Kirjaudu ▼
 

Suomen Pankki: Helsinki, meillä on ongelma

Heini Karjanmaa
Suomen Pankki: Helsinki, meillä on ongelma
Suomen Pankin vuosikertomus varoittaa, että SP:n jo yli 70 miljardin euron paisuneet Target-saatavat ovat ehkä sittenkin ongelma. Muodollisesti SP:llä on tuo määrä saatavia EKP:ltä – mutta EKP:n kautta miljardit imeytyvät kriisimaihin kuin mustaan aukkoon. SP:n varoitus on selkeä: Helsinki, meillä on ongelma.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Suomen Pankki (SP) on juuri esittänyt ensimmäisen, varovaisen mutta hyvin selkeän ja hyvin virallisen varoituksensa euromaiden keskuspankkien välisten rahavirtojen erittäin nopeasti erittäin suuriksi kasvaneista ali- ja ylijäämistä.

Analyysi

Kuva: Kimmo Mäntylä/Lehtikuva

Varoitusviesti löytyy SP:n uunituoreen vuosikertomuksen uumenista, jossa se on kirjattu "Euroalueen keskuspankkien välisen maksuliikkeen ali- ja ylijäämät" -artikkelin riveille. Varoitusta ei tarvitse etsiä rivien välistä.

Tilaa Taloussanomat+

Jan Hurrin analyysi ilmestyy perinteiseen tapaan keskiviikkoisin ja sunnuntaisin. Haluaisitko lukea samanlaisen analyysin viitenä päivänä viikossa? Kokeile Taloussanomat+:aa maksutta kahden viikon ajan!

Vuosikertomuksen artikkeli käsittelee kriisin mittaan erittäin ajankohtaiseksi ja kiistanalaiseksi noussutta kysymystä euromaiden keskuspankkien yhdessä EKP:n kanssa muodostaman Eurojärjestelmän sisäisistä rahavirroista.

Tarkemmin sanottuna kyse on SP:n ja euroalueen muiden keskuspankkien välisten rahavirtojen ali- ja ylijäämistä – ja siitä, liittyykö näihin niin sanottuihin Target-velkoihin ja -saataviin ongelmia vai ei.

Suomen Pankin virallista kantaa ei tarvitse enää arvailla, sillä vasta ilmestynyt vuosikertomus tekee asian selväksi: "Poikkeukselliset maksuliikkeen ali- ja ylijäämät ovat kriisiajan ongelmallinen ilmiö."

Suomeksi sanottuna SP vahvistaa, että sen oman taseen räjähdysmäisesti nyt jo mammuttimittoihin paisuneet Target-saatavat ovat ongelma.

SP:n vuosikertomuksen varoitusviesti on samaan tapaan vakava mutta vaivautuneen oloinen kuin oli vuoden 1970 huhtikuussa lennetyn epäonnisen Apollo 13 -avaruuslennon vastoinkäymisistä vihjaissut viesti: "Houston, we've got a problem".

Suomen Pankin
uusi ennätys

Suomen Pankilla oli viime vuoden lopussa 66 miljardia euroa Target-saatavia ja muita euromaiden keskuspankkien eurojärjestelmän sisäisiä saatavia. Tuo luku löytyy tuoreesta vuosikertomuksesta.

Vuodenvaihteessa SP:n taseessa oli Target-saatavia runsaammin kuin kertaakaan aikaisemmin euroajan alusta lähtien. Saatavien määrä vastasi noin kolmasosaa Suomen vuotuisen kokonaistuotannon määrästä.

Mutta vuosikertomuksen raportoimasta vuodenvaihteen tilanteesta on jo kulunut kolme kokonaista kuukautta. Tällä välin SP:n Target-piikkiin on kertynyt vielä lisää saatavia.

Maaliskuun lopussa näitä eurojärjestelmän sisäisiä saatavia oli SP:n taseessa 73 miljardia euroa. Muutamaa miljardia vaille Suomen valtion velkamäärän verran.

Muodollisesti SP:n Target-saatavat ovat SP:n saatavia eurojärjestelmältä ja niiden juridinen vastapuoli on EKP. Target-järjestelmän luonteesta kuitenkin johtuu, että noiden saatavien ilmentämä rahavirta ei ole suinkaan pysähtynyt EKP:n holveihin.

Sen sijaan Target-järjestelmä on välittänyt Suomen Pankin ja muutaman ani harvan muun ylijäämäisen keskuspankin järjestelmään "syöttämät" miljardit jokseenkin viimeistä euroa myöten kriisimaiden keskuspankkien vastaavien alijäämien tilkkeeksi.

Tähän kiteytyy myös SP:n ongelmaksi kutsuma ongelma. Kyse ei enää olekaan vain eurojärjestelmän sisäisestä kirjanpidollisesta sivuseikasta.

Yksityinen pääoma
kaikkoaa kriisimaista

Velkakriisin kuluessa yksityistä pääomaa on kaikonnut kriisimaista karkuun minkä pankit, kansainväliset suursijoittajat, yritykset ja muut yksityiset toimijat ovat irti saaneet ja kyenneet siirtämään kriisimaista muihin maihin turvaan.

Tiettävästi osa kansainvälisistä suuryrityksistä pitää varoistaan jopa niin tarkkaa huolta, että ne vetävät esimerkiksi Kreikassa yhä toimivien yksiköidensä kaikki liikenevät kassavarat jokaisen arkipäivän päätteeksi ulkomaille turvaan.

Pääomapako kriisimaista on mittavaa, ja se on kriisin mittaan kiihtynyt lähes räjähdysmäisesti. Yhtä nopeasti kuin Suomen Pankin Target-saatavat.

Tämä ei ole outo yhteensattuma, vaan kyse on saman "ongelmallisen ilmiön" vastakkaisista piirteistä.

Kriisimaista kaikkoava yksityinen pääoma pakkautuu vakaiksi uskottujen euromaiden, kuten Saksan, Hollannin ja Suomen, yhä vakavaraisiksi uskottuihin pankkeihin.

Pankeilla on pulaa houkuttelevista ja kyllin turvallisista sijoituskohteista, joten ne ovat pysäköineet valtavat määrät varoja Saksan Bundesbankin, Suomen Pankin ja muutaman muun keskuspankin tileille.

Target-järjestelmä pitää huolen, että rahat eivät jää lojumaan joutilaina. Ne jatkavat matkaansa reaaliaikaisesti ja automaattisesti mihin tahansa euroalueen kolkkaan, jossa sattuu olemaan tarvetta.

Esimerkiksi takaisin Kreikkaan, Irlantiin, Portugaliin, Espanjaan ja Italiaan.

Uusia euroja
vanhojen tilalle

Euro- ja Target-järjestelmien ominaispiirteisiin kuuluu, että minkä tahansa järjestelmään osallistuvan keskuspankin vastaanottama liikepankin talletus synnyttää automaattisesti saman kokoisen saatavan EKP:ltä.

Samalla silmän räpäyksellä saman summan voi nostaa käyttöönsä vaikka kreikkalainen liikepankki Kreikan keskuspankin myöntämänä keskuspankkiluottona. Tästä taas syntyy Kreikan keskuspankin Target-velka EKP:lle.

Kriisimaiden pankeille on tullut tarjolle uutta keskuspankkirahaa kuin nappia painamalla myös EKP:n toteuttamissa rahoitusoperaatioissa. EKP on tarjonnut pankeille sananmukaisesti rajatonta rahoitusta.

Suurin osa EKP:n kriisin kuluessa tarjoamasta keskuspankkirahoituksesta on eri tavoin päätynyt kriisimaiden liikepankkien käyttöön.

EKP:n tuottamat ja Target-järjestelmän kriisimaihin siirtämät eurot ovat täyttäneet sitä mustaa aukkoa, joka kriisimaihin on yksityisen pääoman kaikkoamisesta ja yhä suurempana ammottavista valtioiden ja vaihtotaseiden alijäämistä revennyt.

Juuri näin ovat syntyneet ennätysmäisen mittavat ali- ja ylijäämät euromaiden keskuspankkien välille. Ja juuri näin kriisimaihin pakkautuu julkisia euroja täyttämään yksityisten eurojen karkumatkan jättämiä aukkoja.

Niin pitkälle SP ei vie "avautumistaan", että vuosikertomuksen Target-artikkeli puntaroisi kriisimaiden arvaamattoman suurten riskien automaattista jakamista kautta euromaiden Suomea myöten.

Kyse aidoista
velkasuhteista

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Sen Suomen Pankki toki toistaa vuosikertomuksessaan, että sen omat ja esimerkiksi Saksan keskuspankin hillittömästi paisuneet Target-saatavat samoin kuin kriisimaiden keskuspankkien vastaavat Target-velat ovat eurojärjestelmän sisäisiä.

SP:n miljardisaatavat ovat saatavia EKP:ltä eivätkä suinkaan suoraan kriisimaiden keskuspankeille myönnettyä rahoitusta. SP ei näin ollen ole myöntänyt omatoimista suoraa kriisirahoitusta kriisimaille.

Tästä huolimatta SP kuvaa eurojärjestelmän sisälle syntynyttä tilannetta "erikoiseksi".

Sen omat ja muutaman muun ylijäämäisen keskuspankin jättisaatavat ja kriisimaiden keskuspankkien yhtä mittavat velat eivät olekaan vain keskuspankkien välisiä "kirjanpidollisia rahoitussuhteita".

SP:n mukaan ne kuvaavat myös euromaiden välisiä "aitoja velkasuhteita".

SP:n niin kuin muidenkin yksittäisten keskuspankkien riskit määräytyvät toki edelleen sen mukaan, mikä on kunkin eurojärjestelmässä riskejä jakavan keskuspankin osuus EKP:n niin sanotusta pääoma-avaimesta.

Eurojärjestelmän voitoista ja tappioista koituu SP:n kontolle sen pääomaosuutta vastaavat 1,8 prosenttia. Toisin sanoen suunnilleen sama osuus, jolla Suomi osallistuu euromaiden keskinäisten kriisitoimien kustannuksiin.

Myös Saksan
huoli kasvaa

Suomen Pankin lisäksi Saksan Bundesbank (BuBa) on esittänyt vakavan huolensa euromaiden välisen maksuliikkeen erittäin suurista tasapaino-ongelmista. Huolista tuli uutinen, kun BuBan johdon EKP:lle laatima paimenkirje "vuoti" tiedotusvälineille.

BuBalla on SP:n tavoin erittäin runsaat Target-saatavat. Pankkien huimasta kokoerosta johtuu, että BuBan saatavat ovat melkein kymmenkertaisesti SP:n saatavia suuremmat, yli 500 miljardia euroa.

Jättiläismäisten ja lisäksi äkkijyrkästi kasvaneiden Target-saatavien vastakappaleena olevat yhtä suuret kriisimaiden Target-velat ovat herättäneet Saksassa vakavaa keskustelua järjestelyyn liittyvistä riskeistä.

Rahavirran automaattisuuden lisäksi huolta ja epäluuloa on herättänyt se, että kriisin aikana EKP on höllentänyt pankeilta vaadittavia vakuusvaatimuksia tämän tästä. Kriisimaiden pankit ovat saaneet keskuspankistaan lainaa esimerkiksi kriisirahoituksen varassa toimivan kotivaltionsa takaamia velkakirjoja vastaan.

SP viittaa tähän huoleen mainitsemalla vaatimuksia, joiden mukaan alijäämien automaattista tilkitsemistä pitäisi voida rajoittaa vakuusvaatimuksin tai vielä suoremmin rajoituksin.

Maksuliikkeen suoranaiset rajoitukset ovat SP:n mukaan mahdoton vaatimus, sillä "maksujen estäminen olisi ristiriidassa rahaliiton perusperiaatteiden kanssa".

Sen sijaan maksuliikkeen tasapainottamista tai ainakin riskien rajoittamista vakuusvaatimuksin SP ei tyrmää.

Ei se tosin ryhdy sitäkään veikkailemaan, mitä kriisimaiden pankit voisivat enää antaa vakuudeksi sen jälkeen, kun ne ovat jo pantanneet suunnilleen kaiken pantattavissa olevan omaisuuden ehkä konttorikalusteita ja pankkiirien olkaimia lukuunottamatta.

Nämä ongelmat
kestävät pitkään

Suomen Pankki muistuttaa, että Target-järjestelmän ali- ja ylijäämät ovat pohjimmiltaan peräisin euromaiden reaalitalouden ilmiöistä. Tämä tarkoittaa, että Target-ongelmat säilyvät yhtä kauan kuin reaalitalouden ongelmat – eli kauan.

Niinpä se suosittelee malttia niille, jotka vaativat pääomanliikkeiden ja maksujärjestelmän pikaista tasapainottamista.

Eurojärjestelmän sisäiset rahavirrat samoin kuin keskuspankkien väliset velat ja saatava ovat keikahtaneet vinksalleen aivan samojen ongelmien takia, joista koko euroalueen kriisissä on kyse.

SP:n mukaan keskeisiä syitä ovat ylivelkaisten eurovaltioiden liian suuri velkamäärä, ylivelkaisten pankkien liian heikko kunto sekä heikkojen euromaiden liian kehno kilpailukyky.

SP varoittaa, että näiden ongelmien korjaaminen on hidasta – ja ennustaa, että myös Target-järjestelmän tasapaino-ongelmat kummittelevat SP:n ja muiden keskuspankkien taseissa vielä pitkän aikaa.

Target-järjestelmä on euroalueen keskuspankkien ylläpitämä reaaliaikainen alueen sisäinen ja koko alueen kattava maksujenvälitysjärjestelmä. Sen kautta siirtyy suurin osa euromaiden välisestä rahaliikenteestä.

Järjestelmä on monimutkainen niin kuin on sen nimikin (Target on lyhenne sanoista Trans-European Automated Real-time Gross Settlement Express Transfer System).


[zoom]

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Tagit analyysi

Kommentit (301)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 31
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tämä tulee täydellisenä yllätyksenä! Kreikan ja PIIGS-maiden kaatuminen on täysin odottamatonta!

Miksei kukaan kertonut eikä varoittanut? Nyt vain täytyy maksaa ja pysyä kuumassa ytimessä.

Sen lisäksi täytyy korottaa veroja lisää, koska sadat tuhannet byrokraattimme tarvitsevat vuotuiset indeksiin sidotut palkankorotuksensa.

Heillä on paljon tärkeää tehtävää, kuten uusi valmisteilla oleva VALVIRAn tupakkalaki, joka seuraavaksi velvoittaa kaivamaan myytävänä olevat tupakka-askit kaupan lattialaattojen alle.

Myös parveketupakointi kielletään. Sen asian tutkimista varten on perustettu 20 miljoonalla Eurolla uusi työryhmä.

Lisäksi on valmisteilla uusi solidaarisuusvero, jonka tuotto menee lyhentämättömänä Kreikkalaisten 7000?/kk tienanneiden veturinkuljettajien Porsche-autojen lyhennyksiin.
Anonyymi: Nimetön 8.4.2012 6:30

Anonyymi
Meillä on ongelma, nimittäin valtionvarainministeriön osaamattomuus. Tämä ongelma on ennenkin näkynyt, moni vielä muistaa 1990-laman ajat. Ensin ei pitänyt tulla devalvaatiota ja sitten se tuli kumminkin. Ja nyt nämä "takuut" taitaa muuttua raskaaksi maksuvelvollisuudeksi eli me maksamme toisten holtittomuudesta. 1990-lamaa edeltävällä ajalla Suomen Pankki ajoi "kovaa markkaa" ja epäonnistui siinä pahan kerran. Nyt ajetaan tätä "takuu" ja varmuusrahastopolitiikkaa ja jälleen epäonnistutaan. Ja tätä sitten kutsutaan "hallituksi rakennemuutokseksi"? Mikä tässä nyt niin hallittua toimintaa on ollut?
Anonyymi: osaamattomuus loista 8.4.2012 6:32

Anonyymi
Mikä tässä on ongelma ? Keskuspankit voivat tehdä loputtomasti lisää rahaa ja sen tekeminen on nykyään halpaa... senkun kirjoittaa summan tilille.

Siis uskon, että saamme rahat takaisin... enemmän olisin huolissaan mahdollisesta inflaatiokierteestä, joka tätä rahan painamista saattaa seurata.. se tulee kuitenkin aina pienellä viivellä.. no näkyyhän se jo ainakin huoltoasemalla ja ruokakaupassa.
Anonyymi: Money Maker 8.4.2012 6:41

Anonyymi
Saksan saatavat 500 miljardia ??
Suomen saatavat 73 miljardia ??
Näissä summissa on korko eikä siinnä kaikki.

EKP ei luo YHTÄÄN kilinkiä tyhjästä.
EKP on britelle, yhdysvaltoihin wall streetille velkaa ?uroina + kultana jota manipuloi kullan hinan laskuun FED:in,BOE ja BOJ velkaa.
Näissä suunnattomissa tuhon peijaisissa käytettiin JP. MORGAN:ia ja G.S pankkia yhdysvalloista.
Tämä on salattu teiltä + velan summat korkoineen.Kumpa olisivat nuo summat oikeita mitä BIS velasta esittää niin totta.
Maailman velan suhde BKT lukuun on 350%.
Josta arvottomia myrkyllisiä on 175% jotka kaataa valtioita yksi toisensa jälkeen ja se velan summa korkoineen on mahdoton.Järjestelmä tulee protektiosoitumaan ja painitte omien velkavastuiden kanssa kun eu ja usa:n ulkopuoliset maat tekee maailman kauppa joihin kulpa talouksia ei huolita arvottoman valuutan takia.
Te arvon veronmaksajat maksatte ? valuutan aiheuttamat velat korkoineen + manipuloidun kullan hinan ja muistakaa se korko.
Anonyymi: Hurrin juttu oli vai 8.4.2012 6:45

Anonyymi
Saas nähdä millainen soppa tästäkin vielä syntyy.

Sillä jos/kun nämä kehitetyt järjestelmät laukeavat niin kyseessä on 500 milj. eurooppalaiseen suoraan vaikuttava asia.

Homma lähtee silloin lapasesta ja pahasti.

No nyt valmistaudutaan ilmeisesti Kreikan lähtöön kun Ollikin jo julkisesti uskaltautui sanomaan Kreikan liittymisen EU:hun olleen virhe päätös.

Eli tarvittavat omaisuuden siirrot on hoidettu ja sakka voidaan laskea viemäriin??
Anonyymi: :O 8.4.2012 6:48

Anonyymi
Huippuviroissa pitäisi olla huippuammattilaiset mutta Nuo valtion huippuvirat on täytetty hyväveli järjestelmän mukaisilla osaajilla. Sitten vielä nämä äänestetyt tumpelot jotka sotkee kaikki asiat. En voi ikinä ymmärtää sitä että jotkut osaamattomat tyypit saavat vain sen takia että ovat äänestetty virkaan tuhlata valtion rahoja miljardikaupalla ilman mitään vastuuta. Valtion rahoja pitäisi valvoa huippuammattilaiset ja jos joku "päättäjistä" saa loistavan idean mihin rahaa voisi laittaa niin saisi kysyä ensin luvan siihen. Katainen ja kumppanit jos/kun mokaa raskaasti eikä valita enää meitä raukkoja edustamaan niin saavat silti jonkin mukavan palkkioviran.
Anonyymi: Ei tätä jaksa heti a 8.4.2012 6:52

Anonyymi
FED. Piti petrodollarin koron 0.
Jenkki pahiaiset putsaa espanjaa kuin halvaantunutta koiraa eikä nämä eu rassukat voi mitään asialle kun järjestelmä vuotaa joka kohdasta kuin seula.

?uro yllä pitää dollaria.
SWIFT rahajärjestelmän avulla eli muuntaa monopoli asemassa olevaan dollariin kun eu ostaa öljyä, ruokaa tai kultaa.
Älkää nyt vain kuvitelko että ?uro olisi itsenäinen valuutta, se on sidottu myös valtioiden kultakantaan joka on velan määräisesti ylitetty tuhansilla % korkoineen PETRODOLLARIIN.
Lukekaa enemmän maailman uutisia sillä espanja kaatuu seuraavaksi soroksen(jp.morgan. g.s) toimesta.
Anonyymi: Näin ku@2tiin taas k 8.4.2012 7:11

Anonyymi
Ei tässä hätää! Kokoomuksen Eero Lehden uusimman Taloustutkimuksen gallupin mukaan toiminnalla on vahva ja vain entisestään vahvistuva kansan tuki.

Myös Urpilaisen valehtelu ja sataprosenttinen takinkääntö on lisännyt Demareiden suosiota.

Tässä vaiheessa pitäisi alkaa miettimään, onko kansa todella täysin aivokuollutta, vai onko Suomessakin niin, kuin entisessä Stalinin Neuvostoliitossa? Eli vaaleja ei voita se, joka saa eniten ääniä vaan se, joka ne äänet laskee.Sorry.
Vaalien tuloksen piti väkivalloin olla näin kun se on, usko sinä vaaleihin ja sen luomaan illuusioon rehellisyydestä.
Anonyymi: Nimetön 8.4.2012 7:14

Anonyymi
no onneksi se on vain 70 miljardia
Anonyymi: ei paljon, parin por 8.4.2012 7:21

Anonyymi
Tyypillistä Hurrin ja Taloussanomien roskajournalismia. Kokonaisuudesta irti revitystä yksittäisestä lauseesta ennustetaan maailmanloppu.

Varsinaista "analyysiä".
Anonyymi: Nimetön 8.4.2012 7:27
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 31
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

21:05 Uusi apu keliaakikoille: Laite tunnistaa gluteenin ruuasta
21:00 Digitoday Onko nyt tosi kyseessä? SETI tutkii outoa signaalia avaruudessa
20:47 Britannian hallitus: Apple tervetullut maahan
20:18 Kolme isoa teollisuusliittoa arvostelee lisäleikkauksia koulutukseen
19:45 Jorma Ollila: "Suomen toipuminen Euroopan hitaimpien joukossa"
19:32 AVI kielsi kiinteistönvälitysyrityksen toiminnan – LKV-tutkinnot puuttuivat
18:09 Keskituloisille perheille voi tulla iso lasku – hallitus päättää päivähoitomaksuista
17:53 Digitoday Applen Cook: Miljardien veromätky näkyy investoinneissa ja työpaikoissa
16:49 Öljyä löytyy nyt niukasti – tulossa hintapiikki?
16:34 Digitoday Ei niin nopeasti: EU huolestui Whatsappin muutoksesta
15:50 "Kreikan hallitus ei ole sitoutunut kunnolla tukipaketin ehtoihin"
15:41 Verotus muuttuu: Tästä syystä palautukset kilahtavat tilille normaalia aiemmin
14:58 Helsingin pörssissä on nyt melko hiljaista
14:35 Tanska leikkaa kasvuennustettaan Brexitin vuoksi
14:23 VR:n tulos parani – vihjaus uusista hinnanalennuksista
14:10 5 vinkkiä – näin työntekijän palkitseminen onnistuu
13:15 EU määräsi Applen maksamaan Irlannille jopa 13 miljardin euron mätkyt
13:08 Talousluottamus heilahti odotettua enemmän euroalueella
11:55 Ranskalaisministeri vaatii TTIP-neuvotteluiden keskeyttämistä
11:49 Digitoday IPhonen julkaisupäivä varmistui – tarvikevalmistaja otti ronskisti ennakkoa
11:28 Digitoday Facebook antoi potkut koko tiimille: Tuloksena katastrofi
11:18 Rakentamisen suhdannekäänteen rajuus yllätti alan etujärjestönkin
10:52 Tuhansille maksuhäiriömerkintä maksamattomien matkalippujen vuoksi
10:00 Raisiossa aloittaa torstaina kimppataksi, joka maksaa 5 euroa
09:56 Digitoday EU epäilee Applea ja Irlantia verokikkailusta: Yli miljardin mätkyt uhkaavat
08:58 Ilta-Sanomat Taajamajunat Riihimäen ja Tampereen välillä peruttu – liikenne takkuilee useamman päivän
08:44 Nordea: Suomalaiset tottuneet ajatukseen nousevasta eläkeiästä
08:38 Verottaja muistaa kirjeellä – veronpalautukselle uusi maksupäivä
08:06 Digitoday Opera varoittaa murrosta: Vahingot riippuvat käyttäjän omatoimisuudesta
06:00 Pikaruokaa kuluu yhä enemmän – "Enää pizza ei ole vain krapulamättöä"
Asiakastieto

Yhteistyössä