Kirjaudu ▼
 

Nokia teki rökäletappion

Lehtikuva/Martti Kainulainen
Nokia teki rökäletappion
Matkapuhelinyhtiö Nokian tulos heikkeni hieman odotuksia enemmän tammi–maaliskuussa. Liikevaihto oli laskussa odotusten mukaisesti
19.4.2012 13:01 (päivitetty 13:49)
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Matkapuhelimia valmistava Nokia teki runsaat tappiot vuoden kolmen ensimmäisen kuukauden aikana.

Viime viikolla tulosvaroituksen antaneen yhtiön osakekohtainen tulos rojahti 0,08 euroa tappiolle tammi–maalikuussa. Vuosi sitten samaan aikaan tulosta osaketta kohden kertyi 0,13 euroa.

Tulos tarkoittaa yhtiön alkuvuoden sujuneen analyytikoiden odotusten mukaisesti. Ennustepalvelu SME Direktin kokoamassa ennusteessa analyytikot olivat odottaneet osakekohtaisen tappion asettuvan 0,07 euroon.

Nokia Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 0112038-9
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OYJ
Kaikki yrityksen taloustiedot
Osaketiedot
Viim. hinta € 5,055
Muutos € +0,080
Muutos % +1,55
Katso kurssihistoria
Osinkotiedot
Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät

Liikevoitto heikkeni 704 miljoonasta eurosta 260 miljoonaa euroa tappiolle.  

Liikevaihtoa Nokialle kertyi 7,4 miljardia euroa. Vuotta aiemmin liikevaihto oli 10,4 miljardia euroa. Analyytikot olivat odottaneet 7,4 miljardin euron liikevaihtoa.

– Olemme käymässä läpi merkittävää yhtiön muutosta teollisuudenalalla, joka edelleen kehittyy ja muuttuu nopeasti. Olemme viime vuoden aikana edistyneet uuden strategiamme toteutuksessa, mutta olemme kohdanneet ennakoitua suurempia kilpailullisia haasteita, toimitusjohtaja Stephen Elop luonnehtii yhtiön tiedotteessa.

Älypuhelinten
myynti romahti

Nokia sai kaupaksi kolmen kuukauden aikana kaikkiaan 11,9 miljoonaa älypuhelinta, kun vuosi sitten puhelimia meni kaupaksi 24,2 miljoonaa kappaletta.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Älypuhelimia valmistava laite- ja palveluyksikkö teki ensimmäisellä neljänneksellä 127 miljoonan euron liiketappion. Vuotta aiemmin yksikölle kertyi liikevoittoa 733 miljoonaa euroa. 

Nokian tammi–maaliskuussa myymien matkapuhelinten kappalemääräinen myyntihinta laski 22 prosenttia eli 51 euroon viime vuoden vastaavan ajan 65 eurosta. Edellisellä neljänneksellä keskihinta oli 53 euroa.

Älypuhelimissa keskihinta laski 143 euroon vuotta aiemmasta 146 eurosta. Loka–joulukuussa älypuhelinten keskihinta oli 140 euroa.

Peruspuhelinten keskihinta laski 33 euroon vuotta aiemmasta 40 eurosta. Loka–joulukuussa peruspuhelinten keskihinta oli 32 euroa.  

Säästöjä
edessä

Osavuosituloksessaan Nokia kertoo kiihdyttävänsä säästöjään.

Yhtiön suunnitelmissa on "vauhdittaa ja syventävää" tuntuvasti Devices & Services -liiketoiminnan kustannussäästöjä. 

Nokia ei kuitenkaan kertonut osavuosituloksensa yhteydessä yt-neuvotteluiden aloittamisesta.

19.4.2012 13:01 (päivitetty 13:49)
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Nokia
Ihmiset Stephen Elop

Kommentit (217)


Anonyymi
Nokia tekee kohtuullisen tuloksen. Osake heti -10%.
Nokia tekee "rökäletappion". Osake heti 2,5% nousussa.

En voi ymmärtää.


Odotukset tuloksista heijastuvat hintoihin paljon ennen tulosten julkistamista. Jos siis odotukset ovat olleet vielä synkempiä kuin tulos, osake on aliarvostettu ja sen markkinahinta nousee. Jos on odotettu hyvää tulosta, mutta se onkin vain kohtuullinen, osake on yliarvostettu ja sen hinta laskee.
Anonyymi: krmh 19.4.2012 23:25

Anonyymi
Nokia tekee kohtuullisen tuloksen. Osake heti -10%.
Nokia tekee "rökäletappion". Osake heti 2,5% nousussa.

En voi ymmärtää.

Odotukset tuloksista heijastuvat hintoihin paljon ennen tulosten julkistamista. Jos siis odotukset ovat olleet vielä synkempiä kuin tulos, osake on aliarvostettu ja sen markkinahinta nousee. Jos on odotettu hyvää tulosta, mutta se onkin vain kohtuullinen, osake on yliarvostettu ja sen hinta laskee.


Nokia tuntuu elävän ihan omaa elämää:

1. Muut osakkeet laskee, Nokia nousee.
2. Muut osakkeet nousee, Nokia laskee.
3. Nokialta positiivista kerrottavaa, kukaan ei usko, Nokia laskee.
4. Elop avaa suunsa, Nokia laskee.
5. Marco avaa suunsa, Nokia laskee.
6. Psykologinen raJa lähestyy, Nokia painuu rajan alle.
7. Nokia julkaiseen uuden kauan odotetun strategian, kurssi laskee 18% heti.

Tämä voisi jatkua seuraavasti:

1. Nokia antaa kenkää Elopille, kurssi nousee 20%.
2. Nokia uudistaa hallituksensa, kurssi nousee 20%.
3. Nokia lanseeraan Android puhelimen, kurssi nousee 20%.
4. Nokia liittyy Tizenin kehittäjiin ja liittää Meltemin osaksi Tizeniä, kurssi ei reagoi.
5. Nokia luopuu Windows Phonesta, kurssi raketoi.
6. Nokia siirtää pääkonttorin pois suomesta, kurssi nousee.

Tai sitten:

1. Teki Nokia mitä vaan, kurssi laskee.
2. Nokian rippeet myydään pois marginaalisella preemiolla.
Anonyymi: Noksutin 20.4.2012 1:45

Anonyymi
Itkemällä ja ruikuttamalla voit helpottaa omaa pahaa oloasi, mutta äänestämällä pystyt muuttamaan kehityksen suuntaa.

Jos olette tyytymättömiä tulokseen, voittojen sijoittamiseen ja yhtiön suuntaan tai kehitykseen, lopettakaa ruikutuksenne hetkeksi ja äänestäkää:
https://egm.apk.fi/eGM/gm/8232644225_fi/faces/jsp/login/login.jsp

Yhtiökokousohjeistus on täällä, josta voit myös siirtyä yllä mainitulle äänestyssivulle:
https://www.nokia.com/fi-fi/tietoa-nokiasta/yritys/hallinto/yhtiokokous/vuotuinen-yhtiokokous/

Varsinainen yhtiökokous pidetään torstaina 3.5.2012 kello 14:00 alkaen Helsingin Messukeskuksessa. Nettiäänestystä varten tarvitset oman nimesi ja henkilötunnuksesi lisäksi sen arvo-osuustilin numeron, jossa Nokia-osakkeesi ovat.
Anonyymi: Nokia needs your vot 20.4.2012 2:18

Anonyymi
Tässä Nokian katsauksessa ihmetyttää pari asiaa. Hehkutetaan Nokian sisältä omistajille että ollaan tyytymättömiä. Ovatko omistajiin tyytymättömiä? Katsoin noita lukuja ja vain vajaan 2 euron lisä puhelimen hintaan olisi nostanut tuon vajaan 200 millin tappion nollille. Ja kaikki muut kirjaukset ovatkin kirjanpidossa kikkailua 900 milliä muut menot ja mikä ihmeen 1005 millin networksin kirjaus. Oliko nyt ihan oikea tapa Nokia tulla ulos näillä luvuilla? Olisiko jo markkinoillekin ollut parempi että luvut olisi hoidettu kohdilleen?
Koettakaa nyt edes liiketoiminnallisesti ja asiakkaille hoitaa asiat asiallisesti. Ja tiedotusta on parannettava. Kun tuotejulkistus tulee niin Elop ei saa tulla ulos möläyttämään jotain ihmeellistä. Ja tuotejulkistukset oikeaan aikaan - ei sesongin jälkeen ja jossain ihme kalenterikohdassa. Tämä tällä kertaa.
Anonyymi: Nimetön 20.4.2012 3:51

Anonyymi
Voi olla että on Nokian kansallistaminen pöydällä pian. Monikohan tajuaa tässä vaiheessa.
Anonyymi: Kelle kelpaa roska 20.4.2012 4:24

Anonyymi
Hieman off topic, mutta olen jo kauan odottanut mahdollisuutta nähdä koko perheen menot järkevästi millä päätelaitteella tahansa.

Esimerkiksi vaimon työvuorot ja minun passit olisi vihdoinkin helposti syötettävissä ja muutokset päivittyisivät perheen laitteisiin ja outlookiin aivan ilman suuria tekoja.

Windows 8 ja WP ovat androidiin ja applen ios:ään nähden jo melkein pulmunen ja yllättäen vähemmän "urkkiva OS".

Google ja Android vuotavat, joten annan vielä mahdollisuuden kolmannelle vaihtoehdolle kunnes toisin todetaan.

En ole fanipoika suuntaan jos toiseen, tunnustan kuitenkin esimerkiksi rinnastuksen missä huolellisesti rakennettu koppa-PC on vain Lada verrattuna Ferrarin konehuoneeseen.'

Applen konehuone on vaan aika hieno...
Anonyymi: Seuraava puhelin on 20.4.2012 4:41

Anonyymi
Elop on jo väläytellyt Nokia pilkkomista osiin. Näillä tuloksilla hetki on entistä lähempänä. Ikävä kyllä mitään yksittäistä helmeä ei puljusta enää löydy.
Anonyymi: Ei enää kauaa 20.4.2012 6:21

Anonyymi
Microsoft sanoo olevansa tyytyväinen Mokia-yhteistyöhön. Epäilemättä, Microsofthan lähti hakemaan tietotaitoa kännykkäbisneksestä ja sitä myös sai. Mokiasta tuli Microsoftin kenttälaboratorio. Microsoftin ei kannata edes nurkata Mokiaa, vaan se on jo saanut kaiken haluamansa.

Ensin suomalaiset itse tyrivät Molli-Ollin johdolla yli vuosikymmenen. Nokiassa ei nähty suurta kuvaa. Vääriä strategisia valintoja tehtiin koko 2000-luku. Strategioissa oltiin myöhässä. Kilpailijat saivat markkinaosuudet. Sinisilmäisyyden huippu nähtiin, kun oma kotimyyrä valittiin Atlantin tuolta puolen. Eflop tuli kehiin.

Osakekurssi on raketoinut kello viiden suuntaan koko 2000-luvun. Vuodesta 2000 alkaen Nokian kurssikehitys on viettänyt laskiaista. Kurssi on tullut alas 65:stä 2,9 euroon. Olisitko tyytyväinen asuntosi hintakehitykseen, jos 200 000 euron asuntosi hinta olisikin enää vain 9 000 euroa?

Kurssikehityksen pitäisi näkyä alentumana palkkioiden jaossa, muttei Suomessa. Samalla kun Nokian kurssi on vajonnut ja sen pääkonttoria ollaan ulkoistamassa maasta ulos, Molli-Ollin ja Eflopin palkkiot raketoivat. Nollaan onkin enää lyhyt matka.

Lopuksi kuuluu - pufffhhh. Mokiakin sakkaa lopuksi tonttiin.
Anonyymi: Mollila-Eflop - Lumi 20.4.2012 7:34

Anonyymi
Minua ihmetyttää edelleen se, että taas jauhetaan siitä (jopa Elop) että seuraava versio auttaa meitä erottumaan huomattavasti kilpailijoista? En kyllä ymmärrä kuinka kauan jaksavat tätä samaa mantraa hokea...

Huonosti menee jos WP8 on pelastus, kun se tulee joskus syksyllä. Kyllä tuotteiden pitäisi vaikuttaa kuluttajat jo nyt eikä joskus syksyllä. Kaikki vetkuttelu aiheuttaa suurta haittaa Nokialle tällä(kin) hetkellä.

Pelkona on, että Nokialle käy kuin Motorolalle aikoinaan. Motorola oli toiseksi suurin ja romahti vuonna 2007. Kutistui lopulta hyvinkin pieneksi ja Google korjasi talteen. Sama kait käy lopulta Nokialle. Yritys joka korjaa talteen on Microsoft.

Ei hyvä!
Anonyymi: Haastemies 20.4.2012 7:53

Anonyymi
Jorma Ollilan vika!
Miksei Jorma itse tai Nokian hallitus tajunnut, etta "Jorman opit" eivat toimineet 2000-luvulle tultaessa?
Yhtiöön kehittyi kummallisia johtamiskäytäntöjä, mitkä johtivat siihen, että OSAAVAN insinöörikunnan ideat eivät enää kohdanneet ASIAKKAAN halua!
Häpeä Ollila!
Anonyymi: Veronmaksaja 20.4.2012 8:07
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

06:03 Digitoday Jouduitko hakkeroiduksi? Älä tee tätä yleistä virhettä
06:02 Analyysi Maailman vaarallisin pankki – tätä ei voi päästää nurin
27.9. Uusi avaus Venäjältä: Lentoyhtiön emofirma lähtee rakettibisnekseen
27.9. Digitoday IPhonen porausvideo meni täydestä: "Senkin idiootti"
27.9. Ford tyrmäsi Trumpin väitteen: "Me pysymme täällä ikuisesti"
27.9. Uber laajentaa rajusti ruokapalveluaan
27.9. Fivalle tulossa uusi väline pankkien valvontaan
27.9. Öljyn hinta painuu – Iran antoi pakit tuotantoleikkauksille
27.9. Pankki varoittaa asuntokuplasta: Brexitillä voi olla arvaamaton seuraus
27.9. Kuluttajien luottamus on nyt kova USA:ssa –nousi korkeimmilleen vuoden 2007 jälkeen
27.9. Karu arvio: Maailmankauppa hyytyy finanssikriisin tasolle
27.9. Helsingin pörssi kääntyi laskuun – Caverion jatkaa nousussa
27.9. USA pohtii, kuinka ison miljardisakon Volkswagen saa
27.9. Digitoday Viranomainen vaatii Facebookia tuhoamaan WhatsApp-käyttäjätiedot Saksassa
27.9. Fiva pitää lainakaton ennallaan – ei tarvetta kiristykselle
27.9. Digitoday Uusi Samsung-räjähdys – omistaja panttaa puhelinta
27.9. Caverion sai uuden toimitusjohtajan läheltä – "Lehtoranta tarjoutui itse"
27.9. Suomen 10-vuotisen lainan korko painui miinukselle
27.9. Plantagenin puutarhamyymälät vaihtavat omistajaa
27.9. Pörssissä selvä tuomio johtajavaihdokseen: Nokian Renkaat laskee, Caverion kiitää
27.9. Venevahinkoja sattuu syksylläkin – vakuutusyhtiö varoittaa aalloista ja putoavista lehdistä
27.9. Nyt tuli varoitus: Öljy romahtaa alle 20 dollarin, jos sopimusta ei synny
27.9. Teollisuuden luottamus koheni vihdoin – "Myönteisiä uutisia odotettu pitkään"
27.9. Kullan hinta osoittaa: Clinton jyräsi Trumpin
27.9. Digitoday Nyt se paljastui: Tässä Googlen 6 uutta vimpainta
27.9. Caverion nappasi toimitusjohtajan Nokian Renkailta
27.9. Kuluttajien luottamus heikkeni vähän
27.9. Arvio: Maersk saattaa ostaa Hanjinin
27.9. Digitoday Pelifirma mokasi rajusti: Turvapäivitys muuttui takaoveksi
27.9. LM: Taksi voi pian olla mönkijä tai kuorma-auto
Asiakastieto

Yhteistyössä