Kirjaudu ▼
 

Taloussanomat seuraa: Nokia paljastaa uutuutensa

Simon Dawson/Bloomberg News
Taloussanomat seuraa: Nokia paljastaa uutuutensa
Odotukset ovat korkealla, kun suomalainen matkapuhelinvalmistaja valmistautuu kertomaan uusista tuotteistaan maanantaiaamuna Barcelonassa. Etukäteen yhtiö on lupaillut "merkittäviä uutisia".
27.2.2012 09:00 (päivitetty 10:40)
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

10.37 Taloussanomien seuranta Nokian tiedotustilaisuudesta päättyy. Kiitoksia tilaisuutta seuranneille! Palautetta otetaan mielellään vastaan osoitteessa: taloussanomat@sanoma.fi. Mobile World Congress -tapahtuman seuranta sen sijaan jatkuu entiseen tapaan. Uusimmat messukuulumiset löydät Mobile World Congress -sivuilta.

10.31 Osakemarkkinoiden perusteella Nokian uutiset olivat pettymys markkinoille. Osake on 5,5 prosentin laskussa.

10.29 Nokian lehdistötilaisuus Barcelonassa on päättynyt. Yhteenvetona: Nokia julkisti kolme uutta Asha-peruspuhelinta, kertoi tuovansa Lumia 900 -lippulaivapuhelimen Yhdysvaltojen ulkopuolisille markkinoille ja esitteli 41 megapikselin kameralla varustetun Symbian-puhelimen Pureview 808:n.

Nokia Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 0112038-9
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OYJ
Kaikki yrityksen taloustiedot
Osaketiedot
Viim. hinta € 5,160
Muutos € +0,040
Muutos % +0,68
Katso kurssihistoria
Osinkotiedot
Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät

10.28 Nokian osakekurssi Helsingissä on laskenut jo 4,9 prosenttia.

10.25 Harlow ei kiistä tai vahvista tietoa siitä, aikooko Nokia julkistaa enää uusia Symbian-puhelimia Pureview'n jälkeen. Etukäteen osa analyytikoista arveli, että Nokia saattaisi julkistaa MWC-messuilla viimeisen Symbian-mallinsa.

10.23 Nokian tiedotustilaisuus Barcelonassa on päättymässä. Yhtiön osakekurssi on tällä hetkellä 4,6 prosentin laskussa. Nokian osakekurssi nousi voimakkaasti perjantaina, kun yhtiö lupasi kertoa "merkittäviä uutisia".

10.23 Elopin mukaan Nokialla on kuitenkin vielä työtä tehtävänään ja yhtiö aikoo jatkaa uusien tuotteiden julkaisemista.

10.22 "Tämä on ollut erittäin haastava vuosi Nokialle."

10.20 "On kulunut vuosi siitä, kun Nokia ilmoitti lähtevänsä uuteen seikkailuun", Elop sanoo.

10.17 Nokia aloittaa yhteistyön kuponkipalvelu Grouponin kanssa, Elop kertoo. Yhteistyön on tarkoitus näkyä muun muassa Nokian karttapalveluissa.

10.16 Elop palasi juuri lavalle.

10.15 Nokian uutuudet eivät ole vakuuttaneet markkinoita ainakaan toistaiseksi. Nokian osakekurssi on tällä hetkellä 3,4 prosentin laskussa Helsingin pörssissä.

10.14 808 Pureview'n hinta asettuu 450 euron tuntumaan.

10.13 McDowell hehkuttaa myös Pureview'n yhteydessä julkistettavia laitteita, kuten uusia, parempia nappikuulokkeita.

10.08 Nokia esittelee uuden järkälemäisellä kameralla varustetun 808 Pureview -puhelimen. Puhelimessa on peräti 41 megapikselin kamera. Puhelin käyttää Symbian-käyttöjärjestelmää, josta Nokia on ilmoittanut luopuvansa.

10.07 Lumia 900:n kansainvälinen hinta (ennen veroja ja operaattorien osuuksia) asettuu 480 euroon. Lumia 610:n hinta puolestaan on 189 euroa. Lumia 610 perustuu Windows Phonen Tango-versioon. 

10.05 Yksi Windows Phone -puhelinten markkinoita hidastanut ongelma näyttää helpottuneen. Myersin mukaan uudet versiot järjestelmästä toimivat aiempaa vaatimattomammilla komponenteilla. 

10.02 McDowell esittelee odotetun Lumia 610 -älypuhelimen. Kyseessä on aiempaa edullisempi Lumia-puhelin, jollaista Nokian on erityisesti arvioitu tarvitsevan.

10.00 McDowell: "Olen onnellinen voidessani sanoa, että Lumia saapuu Kiinan markkinoille." Myersin mukaan uudet Windows Phonet tukevat Kiinassa käytettäviä verkkoteknologioita. 

9.58 Microsoftin Windows Phone -johtaja Terry Myers saapui juuri lavalle. Myers hehkuttaa etenkin Microsoftin omistaman Skype-ohjelmiston saapumista Windows-puhelimiin.

9.55 Nokia esittelee uuden version Drive-navigointisovelluksestaan Lumia 900 -puhelimen markkinoiden laajentumisen yhteydessä. Yhtiö esittelee myös uuden Nokia Reading -ohjelmiston.

9.54 Älypuhelimista vastaava johtaja Jo Harlow saapuu lavalle kertomaan Lumia 900 -älypuhelimen saapumisesta muihin maihin kuin Yhdysvaltoihin. Euroopassa myytävä versio Lumia 900:sta ei kuitenkaan tue uusia, nopeita lte-matkapuhelinverkkoja.

9.53 Asha 302:n hinta liikkuu 95 euron tuntumassa (ennen veroja ja operaattoritukia). Puhelimen toimitukset on tarkoitus käynnistää saman tien.

9.51 McDowellin mukaan Asha 302 tukee Microsoft Exchange-sähköposteja, joita käytetään useissa yrityksissä. Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun S40-järjestelmää käyttävä puhelin tukee Exchange-sähköposteja.

9.50 Asha 202:n ja Asha 203:n hinta ennen veroja ja operaattoritukia liikkuu noin 60 euron tuntumassa, McDowell kertoo. 

9.48 Nettipuhelinyhtiö Skype kertoi juuri, että puhelinsovellus on saatavilla kaikille Windows Phone -puhelimille tästä päivästä lähtien.

9.47 McDowell: Nokia alkaa toimittaa Asha 202- ja Asha 203 -puhelimia teleoperaattoreille ja jälleenmyyjille seuraavan kuuden viikon aikana.

9.43 McDowellin mukaan kaikki uudet Asha-puhelimet on varustettu uusilla Life Tools -ohjelmistoilla, jotka on räätälöity erityisesti kehittyviä kännykkämarkkinoita varten.

9.42 Nokia esittelee kolme uutta Asha-peruspuhelinta, McDowell kertoo. Asha 202-, Asha 203- ja Asha 302 -puhelimet on suunnattu kehittyville markkinoille.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

9.40 Lavalle saapuu Nokia-johtaja Mary McDowell, joka vastaa yhtiön peruspuhelimista. McDowellin mukaan yhtiö aikoo tehdä peruspuhelimista "älykkäämpiä, älykkäämpiä".

9.39 Elop kertoo Nokian aloittaneen paluun Yhdysvaltojen markkinoille yhteistyössä T-Mobile-operaattorin kanssa. "Odotuksemme [Lumia-myynnin suhteen] ovat ylittyneet Yhdysvalloissa."

9.37 Elop käy läpi viime vuoden MWC-tapahtumaa. Tuolloin Nokia ilmoitti uusivansa strategiansa. "Nyt vuoden päästä on täysin selvää, että olemme muuttaneet Nokian kellotaajuutta."

9.36 "Hyvää huomenta!" Näillä Stephen Elopin sanoilla käynnistyy Nokian tiedotustilaisuus.

9.34 Taloussanomien toimittajan Perttu Pitkäsen mukaan kiinnostus Nokian tiedotustilaisuutta kohtaan on suurta paikan päällä Barcelonassa. Kaikki kiinnostuneet eivät ole mahtuneet sisään, vaan väkeä on sijoitettu viereisiin tiloihin, joista tilaisuutta voi seurata videolinkin kautta.

9.32 Varsinainen tiedotustilaisuus ei ole vielä käynnistynyt, mutta Nokia-uutisia tihkuu jo. Matkapuhelinvalmistaja on tehnyt yhteistyösopimuksen videopalvelu Voddlerin kanssa. Yhteistyön myötä Nokiasta tulee Voddlerin ainoa älypuhelinkumppani.

9.22 Tästä se lähtee! Nokia näyttää parhaillaan videota, jossa vilahtelevat valokuvat. Etukäteen yhtiö on vihjaillut valokuvaukseen liittyvästä julkistuksesta, joka kantaisi nimeä Pureview.

9.09 Tästä Nokian täytyy kertoa: alle 200 dollarin Windows-puhelimista. Näin linjaa japanilainen investointipankki Nomura aamuisessa raportissaan. Pankin mukaan Nokian täytyy myös kertoa, miten se aikoo päivittää halvemmissa puhelimissa käyttämäänsä S40-järjestelmää. (Nokian uskotaan kehittävän S40:n seuraajaa, jota kutsutaan ainakin toistaiseksi Meltemiksi.) Lisäksi Nokian pitäisi kertoa lisää siitä, miten Windowsin tuleva 8-versio auttaa yhtiötä, Nomura linjaa.

8.57 Nokian tiedotustilaisuuteen osallistuvat käytännössä kaikkien merkittävien markkinatutkimusyhtiön edustajat. Markkinatutkimusyhtiö CCS Insightin analyytikko Ben Wood hämmästelee Nokian mainoksia mikrobloggauspalvelu Twitterissä.

8.55 Etukäteen Nokian on veikattu muun muassa julkaisevan uusia, aiempaa halvempia Windows  Phone -älypuhelimia, jotka käyttäisivät käyttöjärjestelmän uutta Tango-versiota.

8.48 Näin se käynnistyy! Nokia valmistautuu kertomaan uusista tuotteistaan Barcelonassa pidettävillä matkapuhelinalan messuilla. Yhtiön tiedotustilaisuus alkaa klo 9.30 Suomen aikaan ja sitä on mahdollista seurata yhtiön verkkosivuilta.

Vinkkejä ja täydennysehdotuksia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen taloussanomat@sanoma.fi.

27.2.2012 09:00 (päivitetty 10:40)
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Nokia
Ihmiset Stephen Elop
Tagit mwc2012

Kommentit (109)


Anonyymi
Onpa mustavalkoista keskustelua. Minusta on hienoa, että kännyköiden kamerat ja muut ominaisuudet kehittyvät, olkoonkin, että ne eivät kaikilta ominaisuuksiltaan korvaa ammattilaisten järkkäreitä tai hifikaiuttimia (tuskin se on Nokian tarkoituskaan). Millainen ihmisten ajattelun ja elämäntapojen muuttaja olisi sitten pitänyt tulla, että se olisi ihmisille (tai siis markkinoille) kelvannut? Ei sellaista voi varsinkaan Nokia tehdäkään... Ennen kuin Nokia pääsee ihmisten kanssa samalle aaltopituudelle, siis markkinointimielikuvat pois Mpixeleistä, lte:stä, ja muusta luotaantyöntävästä insinööritekniikasta, Nokialla ei ole nousua. Tytöille ja pojille, isoille ja pienille, on tärkeää inhimillisyys, pieni anarkia/kapina isoja järjestelmiä ja koneistoja vastaan. Olisiko Apple tuon aikanaan tajunnut, enemmän tai vähemmän pakosta?
Anonyymi: mcg 27.2.2012 11:17

Anonyymi
Myyrä, Keittiöpsykologi ja kiintiönainen esittelivät uusia luureja.
Anonyymi: AlienScum 27.2.2012 11:17

Anonyymi
Voi voi..mikä helvata voi olla niin vaikeaa tehdä hienoja puhelimia.. Pysyykö näillä suunnittelijoilla edes kynä kädessä????
Anonyymi: Viimeistään nyt turh 27.2.2012 11:17

Anonyymi
Puhelin on soitoa varten ei mikään monitoimikone.
Anonyymi: 150 x zoomi 27.2.2012 11:19

Anonyymi
Tämä päivä on ilon päivä kaikille Suomalaisille. Nyt Nokia julkaisi iPhoneen tappajan eli Lumia 900 mallin. Ja lisäksi Nokia julkisti kännykkäkameran jonka kuvan laatu hakkaa tuhat nolla kaikki maailman pokkarit ja hihhuleiden harrastelijoiden järjestelmäkamerat :-)

Itse veikkaan että Nokian osakkeen arvo nousee lähipäivinä takaisin sinne sadan euron tuntumaan missä se oli aiemmin ja parin viikon päästä Nokian osake pyyhkii Applen osakkeella lattiaa.

Todennäköisesti Salon tehtaan yhteistoimintalaki neuvottelut perutaan ja Nokia regrytoi useita kymmeniä tuhansia uusia S40 ja Symbian koodaajaa Suomessa lähikuukausina. Korpivaellus näyttää olevan nyt Nokian kohdalla ohi ja Nokian osuus puhelimissa ja kameroissa nousee pian päälle 90 prosentin koko maailmassa. Mahtaa ifööni faneja ketuttaa nyt kun oma puhelin muuttui antiikkiseksi romuksi ja tänne asti kuuluu itku android-nulikoiden parista.
Anonyymi: Hyvä Nokia 27.2.2012 11:21

Anonyymi
cupertino mullisti vuosikymmenessä henkilökohtaiset tietokoneet (mac), elektronisen jakelun (itunes/appstore), kännykät (iphone), musiikkikaupan (ipod/itunes), tabletit (ipad)..

google on keksinyt uudestaan hakukoneen (google), nettisovellukset (google apps), nettivideot (youtube), avoimen lähdekoodin mobiilikäyttöjärjestelmän (android), paikannuksen (google maps)..

mitä nokia on keksinyt? Wap (dead on arrival), nokia maps (proprietary for nokia devices..), ja hiihtänyt perässä joka ikisessä asiassa ..

tiedän ja uskon, että nokialla on töissä hyviä insinöörejä, miksi byrokratian annetaan tappaa innovointi? yrityskulttuurissa pitää olla jotakin mätää, ei osaamisessa..
Anonyymi: juke 27.2.2012 11:26

Anonyymi
nokia julkaisi jo iphonen tappajan, eikös se ollut jo vuonna 2008?.. ei kannata pidättää hengitystä ;)
Anonyymi: juke 27.2.2012 11:29

Anonyymi
esitteli 41 megapikselin kameralla varustetun Symbian-puhelimen Pureview 808:n.

ompa paljon pikseleitä!?
Anonyymi: joo68 27.2.2012 11:33

Anonyymi
Kokeilin eilen Voddleria ja katsoin Nokia N8:lla Battle Royalea. Ei maksanut tuo palvelu mitään. Valittavana olisi ollut myös maksullisia elokuvia parin kolmen euron hintaan. HDMI-johdolla saa myös telkkaan jos haluaa isommalta ruudulta katsoa. Hyvä juttu mielestäni. Huomasin sattumalta Voddlerin kaupan valikossa. Tuntuu erikoiselta ettei näistä hienoista ominaisuuksista juuri puhuta. Jotenkin tuntuu että ihmiset ajattelevat ettei se ole hienoa jos se on nokiassa. Kai tässä on muodista kyse.
Anonyymi: James Blackthorne 27.2.2012 11:38

Anonyymi
41 Mpx kännykamera nyt on pelkkää typeryyttä... Joka tapauksessa kuvat pakataan rajusti ja tuon kokoisen kuvan pelkkä siirto mobiiliverkon yli on turhan päiväistä... Ja mitä hyötyä on niistä megapikkelseistä jos haluaa kohtuu ajassa lähettää kuvan niin sen joutuu skaalamaan pieneksi kuitenkin?

Niin, ja mikähän mahtaa olla kuvakennon fyysinen koko?

Meinaan vaan, että kuvissa on kohinaa todella runsaasti, jos 41 mpx sullotaan kännykkäkameran käyttämälle miniatyyrikokoiselle kennolle!

Asiallisen kokoisen kennon käyttäminenhän merkitsisi sitä, että puhelimen kokoa joudutaan kasvattamaan valtavasti. Jouduttaisiin palaamaan 90-luvun "halkomalleihin", ja sitä kuluttajat tuskin haluavat.

(Vertailun vuoksi jokainen voi perehtyä siihen, minkäkokoisia kuvakennoja järjestelmäkameroissa käytetään, vaikka niissä on "vain" 10-20 megapikseliä. Jutussa mainittu 41 megapikseliä edellyttäisi kennon fyysisen koon huomattavaa kasvattamista vielä tästäkin - ainakin mikäli kuvanlaadusta halutaan yhtään pitää kiinni.)


Jos viitsisit käydä katsomassa, mitä se pureview-tekniikka on. Ideahan on siinä, että 7 pikseliä voidaan yhdistää yhteen pikseliin, jolloin kuva on täysin häviötöntä ja tarkka jopa zoomattaessa.

Turha tulla pölisemään, jos ei tiedä uutuudesta mitään. Nyt vain odottamaan esimerkkikuvia.
Anonyymi: Pureview-matksua luk 27.2.2012 12:03
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

06:05 Kaikki irti matalista koroista – selvitimme, pitäisikö nyt ottaa asuntolainaan 10 vuoden korko
30.9. Venäjä heltyi tiukasta osinkovaatimuksesta
30.9. Taksi- ja bussikyydit samalla maksulla – keksintö leviää Suomen kaupunkeihin
30.9. Biotie poistui tänään Helsingin pörssistä
30.9. Huhu leviää: Deutsche Bankin osake ampaisi
30.9. Italian ongelmapankin roskalainoille löytyi ehkä ostajia
30.9. Kolumbialaiset äänestävät rauhasta – maa odottaa turisteja ja investointeja
30.9. S-ryhmä lähetti oudon laskun – "Kaikkien näkökulmasta hullua"
30.9. Digitoday Hyvästi Rosetta: Tässä luotaimen viimeinen kuva ennen törmäystä
30.9. CGI vähentää 215 työntekijää
30.9. Keskisuomalainen: Jatkamme ostokohteiden katselua, tase on vahva
30.9. Kulutusluottojen määrä kääntyi kasvuun
30.9. Arvio: Pörssi kärsii, jos USA:n presidentinvaalista tulee tiukka
30.9. Digitoday Suomen Microsoftin Windows-pomo vaihtuu
30.9. Pankkihermoilu jatkuu pörssissä
30.9. Turismi tukee Espanjaa – elokuu oli ennätyskuukausi
30.9. Digitoday Merikaapeli alkaa näkyä: Palvelinkeskusjätti avaa Suomeen solmukohdan
30.9. Deutsche Bankin pääjohtaja rauhoitteli henkilökuntaa: Huhut asiakaspaosta perusteettomia
30.9. Keskisuomalainen ostaa Mediatalo ESA:n
30.9. Deutsche Bankin osake syöksyi pohjalukemiin – myös Commerzbank selvässä laskussa
30.9. Päätös tuli: Componentan yrityssaneeraus käynnistyy
30.9. Lindholm MT:ssä: Varusteleka otti mallia Ikeasta
30.9. Digitoday IPhonen salaava viestisovellus: Totuus on hieman toinen
30.9. Sekä vienti että tuonti laskivat selvästi heinäkuussa
30.9. Vakuutusyhtiö pidättelee remonttireiskoja: pieni unohdus voi maksaa tonneja
30.9. Weidmann: Saksa ei kaipaa lisää budjettielvytystä
30.9. Yritysten rekisteröinnit Panamaan romahtaneet tietovuodon jälkeen
30.9. Ilta-Sanomat Lehti: Näin Trumpin firma kiersi Kuuban kauppasaartoa
30.9. Kolumni Joka neljäs olut samasta hanasta
30.9. Digitoday Ei hyvältä näytä: Pohjoismaisten firmojen verkot avoinna hyökkääjille
Asiakastieto

Yhteistyössä