Kirjaudu ▼
 

Valentinus hiipii ystävänpäivään – ja kassat kilisevät

CHRISTIAN BRUNA
Valentinus hiipii ystävänpäivään – ja kassat kilisevät
Ystävänpäivä puskee näkyviin Suomessa enemmän ja enemmän – verkkokaupassa, ravintoloissa ja jopa huonekalukaupoissa.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Suomalaisfirmat yrittävät ottaa yhä enemmän irti tänään vietettävästä ystävänpäivästä – ja moni vastaa kutsuun. Romantiikkakin alkaa hiipiä suomalaiseen ystävänpäivän viettoon.

Eilinen lauantai-ilta kuului etenkin rakastavaisille, arvioi aiemmin viikolla Royal Ravintoloiden markkinointijohtaja Joonas Mäkilä. Pöytävarauksia tehtiin runsaasti etukäteen.

– Se on varmaan pariskunnille sellainen päivä, kun mennään yhdessä ulos, Mäkilä sanoi Taloussanomille.

Royal Ravintolat Oy Vepsäläinen Oy
Taloustiedot
Y-tunnus 0750509-5
Kotipaikka Helsinki
Yhtiömuoto OY
TOL-luokka
Ravintolat
Kaikki yrityksen taloustiedot

Myös sunnuntaibrunssin kattaukset Royal Ravintoloihin kuuluvassa Töölönrannassa myytiin loppuun. Tänä vuonna ystävänpäivän viettoon voi vaikuttaa se, että päivä on sunnuntai.

– Viime vuonna ystävänpäivä oli lauantaina, ja silloin ihmiset olivat hyvin liikkeellä. Voisi sanoa, että siitä on tullut tilaisuus, jolloin ihmiset lähtevät ravintolaan.

Ensi vuonna 14. helmikuuta osuu tiistaille. Mäkilän mukaan vuoden päästä nähdään, riittääkö ystävänpäivä täyttämään ravintolat myös arkipäivänä.

Google kertoo, mitä lahjaksi miehelle

Ystävänpäivä vaikutti myös siihen, mitä suomalaiset googlettavat. Ystävänpäivään liittyvien hakujen määrä kasvoi viime vuonna 246000:een. Nousua oli 82 prosenttia edellisvuodesta, selviää alennuskuponkeja verkkokauppoihin tarjoavan Cuponationin tekemästä selvityksestä.

Ainakin osaltaan syy voi löytyä Atlantin takaa.

– Oletamme, että amerikkalainen Valentine's Day -perinne olisi pikkuhiljaa leviämässä Suomeen. Edelleen muistetaan ystävää enemmän, mutta puolison muistaminen on kasvussa, Cuponationin PR-manageri Virpi Väkeväinen kertoo.

Ystävänpäivälahjoihin liittyviä Google-hakuja taas tehtiin viime vuoden helmikuussa yli 13 000 kertaa, mikä on 22 prosenttia enemmän kuin vuonna 2014.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Väkeväisen mukaan lahjahaut korreloivat yleensä myynnin kanssa, vaikka ystävänpäivä on kaupallisesti vielä kaukana esimerkiksi joulusesongista.

Googlelta lahja-apua etsittiin etenkin miesten lahjoihin.

– Ystävänpäivälahja miehelle oli suositumpi kuin ystävänpäivälahja naiselle -haku, Väkeväinen sanoo.

"Kauppa ei ole kenellekään liian helppoa"

Myös huonekaluliike Vepsäläinen tarttui ystävänpäivään. Yrityksen mukaan asiakkaat ovat huonekalukaupalle ystäviä, joita halutaan muistaa. Samalla toki haetaan lisämyyntiä.

– Ystävänpäivä on jokaiselle tärkeä, ja meidän sloganimme on "elämänkumppaneita tositarkoituksella". Haluamme pitää meidän ystävistämme eli asiakkaistamme hyvää huolta, Vepsäläisen myyntijohtaja Mikko Vuorela sanoo.

Hänen mukaansa tämänvuotinen ystävänpäiväkampanja on näkynyt myynnissä ja ystävänpäivän merkitys on kasvanut aiemmista vuosista. Myös muut erityiset myyntipäivät, kuten marraskuinen Black Friday, piristävät kaupankäyntiä.

– Se oli meille selkeästi tärkeä päivä, ja tulemme pomminvarmasti panostamaan siihen vielä enemmän. Kauppa ei varmaan kenellekään ole liian helppoa, ja uskon, että kaikki haluavat olla tällaisissa markkinointitapahtumissa mukana, Vuorela sanoo.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (29)

Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kyllähän tässä saisi olla lompakkoansa avaamassa jatkuvasti jos näihin kaikkiin juttuihin lähtisi mukaan kaupallisuuden näkökulmasta. Ensi kuussa sitten on naisten päivä ja pääsiäinen. Sen jälkeen vappu kaikkine krääsöineen...Kaikista ns. juhlapäivistä on jo tehty niin kaupallista että ainakin itseltäni on jo maku näihin mennyt. No, jokaiselle jotakin ja jokainen toimii niinkuin haluaa. Voi ostaa, mutta myös olla ostamatta mitään.
Anonyymi: Kassakoneet_kilisee 14.2.2016 13:28

Anonyymi
Puolimiljoonaa muslimia odottaa rajalla pääsyä hotellimajoitukseen.Sauli on sitä mieltä ,että rajoja ei voi sulkea.Kaikilla kehitysmaalaisillaon oikeus päästä nauttimaan suomalaisesta sosiaaliturvasta.
Anonyymi: Taikaseinä 14.2.2016 13:33

Anonyymi
Ystävän päivänä voisi myös kansainvälisessä politiikassa ottaa naapurit ja muut paremmin huomioon. Venäjä voisi lopettaa siviilien laajamittaiset pommitukset ja ryhtyä laulamaan laulua, Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän...
Anonyymi: missäystävä 14.2.2016 13:38

Anonyymi
Huonoja uutisia Syyriasta ystävänpäivänä:

"45-vuotias Mahmud Turki vedettiin elävänä kotinsa raunioista ilmaiskun jälkeen. Hänen kahdella lapsellaan oli leikkausta vaativa päävamma, joten he pääsivät Kilisiin, jossa mies purki AFP:n toimittajalle turhautumistaan kansainvälisen yhteisön toimettomuudesta Syyriassa.

? Ei ole kansainvälistä yhteisöä, ei YK:ta, ei Geneveä. Järjestöt ovat valhe. Turvallisuusneuvosto on myös valhe, hän vuodatti.

? Murhaaja-Putin, lasteni tappaja!"
Anonyymi: MattiEsko 14.2.2016 13:47

Anonyymi
Yksi ystävänpäivä lahja Euroopalle ja maailmalle olisi että tuon Putinin saisi Haagin tuomioistuimeen tuomiolle.
Anonyymi: HyvääYstävänPäivää 14.2.2016 13:56

Rekisteröitynyt käyttäjä
Suomalaisfirmat yrittävät ottaa yhä enemmän irti tänään vietettävästä ystävänpäivästä – ja moni vastaa kutsuun. Romantiikkakin alkaa hiipiä suomalaiseen ystävänpäivän viettoon.


No niin no jaa...

Alun perinhän tämä päivä on ollut nimenomaan Valentinuksen päivä eli eräänlainen "rakastavaisten päivä".

1980-luvulla Posti sitten lanseerasi kyseisen päivän vieton meille Suomeenkin. Tässä yhteydessä rakastavaiset kuitenkin jätettiin sivuun, ja tilalle vaihdettiin tuo ystävä-teema.

Näin siksi, koska ihmisillä yleensä on rakkaita korkeintaan yksi, mutta ystäviä huomattavasti isompi joukko. Niinpä ystävillä pystyi Posti rahastamaan paremmin. Koko homman ideanahan oli juuri se, että keksitään ihan uusi juhlapäivä, jonka takia ihmisten on sitten "pakko" lähettää toisilleen postikortteja - ja posti saa rahaa.

Myöhemmin samoille apajille tulivat sitten muutkin yritykset, ja kaikenlaista ystävänpäiväsiritystä alkoi esiintyä yhä enemmän. Tässä yhteydessä jotkut firmat ovat sitten keksineet, että kun ystävyyden lisäksi vedotaan vielä tuohon rakkauteenkin, niin saadaan ihmisiltä vielä enemmän rahaa!

Aika harva ihminenhän tarjoaa esim. ravintolaillallista jollekin kaverilleen vain siksi, että nyt sattuu olemaan joku ystävänpäivä. Mutta omalle puolisolle tai muulle rakkaalle tällaisen illan järjestäminen ei ole enää lainkaan niin mahdoton ajatus.

Pyrkimys ihmisten rahastamiseen on siis kaiken taustalla. Tilanteen mukaan se sitten vain kääritään sopivaan pakettiin.
Rekisteröitynyt käyttäjä: AsioitaSeurannut 14.2.2016 15:10

Rekisteröitynyt käyttäjä
Ystävän päivänä voisi myös kansainvälisessä politiikassa ottaa naapurit ja muut paremmin huomioon. Venäjä voisi lopettaa siviilien laajamittaiset pommitukset ja ryhtyä laulamaan laulua, Mistä tunnet sä ystävän, onko oikea sulle hän...


Entäs sitten nämä USA:n, Ranskan ja muiden Nato-maiden toteuttamat pommitukset samassa maassa?

Niidenkö pitäisi sitten saada jatkua vapaasti?
Rekisteröitynyt käyttäjä: AsioitaSeurannut 14.2.2016 15:13

Anonyymi
Isistä vastaan kai pitää taistella joka päivä. Venäjäkin voisi.
Anonyymi: HyvääYstävänPäivää 14.2.2016 16:03

Anonyymi
On olemassa oikeakin ystävänpäivä josta Postin idiootit eivät ole olleet tietoisia. Se on YK:n kansainvälinen ystävyydenpäivä (International Day of Friendship).

Sitä vietetään 30 heinäkuuta.

Ystävänpäivän siirtäminen siihen ajankohtaan olisi aiheellista. Eihän Valentinuksen päivänä mummot ja lapset jaa toisilleen eroottisia vihjeitä. Suomalaiset on hulluja sotkiessaan toisiinsa Valentinuksenpäivän ja ystävyydenpäivän
Anonyymi: Multikulti 14.2.2016 16:27

Anonyymi
yksi ystävänpäivä sinne tänne ei muuta kuluttajin käytettävissä olevan rahan määrää vuositasolla. Tietysti voi vipata vippi.fi:stä satasen, mutta se on sitten seuraavista kuukausista pois
Anonyymi: viimeineneuro 14.2.2016 16:50
Sivut: 1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä