Kirjaudu ▼
 

Piirroselokuvat tehdäänkin Pohjois-Koreassa

Markku Heiskanen
Piirroselokuvat tehdäänkin Pohjois-Koreassa
Osa Pocahontasista ja Leijonakuninkaasta on piirretty Pjongjangissa animaatiotuotantoyhtiö SEK Studiolla.
Pohjois-Korea on kansainvälisen animaatioteollisuuden salainen mekka. Monet tunnetut amerikkalaiset piirroselokuvat, kuten Leijonakuningas, on tuotettu alihankintana Pjongjangissa. Myös Suomi silmäilee Pohjois-Korean markkinoita.
21.10.2007 12:43
Jenni Jeskanen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Pohjoiskorealaisella animaatiotuotantoyhtiö SEK Studiolla on alihankintasopimukset yli 70 yrityksen kanssa ympäri maailman. Yhdysvaltojen lisäksi studiolla tehdään osa-animaatioita muun muassa Italiaan ja Ranskaan.

Koillis-Aasiaan erikoistuneen konsulttiyhtiön Nea-Fin Consultingin toimitusjohtaja Markku Heiskanen palasi viikko sitten maanantaina kolmannelta Pohjois-Korean matkaltaan. Heiskanen tunnusteli SEK Studiolla yrityksen mahdollisuuksia luoda yhteistyösuhteita myös Suomeen.

Suomessa yhteistyöstä pohjoiskorealaisten kanssa olisi kiinnostunut ainakin Martti Utriainen, joka pyörittää Elävätkuvat-animaatioyritystään.

– Pohjois-Koreassa suoritetaan erittäin korkealuokkaista alihankintapalvelua Keski-Eurooppaan. Taso on ilmeisen kova. Olen jonkin verran nähnyt heidän töitään, Utriainen kertoo.

Utriaisen suunnitelmissa on mahdollisesti tilata tulevaan projektiinsa Pohjois-Koreasta osa-animaatioita alihankintana.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– SEKistä saisi tilattua laadukasta työtä edullisesti. Laatu on tärkeää, ja jos yritys on ollut mukana Leijonakuninkaan ja Pocahontasin kaltaisissa töissä, heillä sitä on.

Utriaisen kiinnostus Koillis-Aasiaan kumpuaa lähipiiristä, sillä hänen veljensä kuvanveistäjä Raimo Utriainen vaikutti aikoinaan Japanissa.

– Animaatioelokuvamaailma on keskittynyt Japaniin ja Koillis-Aasian alueelle. Pjongjang on minusta aika kiinnostava, mutta kaikki on vielä epävarmaa. Suhtaudun kuitenkin positiivisesti.

21.10.2007 12:43
Jenni Jeskanen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (13)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Onko eettistä käyttää kustannusten alentamiseen diktatuurissa arveluttavissa oloissa tehtävää työtä? Saavatko SEK:n työntekijät esim. järjestäytyä vapaasti tai edes päättää mitä haluavat kyvyillään tehdä?
Anonyymi: Demokratia on myös v 21.10.2007 14:16

Anonyymi
Eivät he tahdo järjestäytyä. 20h vrk 7pv viikko pitää mielihalut kurissa: tahtoo nukkua... Vapaasti saa taiteiliat päättää pakkotyöleirin näppäimistön tai ojankaivuun välillä.

Martti: Suhtaudun kuitenkin positiivisesti. - joo, saat varmasti kansantansseja ja posetiivia shamppanjan kera, älä kuitenkaan kurkista verhon taakse, saattaa päästä oksennu$
Anonyymi: Jäätyneet Kalmanleir 21.10.2007 14:47

Anonyymi
Monien Disney-tuotantojen suoraan-videolle-jatko-osat sisältävät lopputeksteissään 98% aasialaisia nimiä. Ei lienee mikään uusi asia.
Anonyymi: Mux Folder 21.10.2007 15:13

Anonyymi
älä kuitenkaan kurkista verhon taakse, saattaa päästä oksennu$
Oletko itse sitten käynyt katsomassa millaista siellä todellisuudessa on?
Anonyymi: ... 21.10.2007 15:23

Anonyymi
Maikkarin uudessa Leijonan kita ohjelmassa tuli johtoportaan prioriteetit heti selväksi. Ensimmäisenä kysytään voidaanko tuote tehdä Kiinassa, sitten vasta kysellään muuta. Nykypäivän yritysten etiikassa on vain kaksi sääntöä: tuotetaan halvalla ja myydään kalliilla. Sekunda on nykyään yhtä kallista kuin priima. Tuotteiden myyntihinnat ovat itseasiassa nousseet vaikka tuotanto onkin siirretty halpamaihin.

Ottakaa selvää missä tuote on todellisuudessa valmistettu ennen kuin ostatte. Meikäläisen kännykkä on ainakin Kiinassa tehty, vaikka piti olla suomalainen. Ihan samaa hintaluokkaa kuin ne puhelimet jotka oli oikeasti suomessa tehtyjä.
Anonyymi: Leijonan kita 21.10.2007 19:31

Anonyymi
"Piirroselokuvat tehdäänkin Pohjois-Koreassa"

Hienoa! No niin, toivottavasti he huomaavat kätkeä animaatioihin piilotajuista ideologiaa ja muita viestejä, niin saadaan vihdoinkin amerikkalaislapsistakin kunnon kommunisteja.
Anonyymi: Viikate ja leka - Di 21.10.2007 19:55

Anonyymi
Monien Disney-tuotantojen suoraan-videolle-jatko-osat sisältävät lopputeksteissään 98% aasialaisia nimiä. Ei lienee mikään uusi asia.


Tässä löytyi ihminen, joka ei erota Pohjois-Koreaa Etelä-Koreasta ja toimittajaraukka lähti siitä, että perusasiat olisivat lukijoilla selvillä. Jostain löytyi vielä ihmisiä, jotka rankkaavat tätä ääliötä plussalla. Näin yleissivistymättömään kommentointiin törmää harvoin. *pyörittää päätään typertyneenä*
Anonyymi: Hani 22.10.2007 7:52

Anonyymi
... 21.10.2007 15:23 # älä kuitenkaan kurkista verhon taakse, saattaa päästä oksennu$
Oletko itse sitten käynyt katsomassa millaista siellä todellisuudessa on?


Jos lukee muutakin kuin suo mexicon aivopesuhesaria tai sen jalanväliliitteitä - esim pakoonpäässeiden kauhukertomuksia - ymmärrys ei kutistu tohon kolmeen pisteeseen. Olen senverran pitkäx kasvanut (saan leipää lähikaupasta), että tuskin pääsisin takaisin leirien kuvausmatkalta. Ja mitä hyötyä siitä olisi: AhMadInJihad ei usko holokaustiin etkä sinä siihen Solzhenizhyn tarinaan jotta idän isä aurinkoinen murhautti 64.000.000 kyysikymmentä neljä miljoonaa kansalaistaan Onnelan vankileirien saaristossa...

Etsi muu alta lisää pisteitä ...
Anonyymi: Jäätyneet Kalmanleir 22.10.2007 12:04

Anonyymi
Kuules kolme pistettä ... 21.10.2007 15:23 # älä kuitenkaan kurkista verhon taakse, saattaa päästä oksennu$ Oletko itse sitten käynyt katsomassa millaista siellä todellisuudessa on?

Pitäytymällä suo maalaisen median ohjelmoimaan aivopesuun, ei tarvitse rasittaa aivojaan faktoilla. Kuten että rauhanomaiset palestiinalaiset (joilla ei ole/ollut historiaa, kieltä, pääkaupunkia yms. ennen Brezhnevin vuotta 1967) ovat ampuneet Israeliin 20.000 kassam ohjusta viimeisen viiden vuoden aikana. Tai että SINUN verorahoillasi piis now järjestö lentokuvauttaa kibbutzien turvajärjestelmiä - yöllä urheat Tanzim sissit tulevat hyväksikäyttäen tätä vakoilua ja suolaavat lapsia sänkyynsä. Tai että al gore -sadut on keksitty $itä varten.

Paljon helpompaa ... ajaa - älyvapaasti ilman ajatusta, niellen pureksimatta mitä herkkusienille syötetään - jalkakäytävillä vankien väsäämällä superhalvalla mopolla ja vääntää HANAA!
Anonyymi: Pakene jo ... aivope 22.10.2007 12:36

Anonyymi
Viikate ja leka - Disney auttaa 21.10.2007 19:55 # "Piirroselokuvat tehdäänkin Pohjois-Koreassa" Hienoa! No niin, toivottavasti he huomaavat kätkeä animaatioihin piilotajuista ideologiaa ja muita viestejä,

Viesti missä. Kaikki allah. Jokapaikassa. Täynnä 'muita viestejä'.

1. Yksi niistä on "perhe" - tietenkin se on kaksi miestä tai kolme äitiä, 'soskusta' lapsia leikkeihin. (Onko sattumaa että avioliiton kuraan polkenut setatati sai koulutuksensa DDR:ssä? Hänen ideologiansa valtaanpääsyn varmistava peruspöytäkirja edellyttää hajottamaan perheet. Eräs hedelmänsä on lapsellisen parin [ei avioliitossa] käteen jää kuukausittain yli 400 roo netto enemmän kuin avioliitossa elävien.)

2. Toinen on kuvallinen algore aivopesu a la 'hukkuvat jääkarhut'.
(vuonna 1955 niitä oli 2500; v.2005 25.000kpl). Tai että kelluvan jään sulaessa juomalasisi valuisi yli - teepä kyökissäs tämä algoren paljastuskoe...

3. Kolmas on toteennäyttämättömien teorioiden esittäminen kuin ne olisi tieteellisin menetelmin todistettua faktaa.

4. Palestiinan lapset katsovat mikkihiiri lapsia jotka itsensä räjäyttämällä pääsee 'taivaaseen' 72 neitsyen sekaan. (mikä kohtalo, iäisyys 72 hampaattoman akan kanssa). Tämänkin 'opetuksen' maksat SINÄ. Siis jos olet työtätekevä etkä loinen...

4+n. jnjne.
Anonyymi: Algoore & muut N 22.10.2007 14:58
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

22:01 Tanska maksoi satoja tuhansia verovinkkaajalle
21:37 Daimler haastaa Teslan sähkö-Mersulla
21:13 Digitoday Microsoft sen sanoi: Kuluttajien Windows-puhelimet historiaa
20:35 Digitoday Musiikkijätti syntymässä? Spotify neuvottelee jättiostoksesta
20:16 EU alkaa tutkia: Syrjiikö Saksa osaa autoilijoista?
19:40 Digitoday HP pahoittelee – tavallaan: Aikoo sittenkin sallia kilpailijoiden musteet printtereissään
19:07 Fed-pomot: Koronnosto lähenee
18:12 Finnair sai seitsemännen uutuuskoneen – myi pois ja vuokraa takaisin
17:47 Digitoday Puhuiko Yahoo palturia? "Tietomurtajia ei palkannut kukaan"
16:59 Liikanen: Elvyttävä rahapolitiikka tukee kasvua
16:38 Kiuruvetinen pankki teki muutoksen: Yrittäjä ihmettelee rahojensa kohtaloa
16:26 Ericssonin suuromistajat harkitsevat osakkeiden myyntiä – leikkaushuhut hämmentävät Ruotsissa
15:57 Helsingin pörssi kohoaa Opec-sovun jälkeen
15:42 Metsä Board sulki paperikoneen – 94 saa lähteä
14:19 Commerzbank irtisanoo lähes 10 000
13:42 Tutkija: Venäjä voittaa öljysovussa
13:27 Digitoday Web-kameroiden armeija kaatoi verkkopalvelun
12:39 PTT: Ruoan halpeneminen hidastuu
11:58 Suomen Pankki: Positiivinen yllätys voi tulla Yhdysvalloista
11:36 Digitoday Elisan uudessa palvelussa koukku: puhelut ulkomailta kotimaan hinnoin
11:17 Glastonin yt:t päättyivät – irtisanoo 4 työntekijää
10:56 PT: Hyvätuloisten ostovoima paranee eniten – työttömän tuloissa suurin pudotus
10:45 Keskipalkka jopa 5480 euroa – näin eri alojen korkeakoulutetut tienasivat
10:04 Digitoday Ei vain puhelimien ongelma: Nyt varoitetaan räjähtävistä Samsungin pesukoneista
10:02 PT: Kasvun painopiste alkaa siirtyä vientiin
09:26 OPEC yllätyssopuun tuotannon rajoittamisesta
08:50 Kosteusvaurio voi tulla millaiseen taloon tahansa – alkuna usein vuotava liitos
08:21 Kolumni Digi-palvelu pettää liian usein
07:43 Air Berlin puolittaa laivastonsa ja vähentää 1200 työpaikkaa
06:03 Digitoday Kaksi muutosta Whatsappiin – sormet selviävät vähemmällä klikkailulla
Asiakastieto

Yhteistyössä