Kirjaudu ▼
 

Rikkaille kunnon lihaa, köyhille ”pinkkiä limaa”?

REUTERS/Mario Anzuon
Rikkaille kunnon lihaa, köyhille ”pinkkiä limaa”?
Ensi syksystä alkaen yhdysvaltalaiset koulupiirit saavat päättää, käytetäänkö kouluruuassa niin kutsuttua pinkkiä limaa. Bloggari ja entinen sijoitusalan ammattilainen Bruce Krasting maalaa Business Insider -lehdessä kuvan tulevaisuudesta, jossa pinkkiä limaa syövät vain ne, joilla ei ole varaa kunnon ruokaan.
19.3.2012 15:42
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Pinkki lima on hampurilaispihvien ainesosana käytetty lihavalmiste. Lima valmistetaan linkoamalla teuraista leikatut ylijäämäosat, johon lisätään ammoniakkia, nesteitä ja mausteita.

Muun muassa hampurilasketju McDonalds on luopunut valmisteen käytöstä.

Krasting uskoo, että koulujen valinta mönjän käytöstä noudattelee asuinalueiden varallisuuseroja. Beverly Hillsin kouluissa limaa tuskin käytetään, kun taas Los Angelesin itäosissa limattomuuteen ei liene varaa.

Myös kaupat ja ravintolat saavat itse päättää vaaleanpunaisen valmisteen käytöstä. Useat pienet ravintolat ovat Yhdysvalloissa jo jättäneet tuotteet, joihin limaa on lisätty.

Seuraavaksi päätös voisi tulla yksittäisten kuluttajien tehtäväksi. Ehkä pian pikaruokapaikkojen kassalla kysytään, haluaako ostaja hampurilaisensa limalla vai ilman, Krasting visioi Business Insiderissa.

∇ Mainos ∇
19.3.2012 15:42
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Yritykset McDonald´s
Ihmiset Bruce Krasting
Lisää Aiheesta

Kommentit (107)


Anonyymi
Marketin tarjoushintaisessa uunilenkissä lihapitoisuus 10%, muut pitoisuudet eivät kiinnostaneet, sinne jäi. Taannoin tuli mäkkärissäkin syötyä. Sidekudoskamaa pihvissä aina - miten lie lingottu.
Anonyymi: a.k. 19.3.2012 18:15

Anonyymi
Ruokaan lisätään AMMONIAKKIA!
Anonyymi: ei helv... 19.3.2012 18:35

Anonyymi
Kannattaa opetella länsimaissakin syömään hyönteisiä! Oikeesti.
Anonyymi: jou-möön 19.3.2012 18:47

Anonyymi
Jokainen on Oman onnensa seppä. Joo minä varmaan 3 vuotiaana hommasin jonkun porvarin formadehydillä myrkyttämät lastulevyt makuuhuoneen seinille, ihan vaan hankkiakseni elinikäisen keuhkovamman ja hypertension. Pitäis varmaan taas lähteä rekan rattiin pihvejä tienaamaan, se on jonkun toisen ongelma jos sattuu samalle tielle kun taas silmissä pimenee.

Ajan henkihän on se, että ongelmat ratkeavat vain muualle katselemalla tai silmänsä ummistamalla...
Anonyymi: Nimetön 19.3.2012 18:47

Anonyymi
Saarioisten sapuskaa.
Anonyymi: tuttua myös Suomessa 19.3.2012 18:58

Anonyymi
Jos ihmiset oikeasti tietäisivät miten ja mistä heidän halpis ruokansa valmistetaan he oksentaisivat eivätkä enää ikinä voisi syödä lempi einestään.

Toisaalta sitä mitä ei tiedä se ei voi satuttaakaan.
Anonyymi: Limasta valmistettu 19.3.2012 18:58

Anonyymi
On se kumma maa tämä Suomi, hinnat pilvissä, suurin osa ruuasta ala-arvoista! Einekset aivan peetä, leikkeleet jäävät kyllä hyllyyn, jos lihapitoisuus on alle 85%. Olen törmännyt nakkeihin, joissa lihapitoisuus on alle puolet! Pitäkää hyvänänne. Oli sitten kana, possu, tai nauta, liha pysyköön lihana eikä minään mössönä! Ei ole ihme, että kansa on jo rapakunnossa kolmekymppisenä, syömme silkkaa sontaa ruokana!
Anonyymi: Liisa Hyttinen 19.3.2012 19:02

Anonyymi
Ei se ihan limaa ole, ennemminkin tahnaa. Koneellisesti erotettua lihaa. Ja te syötte sitä jo NYT kotimaisissa makkaroissa ja eineksissä.Jutussa on sitä paitsi tyypillistä urbaania legendaa kuinka tuo "tehdään".En tosin itse kyllä tuosta tehtyihin ruokiin liiemmin koske, mutta pitäytyisitte edes faktoissa.


Joo, täällä tuntuu moni kuulevan asiasta ensimmäistä kertaa; samankaltaista mössöä on valmistettu vuosikymmenet, mutta kuten tässä kirjoittaja huomauttaa, niin ei se ihan noin mene; mössöön ei esimerkiksi lisätä ammoniakkia vaan se pestään sillä mikrobien hävittämiseksi ja tietääkseni Suomessa ei ammoniakkia käytetä...jne.

Ja makkara on perinteisesti ollut se mihin jauhetaan kaikki mahdollinen - paljon enemmän kuin nykymakkaroissa; suomessa saa 85% lihamakkaroita kohtuuhintaan. Se ei itseasiassa edes ole enää makkaraa.

En tietenkään puolusta kemiallisia mössöjä, mutta täytyy ihmisen ymmärtää, että jos filee maksaa 30e kilo ja vieressä oleva joku pötkylä 5e, niin jossain täytyy olla eroa.
Anonyymi: Jukka AX 19.3.2012 19:08

Anonyymi
Hienoja faktoja näissä kommenteissa, kuten tämä "vankilassa on jenkeissä jo joka 11 asukas." Huoh. Joka sadas olisi lähempänä totuutta.


Tosiaan. Yhdysvalloissa on noin 1% asukkaista vankilassa, eli noin 3 miljoonaa ihmistä.
Anonyymi: Jukka AX 19.3.2012 19:15

Anonyymi
Papuja ja linssejä naamaan, niin pysyt takuulla terveempänä kuin minkäänlaista lihaa popsien.
Anonyymi: Nimetön 19.3.2012 19:28
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

21.4. Osakekauppiasta epäillään pörssiromahduksen aiheuttamisesta
21.4. Uber leikkaa hintoja – syynä oikeuden päätös
21.4. Entinen yritysjohtaja aikoo rikastua laittamalla voita kahviin
21.4. Digitoday TVKaista-käräjillä kuultiin merkittävä myöntö
21.4. Suosittu asuntolainan viitekorko painui pakkaselle
21.4. Euromaiden alijäämäsuhde pieneni
21.4. Kreikan hallituksen kansansuosio sulaa
21.4. Digitoday Uudistus Twitteriin: Viestejä keneltä tahansa
21.4. Kopiolääkejätti teki valtavan tarjouksen kilpailijastaan
21.4. Medvedev paljasti pakotteiden hintalapun – tänä vuonna moninkertainen isku
21.4. Taas yt-ilmoitus: Luke vähentää jopa yli 200 työpaikkaa
21.4. Äänekoskelta puoli miljardia euroa lisävientiä
21.4. "Neste Oilin alkuvuosi todella hyvä"
21.4. Digitoday Analyytikko: Nokia huijasi nerokkaasti – ja hyötyi siitä
21.4. Uutiskommentti Talousanemiaa voi lääkitä syömällä rautaa, ei iskemällä suonta
21.4. Digitoday Google lähti hirviöjahtiin Skotlannissa: Yksi kuva kiehtoo jo
21.4. Flyben nimi muuttuu – myös koneille uusi ilme
21.4. MTV aloittaa yt-neuvottelut
21.4. Digitoday Onko hotellihuoneessa iMac? Näin hakkerit sille tekevät
21.4. Digitoday Hassasitko soittamalla asiakaspalveluun? Näin saat omasi takaisin
21.4. Nokia ja Neste Oil nousussa pörssissä
21.4. Osakkeiden alkuvuoden nousu tuki eläkeyhtiöitä
21.4. Neste Oil antoi positiivisen tulosvaroituksen
21.4. Digitoday Pellettimies yhä karkuteillä – Facebook-käräjillä kaksi takaiskua
21.4. Äänekoskella riemuitaan: "Hyvän kierrekin on mahdollinen"
21.4. Digitoday Suosituista verkkokaupoista löytyi paha aukko – tiedot vaarassa myös Suomessa
21.4. Moni aikoi muuttaa maasta vaalien jälkeen – mutta kuinka sitten kävikään?
21.4. K-Starbuckseista ei ropise plussapisteitä
21.4. "Tehdaspäätös on isänmaallinen teko"
21.4. Metsä Group päätti: Äänekosken jättitehdas rakennetaan
Asiakastieto

Yhteistyössä