Kirjaudu ▼
 

199 euron hampurilainen – Suomessa

Toni Suuronen
199 euron hampurilainen – Suomessa
Ei synny hieromatta – eikä ilman olutta ja haikuja.
26.4.2012 15:28
Sakari Nupponen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Tämä ei todellakaan ole mikään euron juusto! Hampurilaisketju Snacky & huippukokki Sami Garam suunnittelivat 199 euron hampurilaisen, joka tulee myyntiin alkukesästä yhdessä ketjun pisteessä Helsingissä, Espoossa tai Vantaalla.

Lihana Godfather-hampurilaisessa on japanilaisen Kobe-härän pihvi. Hintaa nostavat kalliit raaka-aineet. Tuote on myytävänä rajatun ajan.

– Kun nimi täsmentyi kummisedäksi, pekoni vaihtui parmankinkuksi. Muutenkin tulee italialaisia vivahteita, kuten pala tryffeliä ja tryffeliöljyä. Hampurilaiskastikkeeseen tulee pistaasiöljyä, Garam kertoo.

Hänen mukaansa kaikki on luksusta.

Taloustiedot

– Sämpylä tulee artesaanileipomosta ja siihen tulee kultaus pintaan. Salaatti, tomaatti ja sipuli ovat kotimaista luomua.

Ja kun hampurilainen pakataan, se tehdään käsityönä. Boksi toimii lautasena ja kassi on samettinen. Ulkoasun viimeistelyn on suunnitellut taiteilija Päivi Garam.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇


Lautasliinoihin tulee Sami Garamin nimikirjoitus ja ostaja saa nimensä Snackyn Hall Of Fameen, jos haluaa.

– Juoma tulee lasista, mutta emme ole itse lähteneet tekemään mitään kästiyöcolaa.

Homma on Garamin mukaan viittä vaille valmis. Pullonkaula on ollut pihvin saanti.

Kobe-härästä tekee haluttua ja arvokasta härkien laadukas elämä. Härät saavat juoda olutta, niitä hierotaan oluella, niille lausutaan haiku-runoja ja soitetaan musiikkia. Kobelaisten Waguy-härkien liha maksaa jopa 300 euroa kilolta.

26.4.2012 15:28
Sakari Nupponen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (136)


Anonyymi
"Kobe-härkä on Japanissa rekisteröity tavaramerkki ja tavaramerkkiä hallinnoivan yhdistyksen mukaan Kobe-härkää ei ole koskaan viety muualle kuin Macaolle, sinnekin vasta tänä vuonna. Tätä herkkua pääsee siis maistamaan vain ja ainoastaan Aasiassa."
Anonyymi: Kobe härkääkö? 26.4.2012 20:45

Anonyymi
Suomen AAA on mennyttä. Samanlaista ihme-hypeä oli ilmassa 80-luvun lopulla, juuri kun alkoi näytti siltä että suhdannevaihtelut Suomessa on historiaa.
Anonyymi: Lakatut varpaankynne 26.4.2012 20:49

Anonyymi
Olen myös sanaton. Jo tämän takia ihmisrotu voisi hyvästellä itsensä. Tällaiselle kerskalle ei heru sympatioita eläin- eikä kasvikunnassa. Hävetkää kokit ja pösöahmijat.
Anonyymi: jeeves 26.4.2012 21:02

Anonyymi
Jopa Koben härkä viettää parempaa elämää, kuin normaali suomalainen mies mäkättävän vaimonsa kanssa.


4 vuotta Talousseiskan palstoilla ja ensimmäinen kerta kun nauroin ääneen.
Anonyymi: Kiitos! 26.4.2012 21:35

Anonyymi
Käyn kyllä testaamassa tämän pihvin!!
Anonyymi: KUORTANE 26.4.2012 21:37

Anonyymi
Toihan on varsin edullinen vielä. Tässä Ameriikan vastine,

http://www.trendhunter.com/trends/fleurburger-5000
Anonyymi: Paroni 26.4.2012 21:59

Anonyymi
"ostaja saa nimensä Snackyn Hall Of Fameen, jos haluaa. "

Tämä on muuten hieno idea. Joka pizzeriaankin seinään lista asiakkaista.
Anonyymi: tuottava idea 26.4.2012 22:37

Anonyymi
http://elisa.net/uutiset/ruoka/?id=6722
Anonyymi: Hannu 26.4.2012 22:51

Anonyymi
Kyllä, kyllä. Muun ymmärrän, mutta mistä määritelmä 'huippukokki' garamia koskien...?
Anonyymi: R2 26.4.2012 23:05

Anonyymi
Hei jätkät, oikeasti! Olen kyllä Snackyn suuri fani, mutta kakshunttia Kobe-beef hampurilaisesta nyt vain on liikaa, tuli se sitten samettipussissa tai ei.

30-40 erkiiä olisi vielä sekin kovahko hinta, mutta sentään mahdollinen jos asiakas sattuu olemaan herkuttelutuulella. Kobe-beef /on/ hyvää, sitä ei käy kieltäminen. Mutta jotain rotia tuohonkin.

Toivon todella että uusi Snacky saa ilmaa siipiensä alle. Teidän hampparit ja ranskalaiset sentään maistuvat joltain! Mutta älkää nyt vain pilatko brändiä. Teillä on oma juttunne, ja se ei ole majoneesin määrä...

p.s. Söin juuri kolmisen viikkoa sitten aidon Kobe-burgerin lounaaksi Bostonissa. Pihvi oli noin 125 grammaa, ja hinta karkeasti ottaen 45 dollaria. Lisukkeineen, eli lohkoperunoita ja hyvällä rukolapohjaisella salaattilla. Erittäin herkulinen, ja myös aidosti terveellinen ateria.

p.p.s Jos haluan tuplamällin, sanon kyllä. Älkää menkö Hese linjalle, jossa mömmöjä ruutataan pyytämättä massiivisia määriä hamppareiden väliin kuin jossain 70-luvun Theresa Orlowski pornoleffassa. Tuplamälli pyydettäessä on OK. Mutta pyytämättä ei kiitos.

p.p.s Älkää nyt vain pilatko tätä juttua, olen juuri saamassa lapsiani vakuuttuneiksi siitä, että Mc tekee vain halpoja kopioita kun taas se oikea tavara tulee mm. Snackyltä, ilman leluja.
Anonyymi: Director 26.4.2012 23:06
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä