Kirjaudu ▼
 

Rikkaille kunnon lihaa, köyhille ”pinkkiä limaa”?

REUTERS/Mario Anzuon
Rikkaille kunnon lihaa, köyhille ”pinkkiä limaa”?
Ensi syksystä alkaen yhdysvaltalaiset koulupiirit saavat päättää, käytetäänkö kouluruuassa niin kutsuttua pinkkiä limaa. Bloggari ja entinen sijoitusalan ammattilainen Bruce Krasting maalaa Business Insider -lehdessä kuvan tulevaisuudesta, jossa pinkkiä limaa syövät vain ne, joilla ei ole varaa kunnon ruokaan.
Taloussanomat
19.3.2012 15:42
106

Pinkki lima on hampurilaispihvien ainesosana käytetty lihavalmiste. Lima valmistetaan linkoamalla teuraista leikatut ylijäämäosat, johon lisätään ammoniakkia, nesteitä ja mausteita.

Muun muassa hampurilasketju McDonalds on luopunut valmisteen käytöstä.

Krasting uskoo, että koulujen valinta mönjän käytöstä noudattelee asuinalueiden varallisuuseroja. Beverly Hillsin kouluissa limaa tuskin käytetään, kun taas Los Angelesin itäosissa limattomuuteen ei liene varaa.

Myös kaupat ja ravintolat saavat itse päättää vaaleanpunaisen valmisteen käytöstä. Useat pienet ravintolat ovat Yhdysvalloissa jo jättäneet tuotteet, joihin limaa on lisätty.

Seuraavaksi päätös voisi tulla yksittäisten kuluttajien tehtäväksi. Ehkä pian pikaruokapaikkojen kassalla kysytään, haluaako ostaja hampurilaisensa limalla vai ilman, Krasting visioi Business Insiderissa.

∇ Mainos ∇
Yritykset McDonald´s
Ihmiset Bruce Krasting
Lisää Aiheesta
Copyright Creative Commons Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy

Kommentit (106)


Anonyymi
Marketin tarjoushintaisessa uunilenkissä lihapitoisuus 10%, muut pitoisuudet eivät kiinnostaneet, sinne jäi. Taannoin tuli mäkkärissäkin syötyä. Sidekudoskamaa pihvissä aina - miten lie lingottu.
a.k. 19.3.2012 18:15

Anonyymi
Ruokaan lisätään AMMONIAKKIA!
ei helv... 19.3.2012 18:35

Anonyymi
Kannattaa opetella länsimaissakin syömään hyönteisiä! Oikeesti.
jou-möön 19.3.2012 18:47

Anonyymi
Jokainen on Oman onnensa seppä. Joo minä varmaan 3 vuotiaana hommasin jonkun porvarin formadehydillä myrkyttämät lastulevyt makuuhuoneen seinille, ihan vaan hankkiakseni elinikäisen keuhkovamman ja hypertension. Pitäis varmaan taas lähteä rekan rattiin pihvejä tienaamaan, se on jonkun toisen ongelma jos sattuu samalle tielle kun taas silmissä pimenee.

Ajan henkihän on se, että ongelmat ratkeavat vain muualle katselemalla tai silmänsä ummistamalla...
Nimetön 19.3.2012 18:47

Anonyymi
Saarioisten sapuskaa.
tuttua myös Suomessa 19.3.2012 18:58

Anonyymi
Jos ihmiset oikeasti tietäisivät miten ja mistä heidän halpis ruokansa valmistetaan he oksentaisivat eivätkä enää ikinä voisi syödä lempi einestään.

Toisaalta sitä mitä ei tiedä se ei voi satuttaakaan.
Limasta valmistettu 19.3.2012 18:58

Anonyymi
On se kumma maa tämä Suomi, hinnat pilvissä, suurin osa ruuasta ala-arvoista! Einekset aivan peetä, leikkeleet jäävät kyllä hyllyyn, jos lihapitoisuus on alle 85%. Olen törmännyt nakkeihin, joissa lihapitoisuus on alle puolet! Pitäkää hyvänänne. Oli sitten kana, possu, tai nauta, liha pysyköön lihana eikä minään mössönä! Ei ole ihme, että kansa on jo rapakunnossa kolmekymppisenä, syömme silkkaa sontaa ruokana!
Liisa Hyttinen 19.3.2012 19:02

Anonyymi
Ei se ihan limaa ole, ennemminkin tahnaa. Koneellisesti erotettua lihaa. Ja te syötte sitä jo NYT kotimaisissa makkaroissa ja eineksissä.Jutussa on sitä paitsi tyypillistä urbaania legendaa kuinka tuo "tehdään".En tosin itse kyllä tuosta tehtyihin ruokiin liiemmin koske, mutta pitäytyisitte edes faktoissa.


Joo, täällä tuntuu moni kuulevan asiasta ensimmäistä kertaa; samankaltaista mössöä on valmistettu vuosikymmenet, mutta kuten tässä kirjoittaja huomauttaa, niin ei se ihan noin mene; mössöön ei esimerkiksi lisätä ammoniakkia vaan se pestään sillä mikrobien hävittämiseksi ja tietääkseni Suomessa ei ammoniakkia käytetä...jne.

Ja makkara on perinteisesti ollut se mihin jauhetaan kaikki mahdollinen - paljon enemmän kuin nykymakkaroissa; suomessa saa 85% lihamakkaroita kohtuuhintaan. Se ei itseasiassa edes ole enää makkaraa.

En tietenkään puolusta kemiallisia mössöjä, mutta täytyy ihmisen ymmärtää, että jos filee maksaa 30e kilo ja vieressä oleva joku pötkylä 5e, niin jossain täytyy olla eroa.
Jukka AX 19.3.2012 19:08

Anonyymi
Hienoja faktoja näissä kommenteissa, kuten tämä "vankilassa on jenkeissä jo joka 11 asukas." Huoh. Joka sadas olisi lähempänä totuutta.


Tosiaan. Yhdysvalloissa on noin 1% asukkaista vankilassa, eli noin 3 miljoonaa ihmistä.
Jukka AX 19.3.2012 19:15

Anonyymi
Papuja ja linssejä naamaan, niin pysyt takuulla terveempänä kuin minkäänlaista lihaa popsien.
Nimetön 19.3.2012 19:28
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä