Kirjaudu ▼
 

"Miksi naapurit eivät voisi myydä toisilleen ruokaa?"

"Miksi naapurit eivät voisi myydä toisilleen ruokaa?"
Tunnetun hotelli- ja ravintolasuvun jälkeläinen Leo Wuoristo päätti luoda omat kannuksensa yritysmaailmassa. Hän perusti ystävineen start-up-firman.
24.2.2016 11:51
Rita Tainola
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

– Olemme kehittäneet mobiilisovelluksen, jonka avulla kuka tahansa voi ostaa ja myydä kotona tehtyä ruokaa, pian Lontooseen muuttava Leo Wuoristo kertoo.

Vuoriston suku on tunnettu muun muassa Hotelli Haikon omistuksestaan ja Leon isoäiti on legendaarinen kauppaneuvos Satu Tiivola. Leon äiti Katriina Wuoristo loi aikoinaan varallisuutensa muun muassa kosmetiikka-alalla.

Leo toki kiittää perhetaustaansa, mutta painottaa haluavansa menestyä maailmassa omin avuin. Niinpä Leo ja hänen ystävänsä Ilkka Salo ja Simo Tuokko perustivat Trybe Technologies -yrityksen. He uskoivat idealle olevan maailmassa tilauksensa.

– Mietimme, että miksi naapurit eivät voisi myydä toisilleen ruokaa. Mielestämme siitä olisi hyötyä ja siksi päätimme perustaa firman. Tryben mobiilisovelluksessa kokit ja heidän asiakkaansa kohtaavat toisensa suoraan, Leo Wuoristo kertoo.

Kolmikko uskoo vakaasti siihen, että useiden ihmisten lähipiirissä on monia ruuanlaittoa rakastavia taidokkaita kotikokkeja.

– Ihmiset ovat nykypäivänä niin kiireisiä, että valitsevat nopeimman ja helpoimman tavan syödä. Nyt he voivat saada uusia makuelämyksiä ja naapuritkin tutustuvat toisiinsa, Wuoristo selittää sovellutuksen sosiaalista puolta.

Toki hän on keskustellut ideasta lähipiirin kanssa. Kannustusta tuli ja hän vakuuttui, että yritys kannattaa perustaa.

Samalla vaivalla ruokaa neljälle

Leo, Ilkka ja Simo tekivät monia haastatteluja ja niiden jälkeen he tulivat siihen tulokseen, että on lähes samalla vaivalla voi tehdä ruokaa kahdelle tai neljälle henkilölle.

– Lapsiperheen ruuanlaittajan olisi helppo tehdä myös naapureiden lapsille annoksia, Leo sanoo.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– Ajatuksenamme on, että ateriat valmistavat oman naapuruston kotikokit. Siinä tutustutaan omaan asuinympäristöön ja sen ihmiseen. Se estää omalla tavallaan syrjäytymistäkin, hän uskoo.

Trion yhtenä suurena inspiraationa oli Suomessa syntynyt, ja maailmalle levinnyt ravintolapäivä.

– Ensisijaiseksi markkinapaikaksemme olemme valinneet Lontoon, sillä mielestämme siellä ongelma on suurin. Suuret kiinteistökustannukset aiheuttavat sen, ettei pieniä ravintoloita kannata perustaa.

– Lontoossahan on jo melko suuri katuruokailmiö, sillä monet entiset ravintoloitsijat ovat siirtyneet myymään ruokaansa toreilla, Wuoristo sanoo ja muistuttaa suur-Lontoon väkiluvun olevan noin 10 miljoonaa ihmistä.

Leo kertoo, että firmassa on jo kuusi työntekijää. Tarkoitus olisi heti kesän alussa lähteä Lontoossa suurella volyymillä liikkeelle.

– Toki teemme validointia eri käyttäjäryhmien kanssa, mutta uskomme tähän niin, että olemme jo palkkaamassa lisää ihmisiä ja aiomme tehdä tästä maailmanlaajuisen palvelun, hän visioi.

24.2.2016 11:51
Rita Tainola
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (36)

Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava

Anonyymi
"Mietimme, että miksi naapurit eivät voisi myydä toisilleen ruokaa."

Mietimme myös miten voimme vetää välistä niin että kaikki riskit ulkoistetaan asiakkaille, siispä jakamistalous-sovellus à la Uber, BnB.
Anonyymi: tyhmääKoijataan 24.2.2016 12:01

Anonyymi
Ruokamyrkytys tapauksessa ei vakuutuksia joka korvaa, mutta aina voi haastaa oikeuteen vaikka raputahnaa säilytin kuumana kesäpäivänä ainoastaan 5 tuntia auringonpaisteessa.
Anonyymi: anommuumi 24.2.2016 12:11

Anonyymi
Lontoossa voi onistua. En tosin tunne sikäläistä lainsäädäntöä, mutta eihan Suomessa mikään kotikokki käy päinsä. Pitää olla hygieniapassit ja hakeutua alv-velvolliseksi. Täytyy maksaa vero talkootyöstä tai jos tekee pitkän aikaa muille niin tulovero. Elyn hiipparit käyvät alkuun pari kertaa kuukaudessa tarkastamassa, että tuotantotilat ovat määräysten mukaiset, ja kun ruokatarpeet ovat Euroopan kalleimpia, niin välistä vedettävää ei jää hirveästi.

Meillä pyörii ihan oma ruokapiiri, missä jokainen tekee itse ruokansa. Minä kalastan kalaa ja vaihdan sitä maanviljelijöiltä milloin mihinkin, lihaan, perunoihin, jauhoihin, mansikoihin, porkkanoihin tomaatteihin jne.. aina kauden mukaan. Ei kysy kukaan hygieniapassia eikä alv-veroja.
Anonyymi: Takamaa 24.2.2016 12:21

Anonyymi
Niin mitäs siihen mitään lupia tarvitaan naapuri on myynyt piparia jo vuosikaudet, naapureille ja ihan muillekin. B-rapussa myydään kaikenmaailman heinää ja jauhoja 24/7. Semmosta täällä idässä.
Anonyymi: Ananasakäämä 24.2.2016 12:22

Anonyymi
Me vaihetaan lanttuja naapurin kanssa ja muijatkin on välillä vaihossa , ruohoo viljellään autotalissa, ja ruostetta lokareissa, patjassa on täinalkuja ja sientä jaloissa joita me uimahallissa vaihellaan , aateltii tänää kasvattaa jälkipolvia joten ihan kivaa tällänen ja velan kasvatus tosin loppu tossa taannoin ja oli niin arvaamaton tuote että siitä pysymme ny erosss.
Anonyymi: Nääkx 24.2.2016 12:26

Anonyymi
Nämä on neuvostosuomen jäännöksiä eurostoliitossa, eli mikään ei ole muuttunut.
Anonyymi: TopiKale 24.2.2016 12:37

Rekisteröitynyt käyttäjä
No koska valtio on sinun jumalasi, eikä sinulla pidä olla muita jumalia... Valtion virkamiehet haluavat pitää otteessaan kaiken kaupallisen toiminnan ja ohjata sen sopivan poliittisen ja tuttavallisen taustan omaaville ketkuille. Aina kun joku on parempi muita jossain, pitää tuo paremmuus tuhota säännöillä ja rajoituksilla, näin myös hyvän ruoan suhteen.
Asiakaspalaute asiakkailta tekee vertaistaloudesta ylivertaisen laadussa, sillä se automaattisesti poistaa sekundan tarjonnastaan! Valvottu ja rajoitettu talous tukee sekundaa ja epämääräisiä toimijoita.
Rekisteröitynyt käyttäjä: Minä24-7 24.2.2016 12:40

Anonyymi
"Mietimme, että miksi naapurit eivät voisi myydä toisilleen ruokaa."

Mietimme myös miten voimme vetää välistä niin että kaikki riskit ulkoistetaan asiakkaille, siispä jakamistalous-sovellus à la Uber, BnB.



Miksi viranomaiset eivät ole kieltäneet
koiran jätösten syömistä?

Sehän on epäterveellistä.

No siksi, että kukaan ei vielä myy niitä.
Anonyymi: vaiettäoikein 24.2.2016 12:55

Anonyymi
Hyvä idea, mutta vastustan.

Hyvä idea, mutta vastustan.

Hyvä idea, mutta vastustan.
Anonyymi: vastustan 24.2.2016 13:05

Anonyymi
Jo menkää vaan Lontooseen kolme vuotta menee ihan kivasti sitten verottaja ja alkaa tutkimukset jotka tekevät yhtiöstä todella kuuluisan. Mä en mee naapuriin syömään vaikka veisivät väkisin. Ties mitä myrkkyä ne syöttää ne ruhonmyyjät. Ja Nykxi kuule älä rupea vaippaikäisiä tekemään. Nyt on Suomessa vallitseva ajatus, että rupusakki ei koulutusta tarvi. Niin luultavasti lapsesi eivät saa luku eikä kirjoitustaitoa. Koulutus on määritelty vaan rikkaille muuten joku köyhä taas kouluttautuu ja tunkee itsensä ties minne vaatimuksineen. Mikä helvetti se syrjäytyneisyys on? Onko siihen joku mittari? Saaks mä plussapisteen kun jäin kadulla tuiki tuntemattoman kanssa hetkeksi juttelemaan. Mä tunsin itseni muutaman kerran tosi syrjäytyneeksi kun lähdin kuudelta aamulla ja tulin töistä kotiin kello 22:30 ja naapurissa purtiin grilliruokaa lyhtyjen valossa kesäyö oli menossa. Tämä on vaan jonkun tahon olettama, että ihminen pakosta tarvitse jotain sosiaalisia kontakteja.
Anonyymi: murripurrisirrisorri 24.2.2016 13:10
Sivut: 1 2 3 4
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

21:41 Kreikan seuraava lainaerä voi viivästyä
20:49 Zuckerberg: Facebook ei pyri mediayhtiöksi
20:30 Pankkijohtaja kiistää syyllistyneensä valuuttojen manipulaatioon
20:05 Merkel vakuuttaa: TTIP-neuvottelut jatkuvat
19:45 Kreikan talous kasvoi toisella neljänneksellä
19:02 Yle: Valtio yritti tiristää autoilijoilta rahaa sakoilla, meni pieleen
18:26 Irlanti puolustautuu Applen verojutussa
17:13 EK Ahvenanmaan verottomasta pakettirallista: "Mitään hätiköityä ei pidä tehdä"
16:49 Venäjälle voi syntyä uusi öljyjätti – Putinin leima puuttuu
16:02 Varaudu näihin – moni vero muuttuu ensi vuonna
15:45 Digitoday Dropbox-tietoja nettiin – vaihda salasana, jos kuulut tähän ryhmään
15:28 Onko tässä Särkänniemen delfiinien uusi työ?
15:11 Meyerin investoinnit Turkuun nousevat 75 miljoonaan euroon
14:52 Laajennus työkokeiluun, Guggenheim, isompi kotitalousvähennys – EK julkisti toiveet hallitukselle
14:02 Nordea veikkaa: Seuraava koronnosto sittenkin vasta joulukuussa
13:35 Investors House saattaa aloittaa asuntorakentamisen
13:10 Wärtsilä ja Gasum aloittavat maakaasuyhteistyön
12:43 Kauppa kävi heinäkuussa vain suurissa supermarketeissa
12:17 Saksalaisministeri: Britit eivät saa poimia rusinoita pullasta
12:09 Digitoday Hurja patenttihakemus: Näinkö loppuvat iPhone-varkaudet?
11:40 Palkansaajat saamassa uuden kiky-porkkanan – näin veronkevennys vaikuttaa
11:30 Aktia ennustaa aneemista kasvua – "Ei spurtti, vaan hyvin maltillinen parannus"
11:12 Libressen ja Liberon pörssiinmenon takana ostotarjous
10:42 EK: Teollisuuden näkymät edelleen heikot
10:15 Hypo: Juuri julkaistut tiedot paljastavat talouden tilan
10:09 Digitoday Musiikkipalvelujen taisto meni rumaksi: Spotify kostaa artisteille
09:20 Asuntokaupan kahtiajako vahvistuu Suomessa
08:43 Ilta-Sanomat Muumimukien hinnat laskevat? ”Keräilijöiden usko alkaa hiipua”
08:27 Japanin Kuroda: Ei epäilystäkään, etteikö lisäelvytykselle olisi tilaa
08:03 Digitoday Oppivatko ihmiset vihdoin? Pokémon-pelko ei toteutunut Suomessa
Asiakastieto

Yhteistyössä