Kirjaudu ▼
 

Taloussanomat seuraa: Nokia paljastaa uutuutensa

Simon Dawson/Bloomberg News
Taloussanomat seuraa: Nokia paljastaa uutuutensa
Odotukset ovat korkealla, kun suomalainen matkapuhelinvalmistaja valmistautuu kertomaan uusista tuotteistaan maanantaiaamuna Barcelonassa. Etukäteen yhtiö on lupaillut "merkittäviä uutisia".
27.2.2012 09:00 (päivitetty 10:40)
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

10.37 Taloussanomien seuranta Nokian tiedotustilaisuudesta päättyy. Kiitoksia tilaisuutta seuranneille! Palautetta otetaan mielellään vastaan osoitteessa: taloussanomat@sanoma.fi. Mobile World Congress -tapahtuman seuranta sen sijaan jatkuu entiseen tapaan. Uusimmat messukuulumiset löydät Mobile World Congress -sivuilta.

10.31 Osakemarkkinoiden perusteella Nokian uutiset olivat pettymys markkinoille. Osake on 5,5 prosentin laskussa.

10.29 Nokian lehdistötilaisuus Barcelonassa on päättynyt. Yhteenvetona: Nokia julkisti kolme uutta Asha-peruspuhelinta, kertoi tuovansa Lumia 900 -lippulaivapuhelimen Yhdysvaltojen ulkopuolisille markkinoille ja esitteli 41 megapikselin kameralla varustetun Symbian-puhelimen Pureview 808:n.

Nokia Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 0112038-9
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OYJ
Kaikki yrityksen taloustiedot
Osaketiedot
Viim. hinta € 5,035
Muutos € -0,060
Muutos % -1,18
Katso kurssihistoria
Osinkotiedot
Tarkista osinkokalenteri ja tulosjulkistuspäivät

10.28 Nokian osakekurssi Helsingissä on laskenut jo 4,9 prosenttia.

10.25 Harlow ei kiistä tai vahvista tietoa siitä, aikooko Nokia julkistaa enää uusia Symbian-puhelimia Pureview'n jälkeen. Etukäteen osa analyytikoista arveli, että Nokia saattaisi julkistaa MWC-messuilla viimeisen Symbian-mallinsa.

10.23 Nokian tiedotustilaisuus Barcelonassa on päättymässä. Yhtiön osakekurssi on tällä hetkellä 4,6 prosentin laskussa. Nokian osakekurssi nousi voimakkaasti perjantaina, kun yhtiö lupasi kertoa "merkittäviä uutisia".

10.23 Elopin mukaan Nokialla on kuitenkin vielä työtä tehtävänään ja yhtiö aikoo jatkaa uusien tuotteiden julkaisemista.

10.22 "Tämä on ollut erittäin haastava vuosi Nokialle."

10.20 "On kulunut vuosi siitä, kun Nokia ilmoitti lähtevänsä uuteen seikkailuun", Elop sanoo.

10.17 Nokia aloittaa yhteistyön kuponkipalvelu Grouponin kanssa, Elop kertoo. Yhteistyön on tarkoitus näkyä muun muassa Nokian karttapalveluissa.

10.16 Elop palasi juuri lavalle.

10.15 Nokian uutuudet eivät ole vakuuttaneet markkinoita ainakaan toistaiseksi. Nokian osakekurssi on tällä hetkellä 3,4 prosentin laskussa Helsingin pörssissä.

10.14 808 Pureview'n hinta asettuu 450 euron tuntumaan.

10.13 McDowell hehkuttaa myös Pureview'n yhteydessä julkistettavia laitteita, kuten uusia, parempia nappikuulokkeita.

10.08 Nokia esittelee uuden järkälemäisellä kameralla varustetun 808 Pureview -puhelimen. Puhelimessa on peräti 41 megapikselin kamera. Puhelin käyttää Symbian-käyttöjärjestelmää, josta Nokia on ilmoittanut luopuvansa.

10.07 Lumia 900:n kansainvälinen hinta (ennen veroja ja operaattorien osuuksia) asettuu 480 euroon. Lumia 610:n hinta puolestaan on 189 euroa. Lumia 610 perustuu Windows Phonen Tango-versioon. 

10.05 Yksi Windows Phone -puhelinten markkinoita hidastanut ongelma näyttää helpottuneen. Myersin mukaan uudet versiot järjestelmästä toimivat aiempaa vaatimattomammilla komponenteilla. 

10.02 McDowell esittelee odotetun Lumia 610 -älypuhelimen. Kyseessä on aiempaa edullisempi Lumia-puhelin, jollaista Nokian on erityisesti arvioitu tarvitsevan.

10.00 McDowell: "Olen onnellinen voidessani sanoa, että Lumia saapuu Kiinan markkinoille." Myersin mukaan uudet Windows Phonet tukevat Kiinassa käytettäviä verkkoteknologioita. 

9.58 Microsoftin Windows Phone -johtaja Terry Myers saapui juuri lavalle. Myers hehkuttaa etenkin Microsoftin omistaman Skype-ohjelmiston saapumista Windows-puhelimiin.

9.55 Nokia esittelee uuden version Drive-navigointisovelluksestaan Lumia 900 -puhelimen markkinoiden laajentumisen yhteydessä. Yhtiö esittelee myös uuden Nokia Reading -ohjelmiston.

9.54 Älypuhelimista vastaava johtaja Jo Harlow saapuu lavalle kertomaan Lumia 900 -älypuhelimen saapumisesta muihin maihin kuin Yhdysvaltoihin. Euroopassa myytävä versio Lumia 900:sta ei kuitenkaan tue uusia, nopeita lte-matkapuhelinverkkoja.

9.53 Asha 302:n hinta liikkuu 95 euron tuntumassa (ennen veroja ja operaattoritukia). Puhelimen toimitukset on tarkoitus käynnistää saman tien.

9.51 McDowellin mukaan Asha 302 tukee Microsoft Exchange-sähköposteja, joita käytetään useissa yrityksissä. Kyseessä lienee ensimmäinen kerta, kun S40-järjestelmää käyttävä puhelin tukee Exchange-sähköposteja.

9.50 Asha 202:n ja Asha 203:n hinta ennen veroja ja operaattoritukia liikkuu noin 60 euron tuntumassa, McDowell kertoo. 

9.48 Nettipuhelinyhtiö Skype kertoi juuri, että puhelinsovellus on saatavilla kaikille Windows Phone -puhelimille tästä päivästä lähtien.

9.47 McDowell: Nokia alkaa toimittaa Asha 202- ja Asha 203 -puhelimia teleoperaattoreille ja jälleenmyyjille seuraavan kuuden viikon aikana.

9.43 McDowellin mukaan kaikki uudet Asha-puhelimet on varustettu uusilla Life Tools -ohjelmistoilla, jotka on räätälöity erityisesti kehittyviä kännykkämarkkinoita varten.

9.42 Nokia esittelee kolme uutta Asha-peruspuhelinta, McDowell kertoo. Asha 202-, Asha 203- ja Asha 302 -puhelimet on suunnattu kehittyville markkinoille.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

9.40 Lavalle saapuu Nokia-johtaja Mary McDowell, joka vastaa yhtiön peruspuhelimista. McDowellin mukaan yhtiö aikoo tehdä peruspuhelimista "älykkäämpiä, älykkäämpiä".

9.39 Elop kertoo Nokian aloittaneen paluun Yhdysvaltojen markkinoille yhteistyössä T-Mobile-operaattorin kanssa. "Odotuksemme [Lumia-myynnin suhteen] ovat ylittyneet Yhdysvalloissa."

9.37 Elop käy läpi viime vuoden MWC-tapahtumaa. Tuolloin Nokia ilmoitti uusivansa strategiansa. "Nyt vuoden päästä on täysin selvää, että olemme muuttaneet Nokian kellotaajuutta."

9.36 "Hyvää huomenta!" Näillä Stephen Elopin sanoilla käynnistyy Nokian tiedotustilaisuus.

9.34 Taloussanomien toimittajan Perttu Pitkäsen mukaan kiinnostus Nokian tiedotustilaisuutta kohtaan on suurta paikan päällä Barcelonassa. Kaikki kiinnostuneet eivät ole mahtuneet sisään, vaan väkeä on sijoitettu viereisiin tiloihin, joista tilaisuutta voi seurata videolinkin kautta.

9.32 Varsinainen tiedotustilaisuus ei ole vielä käynnistynyt, mutta Nokia-uutisia tihkuu jo. Matkapuhelinvalmistaja on tehnyt yhteistyösopimuksen videopalvelu Voddlerin kanssa. Yhteistyön myötä Nokiasta tulee Voddlerin ainoa älypuhelinkumppani.

9.22 Tästä se lähtee! Nokia näyttää parhaillaan videota, jossa vilahtelevat valokuvat. Etukäteen yhtiö on vihjaillut valokuvaukseen liittyvästä julkistuksesta, joka kantaisi nimeä Pureview.

9.09 Tästä Nokian täytyy kertoa: alle 200 dollarin Windows-puhelimista. Näin linjaa japanilainen investointipankki Nomura aamuisessa raportissaan. Pankin mukaan Nokian täytyy myös kertoa, miten se aikoo päivittää halvemmissa puhelimissa käyttämäänsä S40-järjestelmää. (Nokian uskotaan kehittävän S40:n seuraajaa, jota kutsutaan ainakin toistaiseksi Meltemiksi.) Lisäksi Nokian pitäisi kertoa lisää siitä, miten Windowsin tuleva 8-versio auttaa yhtiötä, Nomura linjaa.

8.57 Nokian tiedotustilaisuuteen osallistuvat käytännössä kaikkien merkittävien markkinatutkimusyhtiön edustajat. Markkinatutkimusyhtiö CCS Insightin analyytikko Ben Wood hämmästelee Nokian mainoksia mikrobloggauspalvelu Twitterissä.

8.55 Etukäteen Nokian on veikattu muun muassa julkaisevan uusia, aiempaa halvempia Windows  Phone -älypuhelimia, jotka käyttäisivät käyttöjärjestelmän uutta Tango-versiota.

8.48 Näin se käynnistyy! Nokia valmistautuu kertomaan uusista tuotteistaan Barcelonassa pidettävillä matkapuhelinalan messuilla. Yhtiön tiedotustilaisuus alkaa klo 9.30 Suomen aikaan ja sitä on mahdollista seurata yhtiön verkkosivuilta.

Vinkkejä ja täydennysehdotuksia voi lähettää sähköpostitse osoitteeseen taloussanomat@sanoma.fi.

27.2.2012 09:00 (päivitetty 10:40)
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset Nokia
Ihmiset Stephen Elop
Tagit mwc2012

Kommentit (109)

Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 11
EdellinenSeuraava

Anonyymi
HTC esitteli upeaa Android 4.0 puhelintaan suurella ruudulla ja iPhonesta tuttu Airplay ominaisuus toimi valtavan hienosti kiitos HTC:n telkkariin kiinnitettävän USB-HDMI palikan avulla. Nokialla ei mitään vastaavaa ole, pelleillään johtojen kanssa ikuisesti.

LG julkaisi maailman tehokkaimman quad-core puhelimen huipputarkalla HD näytöllä... Nokian julkistukset ovat se yksi ja sama Lumia taas eri numeroilla varustettuna... Todella tylsää, todella surkeeta.

Ja naurettavaa miten varmaan Microsoft olettaa että jengi innolla odottaa uusia Tango Apollo ja ties mitä versioita heidän käyttöjärjestelmästään, kun ei siitä ensimmäisestäkään olla järin kovin innostuttu?

Voi voi Nokia minkä menit tekemään. Taitaa olla jenkkityylinen Shotgun Wedding tämä teidän symbioosinne... Tosin tuntuu että MS on enemmänkin parasiitti.
Anonyymi: Nimetön 27.2.2012 9:15

Anonyymi
Nokia julkistaa uudet Turbo kumisaappaat, joista löytyy uusi söittöääni !


Sähän asiantuntija oot!
Anonyymi: Taidat olla muissaki 27.2.2012 9:16

Anonyymi
Nokian uudet "Kongat ja Tangot" saavat näyttämään applen mitättömät neitilelut lapsellisilta ja vanhentuneilta.

Nokia nousee ja lujaa, vain fiksut sen tajuavat.
Anonyymi: Nimetön 27.2.2012 9:16

Anonyymi
Noksun osake nousee tänään 500 dollariin.
Anonyymi: Varma tieto 27.2.2012 9:18

Anonyymi
Nokia nousee ja lujaa, vain fiksut sen tajuavat.


Olisi mielenkiintoista kuulla jotain perustelujakin noin kovalle väitteelle.

Tähän astihan mitkään tiedossa olevat faktat eivät viittaa siihen, että Nokia tulisi nousemaan. Eivätkä varsinkaan siihen, että tämä nousu olisi vieläpä erityisen voimakasta.
Anonyymi: Pidetäänpä tosiasiat 27.2.2012 9:21

Anonyymi
HTC esitteli upeaa Android 4.0 puhelintaan suurella ruudulla ja iPhonesta tuttu Airplay ominaisuus toimi valtavan hienosti kiitos HTC:n telkkariin kiinnitettävän USB-HDMI palikan avulla. Nokialla ei mitään vastaavaa ole, pelleillään johtojen kanssa ikuisesti.

LG julkaisi maailman tehokkaimman quad-core puhelimen huipputarkalla HD näytöllä... Nokian julkistukset ovat se yksi ja sama Lumia taas eri numeroilla varustettuna... Todella tylsää, todella surkeeta.

Ja naurettavaa miten varmaan Microsoft olettaa että jengi innolla odottaa uusia Tango Apollo ja ties mitä versioita heidän käyttöjärjestelmästään, kun ei siitä ensimmäisestäkään olla järin kovin innostuttu?

Voi voi Nokia minkä menit tekemään. Taitaa olla jenkkityylinen Shotgun Wedding tämä teidän symbioosinne... Tosin tuntuu että MS on enemmänkin parasiitti.


Jos Nokia tekisi isonäyttöisen puhelimen, niin täällä valitettaisiin kuinka Noksu on taas julkaissut tiiliskiven ja on aivan liian iso. Mutta kun kyse on muusta valmistajasta, niin puhelin on fantastinen hieno uutuus!

HTC:n "telkkariviritelmä" voi olla johdoton, ensimmäisen 10 min ajan, jonka jälkeen puhelimeen on lyötävä laturi kiinni. Eli aivain yhtä tyhjän kanssa.

LG:n speksi-ihme ei vois vähemmän kiinnostaa. Ja sen tulee näkymään myös sen olemattomassa myynnissä.
Anonyymi: Nimetön 27.2.2012 9:23

Anonyymi
Nokia nousee ja lujaa, vain fiksut sen tajuavat.

Olisi mielenkiintoista kuulla jotain perustelujakin noin kovalle väitteelle.

Tähän astihan mitkään tiedossa olevat faktat eivät viittaa siihen, että Nokia tulisi nousemaan. Eivätkä varsinkaan siihen, että tämä nousu olisi vieläpä erityisen voimakasta.


Fakta näkyy tossa ylhäällä. +5,5% lisää yrityksen arvoon yhdessä päivässä on kyllä aika kovaa nousua.
Anonyymi: Nimetön 27.2.2012 9:24

Anonyymi
Vuodetut kuvat ovat kyllä -> U P E I T A !
Anonyymi: Nimetön 27.2.2012 9:26

Anonyymi
Mokialla nokka raapinut jo pohjaa pari vuotta ja mikään ei auta. Applen ja Samsungin perävalot ei edes näy. Helppo uhota kun yksin pimeässä ja kilpailijat jo menneet edellisellä junalla
Anonyymi: Juhoksi 27.2.2012 9:26

Anonyymi
Nokian isommat suuruudenpäivät ovat jo ohi, mutta jos Windows Phone vaikka tämän vuoden loppuun ottaa älypuhelimissa 7% markkinaosuuden niin Nokialla voisi olla 5% siitä markkinasta. Se olisi jo suuri saavutus. Halpapuhelimissa pitäisi saada alle 100e puhelimille jatkuvuutta esim. sillä Meltimillä. Kyllä halvoillakin puhelimilla tulosta saa tehtyä. Minulle tosin ei Windows Phone sovi koska tykkään käyttää paljon softaa ja toisaalta muokata puhelinta omanlaiseksi. Noissa WP on vielä huono. Täytyy odottaa ainakin pari vuotta jos järjestelmä kehittyisi. Mutta toivon että Nokia pääsisi jaloilleen ja kaikki osaaminen ei karkaisi Suomesta pois.
Anonyymi: Juha 27.2.2012 9:27
Sivut: 1 2 3 4 5 6 ... 11
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä