Kirjaudu ▼
 

Sunny Car Center -yrittäjän koti jää ulosottoon

Pete Aarre-Ahtio
Sunny Car Center -yrittäjän koti jää ulosottoon
Espoon käräjäoikeudessa kiisteltiin Markku Ritaluoman Espoossa sijaitsevan Madde-nimisen kotitilan ulosotosta.
Espoon käräjäoikeus päätti, ettei Markku Ritaluoman kotitilan ulosmittaus ole liiallinen toimenpide.
23.3.2016 15:12
Rami Mäkinen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Rahoitussotkuihin kaatuneesta Sunny Car Center -autokauppakeskuksesta tunnettu Markku Ritaluoma hävisi Espoon käräjäoikeudessa valituksensa, joka koski hänen kotitilansa ulosottoa.

Käräjäoikeus antoi keskiviikkona päätöksensä Ritaluoman Madde-nimistä kotitilaa koskevassa ulosottoasiassa. Kihlakunnanvouti ulosmittasi viime syksynä Espoon Nuuksiossa sijaitsevan arvokiinteistön Ålandsbankenin yli 2,1 miljoonaan euroon kohonneen saatavan takia.

Ritaluoman mielestä ulosotto on liiallinen ja se pitäisi kumota. Taloussanomat kertoi Ritaluoman ulosottovalituksen oikeuskäsittelystä kaksi viikkoa sitten.

Ritaluoma vetosi oikeudessa siihen, että pankilla on jo ennestään vakuusoikeus toiseen espoolaiseen Koivumäki-nimiseen arvokiinteistöön sekä Hämeenlinnassa sijaitsevan golfhuoneiston osakkeisiin.

Pankin mielestä niiden arvo on alempi kuin Ritaluoma väittää, joten ne eivät riitä kattamaan saatavia. Oikeuskäsittely keskittyikin pitkälti siihen, minkä arvoinen Koivumäki on.

Arvon määrittely haastavaa

Koivumäen arvon määrittely osoittautui oikeudessa hankalaksi. Sitä on yritetty myydä vuosikausia, mutta yhtään ostotarjousta ei ole saatu.

Käräjäoikeus päätyi arvioimaan, että arvo voisi olla 1,5–2 miljoonan euron tasoa. Sekin vaihteluväli on huomattavan suuri, oikeus toteaa.

– Kiinteistön todellinen markkina-arvo selviää todennäköisimmin vasta asiassa viitatussa tarjouskilpailussa, mitä asianosaiset eivät ole kuitenkaan toistaiseksi saaneet järjestettyä, käräjäoikeus huomauttaa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Sama ongelma pätee golfhuoneistoon, josta oikeuden mukaan voisi ehkä saada 200 000 euroa, mutta oikea arvo selviää vasta myytäessä.

Ålandsbankenin saatava oli alun perin 1,7 miljoonaa euroa, mutta se kasvaa koko ajan 18 prosentin korkoa ja on nyt jo yli 2,1 miljoonaa euroa.

Käräjäoikeus huomauttaa, ettei tällä hetkellä ole mahdollista päätellä, saadaanko Koivumäen ja golfhuoneiston osakkeista velkoihin riittävät varat.

– Asiassa on selvitetty, että Koivumäen osakkeiden myyminen on haastavaa. Samoin on käynyt ilmi, että kysymys ei ole omaisuudesta, joka voitaisiin myydä nopeasti, jolloin asiassa tulee ottaa huomioon myös velkamäärän kasvaminen korkojen johdosta, oikeus toteaa.

Käräjäoikeus hylkäsi Ritaluoman valituksen, joten Koivumäen ohella myös Madden ulosmittaus pysyy voimassa. Madde on Ritaluoman virallinen koti Suomessa. Viime aikoina Ritaluoma on kuitenkin tiettävästi majaillut enimmäkseen Yhdysvaltain Floridassa.

23.3.2016 15:12
Rami Mäkinen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (48)

Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Suomen sisämaan merirosvousta, omaisuuden siirto 3 osapuolelle vailla alkuperäistä nimikirjoitusta ja hyväksyntää.
Anonyymi: lain_halveksuntaa 23.3.2016 15:18

Anonyymi
Miten se kasvaa 18% vauhtia... viivastyskorko on jossain 7% tienoilla.
Anonyymi: Velaton 23.3.2016 15:22

Anonyymi
Tämä voi hyvin suomessa. Virkamiesvaltio.
Anonyymi: jabezzz 23.3.2016 15:23

Anonyymi
Miten se kasvaa 18% vauhtia... viivastyskorko on jossain 7% tienoilla.


Suomessa lienee hyvin toimiva kohtuullisuuden määritelmä?
Anonyymi: Simple 23.3.2016 15:27

Anonyymi
18%? Se on rosvousta. Paras olisi myyda pois nopeasti jos ostaja ilmaantuu.
Anonyymi: Carunahoitaa 23.3.2016 15:32

Anonyymi
Miten se kasvaa 18% vauhtia... viivastyskorko on jossain 7% tienoilla.


Otetaan uudestaan koko paletti. 1 - 2 sentin kolikkoja ei ole kierrossa joten velan määrä on väärin julkistettu, kuka veti välistä? Esim. valtionvelka ja nyt puhutaan + sadasta miljardista ilman 1 - 2 sentin kolikoita.
Kuka veti välistä?
Anonyymi: kusetustenmestarit 23.3.2016 15:33

Anonyymi
18% korko !!?? Mieletöntä ryöstämistä jos tuo on totta. Ei ihme, että ei ole löytynyt ostajaa. Ei sitä kannata etsiäkään tuolla korolla. Olen itse joutunut todistamaan vastaavaa tilannetta ja silloinkaan omaisuuden myynti ei onnistunut, koska järkeviinkään tarjouksiin ei vastattu ajoissa. Asianajajat pitkittävät tahallaan myyntiä, koska tuotto juoksee koko ajan. Silloin kun yrittäjä joutuu tuollaiseen tilanteeseen omasta tai jonkun muun syystä, niin armoa ei anneta. Kaikki tullaan viemään.
Anonyymi: ryöstöä 23.3.2016 16:06

Anonyymi
Ritaluoma se jaksaa väärinkäyttää kunnan ja valtion palveluita. Tämä kaveri on tullut kalliiksi suomalaisille veronmaksajille. Kohta Ritaluoma taas kertoo löytäneensä maksajan Nigeriasta tms. ja siihen halpaan menee taas useampi poliitikko.
Anonyymi: Dingjadong 23.3.2016 16:14

Anonyymi
Myykää tuo omaisuus. Sen jälkeen ei tarvitse kiistellä mikä oli minkäkin osan markkina-arvo. Ja jos tulee rahaa yli velkojen niin eiköhän ne tilitetä Ritaluomalle.
Anonyymi: Turha-siinä-kitistä 23.3.2016 16:16

Anonyymi
Ihan normi korko, ei mitään erikoista rosvousta. 90 luvulla jokainen maksoi asuntolainoista 18 % korkoa. Jotkut nykyajan velkapellet eivät kestä, mutta se tarkoittaa vain sitä, että on liian köyhä asumaan siinä talossa. Voi voi!
Anonyymi: Pankkivie 23.3.2016 16:16
Sivut: 1 2 3 4 5
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä