Kirjaudu ▼
 

Kreikalle "ei senttiäkään" ennen kansanäänestystä

EPA/OLIVIER HOSLET
Kreikalle "ei senttiäkään" ennen kansanäänestystä
Saksa ja Ranska ovat päättäneet jäädyttää Kreikan tukipakettien maksamisen siihen asti, kunnes Kreikka on järjestänyt kansanäänestyksen uudesta tukipaketista. Viime vuonna Kreikalle myönnetyn tukipaketin seuraava lainaerä oli tarkoitus maksaa marraskuun aikana. Saksan ja Ranskan mukaan kansanäänestyksessä on kyse siitä, haluaako Kreikka pysyä eurossa vai ei.
3.11.2011 07:19
Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Huoli euroalueen hajoamisesta on kohonnut. Eilen Kreikan pääministerin Georgios Papandreoun kanssa tavanneet Saksan liittokansleri Angela Merkel ja Ranskan presidentti Nicolas Sarkozy päättivät jäädyttää Kreikan tukipaketin lainaerien maksatuksen siihen asti, kunnes Kreikka on pitänyt kansanäänestyksestä uuden tukipaketin kohtalosta.

Papandreou ilmoitti myöhään maanantai-iltana, että Kreikka järjestää kansanäänestyksen uuden tukipaketin hyväksymisestä.

Saksan ja Ranskan mukaan kansanäänestyksessä kyse on ennen kaikkea siitä, haluaako Kreikka pysyä euroalueen jäsenenä vai ei. Euroopan mahtimaiden mukaan oletettavasti joulukuun 4. tai 5. päivä pidettävä kansanäänestys määrittää sen, ansaitseeko Kreikka seuraavan lainaerän vai ei.

– Kansanäänestys ei koske mitään vähempää kuin sitä, haluaako Kreikka pysyä eurossa, kyllä vai ei, liittokansleri Merkel sanoi toimittajille ennen G20-huippukokousta pidetyssä kriisikokouksessa.
Presidentti Sarkozyn mukaan Kreikka ei saa "senttiäkään" apua, jos äänestäjät hylkäävät uuden tukipaketin.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Kreikan oli määrä saada seuraava, kahdeksan miljardin euron lainaerä viime vuonna päätetystä tukipaketista marraskuun aikana. Kreikan pääministeri Papandreou puolusteli kansanäänestystä "laajemman konsensuksen" tarpeella. Konsensusta tarvitaan Papandreoun mukaan siitä, halutaanko tukipaketin ehdot täyttää ja haluaako Kreikka säilyä euron jäsenenä.

Merkelin mukaan Euroopan unioni tarvitsee selkoa tilanteesta hyvin pian. Kreikan muuttunut tilanne himmentää tänään Ranskan Cannes'issa alkavaa maailman talousmahtien G20-huippukokousta. Kokousta mainostavien kylttien mukaan kokouksessa oli tarkoitus "kirjoittaa historiaa", mutta nyt Euroopan talouskriisi vie huomion.
Kokouksen alla toivoa pelastuksesta murensi Kiinan varavaltiovarainministeri Zhu Guangyao lausunto, että Kiinan on "liian aikaista" osallistua kriisimaiden rahoittamiseen.

3.11.2011 07:19
Bloomberg
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (136)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 14
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tämä on taas tätä näytelmää, Kreikka ei eroa EU:sta omaehtoisesti, vaan kiristää tällä lisää velkaa ja parantaa sen ehtoja.
Anonyymi: ROMMY 3.11.2011 7:38

Anonyymi
Onhan suorastaan ennenkuulumatonta, että EU:ssa kansa saisi sanoa sanansa. Normaalistihan EU-byrokraatit kertovat lait ja asetukset, eikä kansalta tarvitse kysyä.

Eiköhän Kreikan äänestys järjestetä tarpeeksi useaan kertaan, jotta saadaan varmasti oikea lopputulos. Näihän on käynyt esim. Irlannissa.

Ja tietysti Kreikkaa tuetaan kömpelöstä kiristysyrityksestä huolimatta. Eihän veronmaksajien rahat kreikkalaisille mene vaan kulkevat takaisin pankeille ja aseteollisuudelle. Jotenkin on hyväksyttävämpää kierrättää rahat tuota kautta kuin kertoa kansalle totuus.
Anonyymi: Demokratian irvikuva 3.11.2011 7:38

Anonyymi
ei senttiäkään enää karvakäsille.


Niin, onhan saksalaisilla pankkiireilla tunnetusti karvaiset kädet...
Anonyymi: Kenelle kellot soiva 3.11.2011 7:39

Anonyymi
Juu ei kiina lähde suinpäin kuten japani tukemaan ERVV rahstoa ja senkin tekee IMF kautta kun ette siivoa nurkkianne lukuisista kehoituksista huolimatta.
Anonyymi: Nou money. 3.11.2011 7:40

Anonyymi
Näin sanovat varsinaiset EU:n ydinmaat Saksa ja Ranska! Suomen piti olla ytimessä, mutta olemmekin kyynärpäitään myöten lirissä...maksajina ja pelinappuloina! PUISTATTAA.
Anonyymi: J. Kotoinen 3.11.2011 7:40

Anonyymi
Kuulostaa kovin siltä vahvan markan politiikalta, jolla Suomi ajettiin konkurssiin.
Anonyymi: Nimetön 3.11.2011 7:41

Anonyymi
OLEMME YLPEÄTÄ KANSAA SILTI TOISTEN RUOKAPÖYDÄSSÄ
Anonyymi: Nimetön 3.11.2011 7:41

Anonyymi
Ei muutakun peli poikki ja laskut jakoon,olisi ilmeisesti halvin vaihtoehto Suomelle joka ei todellakaan ymmärrä mihin on sotkekeutunut.Kyllä oli parempi Suomi ennen EU.tta ja vientikauppaa voidaan tehdä uusilla sopimuksilla oli nimitys mikä vaan.Se nyt vaan on niin että kun joku juttu luhistuu niin pahasti kun Euroalue niin ei auta kun vaihtaa suuntaa niin tekee yrityksetkin jos menee huonosti tai kaatuvat.
Anonyymi: Kullturierot on vaan 3.11.2011 7:41

Anonyymi
Kai Katainen silti saa laittaa suomalaisten rahat tuonne.
Anonyymi: talousurpo katainen 3.11.2011 7:42

Anonyymi
Ei kiinalla ole mitään intressiä auttaa vielä. Vuosi pari ja he ulkoistavat ruuantuotannon eurooppaan, halvalla. Sota voi alkaa
Anonyymi: III kerta 3.11.2011 7:42
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 14
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä