Kirjaudu ▼
 

EKP:n Draghi: Säästöille ei vaihtoehtoja

EKP:n pääjohtajan Mario Draghin mukaan euromaat eivät voi välttää tiukkaa vyönkiristystä isoja rakenteellisia uudistuksia. Wall Street Journalin haastattelussa Draghi sanoo lisäksi, että Euroopan perinteinen yhteiskuntasopimus on vanhentunut.
24.2.2012 09:32
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja Mario Draghi sanoo Wall Street Journalille (WSJ), että Euroopan ylenpalttinen sosiaaliturvajärjestelmä työturvineen ja turvaverkkoineen on ”jo mennyttä”. Hän peräänkuuluttaa rakenteellisia uudistuksia, jotta nuorille saataisiin luotua työpaikkoja.

– Uskottavaa vaihtoehtoa talouden perusteellisille uudistuksille ja valtiontalouden vyönkiristykselle ei ole. Taloudellisista tavoitteista lipsuminen houkuttelee markkinoilta välittömän reaktion, Draghi sanoo.

Nopeita ratkaisuja Euroopan pulmiin ei hänen mukaansa löydy ja Kiinan pelastavan kädenojennuksen odottaminen on sekin tyhjä toive.

– Asiasta on paljon keskusteltu ja neuvoteltu. Olen kuullut tästä, mutta en ole nähnyt yhtään virallista kiinalaista sijoitusta Euroopan rahoitusmarkkinoille, Draghi sanoo.

∇ Mainos ∇
24.2.2012 09:32
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Mario Draghi

Kommentit (69)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Työttömät saadaan töihin vain työt ja ansiot jakamalla. Leikkauksia tehdään vain, jotta eliitti saisi pitää saavuttamansa edut ja vallan. Eliitin etuja ja valtaa on siis leikattava ja etujärjestöistä on päästävä eroon.
Anonyymi: nyt herrasväki orjuu 24.2.2012 9:39

Anonyymi
Euroopan keskuspankin (EKP) pääjohtaja Mario Draghi sanoo Wall Street Journalille (WSJ), että Euroopan ylenpalttinen sosiaaliturvajärjestelmä työturvineen ja turvaverkkoineen on ?jo mennyttä?.

Ylenpalttista ei ole muu kuin näiden psykopaatti-kriminaalien ahneus.
Anonyymi: Alkaa mitta täyttyä 24.2.2012 9:41

Anonyymi
Musta-Pekka on pelattu Suomen veronmaksajille.

Ei kreikkalaiset voi maksaa, eikä muutkaan jotka on saaneet omat asiansa kuralle ja rikollisesti huijanneet.

Mutta jonkunhan se kaikki on maksettava ja kyllä meillä on vastuunkantajat hallituksessa jotka kyllä osaa leikata niiltä joille on vähiten annettu.
Anonyymi: Miksei EUn rikollisi 24.2.2012 9:42

Anonyymi
Arvelen että kaikki Suomen Eu-tukipäätökset ovat mitättömiä. Jos kyse on EU-asiasta, niin päätökset ovat suoraan mitättömiä EU-perussopimuksen 125 artiklan vastaisena. Eu-perussopimuksessa on kielletty tukien antaminen muille jäsen maille. Eu-perussopimus on suoraan ja välittömästi sovellettavaa oikeutta ja sen vastainen kansallinen laisäädäntö ja sopimukset ovat automaattisesti mitätöntä.

Käsittääkseni Eu-tukihommeli on jotenkin järjestetty EU:n ulkopuolelle perussopimuksen 125 kiertämiseksi. Mutta jos kyse on muusta kuin Eu-asiasta, niin tällöin päätökset olisi pitänyt tehdä presidentti yhdessä eduskunnan kanssa, koska muissa ulkopoliittisissa asioissa kuin EU-tukiasioissa päätöntävalta on presidentillä yhdellä valtioneuvoston kanssa.

Presidentti ei ollut mukana päättämässä Eu-tuista, joten arvelen että ne ovat mitättömiä, oli kyse EU-asiasta taikka muusta ulkopoliittisesta asiasta.

Eduskunnalta puuttuu valtakirja ?

Media voisi haastatella tätä kaveria, mielenkiintoinen lausunto perustuslakivaliokunnan jäseneltä:


/tompackalen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/75920-euroopan-vakausmekanismit-%E2%80%93-miksi-l%C3%A4hte%C3%A4-mukaan-h%C3%A4vittyyn-taisteluunOikeusoppineen mielipide:
EU:n tukioperaatiot velkakriisin vuoksi ovat ristiriidassa perussopimuksen kanssa

Maastrichtin sopimukseen sisällytettiin nykyisen Euroopan unionin toiminnasta tehdyn sopimuksen (SEUT) 125 artikla, joka kieltää unionia ja jäsenvaltioita omaksumasta toisten jäsenmaiden velkaongelmia. Tämän no bailout -klausuulin tehtävänä oli sitoa unionin ja jäsenmaiden kädet, jottei kenellekään syntyisi kiusausta ajautua kriisiin ja heittäytyä muiden syliin.oskarijuurikkala.wordpress.com/2011/03/23/eu-tukioperaatiot-velkakriisin-vuoksi-ovat-ristiriidassa-perussopimuksen-kanssa/Mielestäni Turun yliopiston oikeustieteellisen lausunto lapsipornosensuurilakiin käy selvästi ilmi se periaate että julkinen valta ei voi kiertää perustuslain säännöksiä siten että siirtää tehtävät yksityisille. Katson tämän periaatteen koskettavan myös sitä, että Suomi ei voi kiertää perussopimuksen 125 artiklaa sillä, että perustaa EU säännösten ulkopuolelle yksityisen vakausrahaston.

Turun yliopiston oikeustietellisen lausunto (kohta 20, PDF-tiedosto):mintc.fi/oliver/upl180-Lausuntokooste.pdf
Anonyymi: Päätöksen mitättömiä 24.2.2012 9:43

Anonyymi
Tämä puhe menee täydestä täällä Pohjois-Kor...Suomessa.
Kaikki, mikä ei tuo vain finanssi"eliitille" etua, julistetaan vihapuheeksi eli se lopetetaan sensuurilla.
Anonyymi: olemme ihan kohta va 24.2.2012 9:43

Anonyymi
Eikös tänään eduskunnan pitänyt käsitellä sitä Eu-skeidaa ?

Ei näy listassaweb.eduskunta.fi/Resource.phx/eduskunta/organisaatio/taysistunto/seuraavapaivajarjestys.htx
Anonyymi: Hyh hyh 24.2.2012 9:44

Anonyymi
Hahhah naurattaa katsella läpäi seuraavat 60 vuotta miten saastaiseksi kaikki menee vielä. Jotkut haaveilee että kriisi on ohi ja nyt uraa luomaan..

Kyllä ne urat luodaan ihan jossain muualla kuin täällä perähikiä Suomessa. Vaikka kuinka nyt hullut Suomen teini-iän hädintuskin ylittäneet poliitikot kuvittelevatkin olevansa "ytimissä" niin Suomi on kärpäsen pieru EU:ssa eikä meidän sana paina siellä yhtään mitään. Ei MITÄÄN
Anonyymi: Nimetön 24.2.2012 9:45

Anonyymi
Tästä se sitten alkaa.Kelluva fiat roskapaperivaluutta kelluu.Devalvaatiokierre maiden läpi on tapahtuma ikimuistoinen.Euron ja taalan romahdus on syynä tuleviin hintatasoihin.
Anonyymi: euroopan ikioma velk 24.2.2012 9:47

Anonyymi
Aina on Bobrikoveille vaihtoehtoja.
Anonyymi: EKP diktatuuri alas 24.2.2012 9:51

Anonyymi
Copy-paste spedehän se siinä taas! Kannattaisko lääkitystä lisätä?

Arvelen että kaikki Suomen Eu-tukipäätökset ovat mitättömiä. Jos kyse on EU-asiasta, niin päätökset ovat suoraan mitättömiä EU-perussopimuksen 125 artiklan vastaisena. Eu-perussopimuksessa on kielletty tukien antaminen muille jäsen maille. Eu-perussopimus on suoraan ja välittömästi sovellettavaa oik blaaa blaaa blaaa
Anonyymi: Copy-paste spede, tu 24.2.2012 9:51
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 7
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä