2013 0:25

Rekisteröitynyt käyttäjä
´

Suomea sanottiin joskus Pohjolan Japaniksi. Miksei Japani voisi oppia olemaan Aasian Suomi? Konsulttiapua olisi saatavissa Liljuksen omistamasta Caremasta, jossa on tarkasti punnittu kuinka märkinä vaipat kannattaa vaihtaa vanhuksille.

Caremalla on tarjota oppia myös ruoan säästämisessä vanhusten hoitokopeissa. Kun hoitajien määrää saneerataan, pystytään kymmenen vanhusta ruokkimaan yhdeksällä, jopa kahdeksalla annoksella, koska enempää heille ei ehditä tehostetussa normiajassa syöttää.

Lapset ovat hankalia hoidokkeja, koska niillä on vanhemmat valittamassa säästötoimista ja maksujen korotuksista. Ikävimmät (=runsasikäisimmät) ihmisrauniot ovat tuottoisimpia kohteita tehohoidolle, sillä he eivät enää osaa tai muista valittaa.
Rekisteröitynyt käyttäjä: vänrikki_S 12.1.2013 5:30

Anonyymi
Ehkäpä näin olisi pohjois-pohjanmaalla, espoon kunnassa puolestaan omaishoitajan ei tarvitsis i haastaa osastonhoitajaa alaisineen syytteeseen jatkuvasta häirinnästä, ammattotaidottomuudesta ja hoidon törkeistä laiminlyönneistä.Kertoo paljon työilmapiiristä kun luulotautisuutta ruokkii mm. Ihmisten erikokoisuus; se kuuluu henkilön äänekkäinä luuloina käytävillä.Tärkeänä asemansa väärinkäyttö ja toimivaltansa ylittäminen johtaa myös siihen että toimintaa pengotaan kunnes saadaan ns. Päät vadille.

Minä laitattaisi edes kunnan päätöksen pakottaman kuolemaan vastaavaan paikkaan. Turvallisuus tehdä ammattitaidotonta työtä ei lisää potilaiden turvallisuutta ja/tai elinikää koska se ei ole strategian mukaista.

"minä kuolen täällä".

Huono hoito se vasta kalliiksi tulee.
Anonyymi: wakarimaska 12.1.2013 11:37

Anonyymi
Potentiaalinen äiti? Kammottavaa.

Sata prosenttia väestöstä on potentiaalisia vainajia.
Anonyymi: Katkuton 12.1.2013 13:38

Anonyymi
Onneksi tämä kehitys valtaa alaa sivistyneissä maissa. Nyt pitäisinkin keksiä keino saada pimeä maailma, Intia ja Kaakkois-Aasia mukaan harvennustalkoisiin.

Ei suomalaisetkaan nuoret parit välttämättä lisäänny, me olemme nyt 30-vuotiaita, mennessämme naimisiin viisi vuotta sitten, tiesimme ettemme ikinä tule lisääntymään ja osaltamme kurjistamaan olojamme tällä planeetalla.
Anonyymi: 1_2_3 12.1.2013 20:00

Anonyymi
Yli puolella aikuisväestöstä on vaippa joka kuukausi viikon ajan pöksyissä.
Lapsilla ja vanhuksillakin monilla.
Miksei Suomi panosta vaippateollisuuteen ?
Anonyymi: töttöröö 13.1.2013 20:28
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä