Kirjaudu ▼
 

Tohtori tuho: Italia on pantava velkasaneeraukseen

Bloomberg
Tohtori tuho: Italia on pantava velkasaneeraukseen
Italian valtion velkataakka on "kestämätön" ja maa täytyy panna velkasaneeraukseen, jotta hallitsematon maksuhäiriö vältetään.
29.11.2011 18:38
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Näin synkkänä näkee Italian tilanteen Tohtori tuhona tunnettu New Yorkin yliopiston taloustieteen professori Nouriel Roubini.

Roubinin kolumni aiheesta julkaistiin tiistaina talouslehti Financial Timesissa. Roubini pitää kolumnissaan mahdollisena, että kriisi pakottaa lopulta Italian ja muita euromaita irtautumaan yhteisvaluutasta.

– [Eurosta] luopumista voidaan lykätä hetken aikaa. Velkojen uudelleenjärjestely on sen sijaan suoritettava nyt. Vaihtoehto kun on paljon pahempi, Roubini kirjoittaa.

Roubini perustelee väitettään muun muassa Italian velkatilanteella. Professorin mukaan Italian valtiolla on velkaa määrä, joka vastaa noin 120 prosenttia maan bruttokansantuotteesta.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Samaan aikaan maan reaalikorko on noin viisi prosenttia ja bruttokansantuote kasvaa tuskin lainkaan. Jotta Italia pystyisi tasapainottamaan velkaantumisensa, valtion perusylijäämän pitäisi vastata noin viittä prosenttia bruttokansantuotteesta, Roubini laskeskelee.

Italia myi tänään pitkiä valtionlainojaan 7,5 miljardin euron edestä, kun tavoite oli kahdeksan miljardia euroa. Tämän myötä lainan keskikoroksi tuli 7,79 prosenttia, kun edellisessä huutokaupassa lokakuussa korko oli vain 4,93 prosentissa.

29.11.2011 18:38
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Nouriel Roubini

Kommentit (51)


Anonyymi
onkos joku muu havainnut että kaupoissa ei ole enää voita. siitä turha syyttää mitään ihme diettejä. muistan -87 neuvostoliitossa ei ollut voita kaupoissa. viimeksi suomesta on voi loppunut kaupoista sotien jälkeen jolloin mentiin kortin kanssa kauppaan. heh heh mitä voi päätellä ;)
Anonyymi: hyvin menee!!!! 29.11.2011 19:28

Anonyymi
Kohta rytisee. Wahlroos ja kumppanit siirtelevät omaisuuttaan turvasatamiin kun taas keltaisen lehdistön aivopesemät tavikset ovat aivan pihalla talouden tapahtumista. Iso pommi tulee kohta puun takaa todella monille.
Anonyymi: Pohjoinen, etelä, it 29.11.2011 19:32

Anonyymi
Jos tunnet henkilön joka vastaa pankissa sijoitustoiminnasta, saatat tietää, että näin on, varakkaat nostelevat jo kytkintä muille maille.
Jos olet velkainen, joudut katuojaan vuoden sisällä.
Anonyymi: Sisäpiirissä tapahtu 29.11.2011 19:35

Anonyymi
Pula-aika tulee monelle Suomalaiselle, tainnut jo tulla. Kohta alkaa kaduille olemaan toimintaa, kaikki on riistaa.
Anonyymi: 2012 kevät 29.11.2011 19:40

Anonyymi
Suomi annettava ryssälle.


Talouspolitiikan ymmärtäjille virkoaa mieleen muutaman viikon kuluessa, ettei Euroopassa ole yhtään ostajaa, jolla on rahaa.

Tämän jälkeen syttyy lamppu, ja kaikki viisaat havaitsevat, että Venäjällä on maailman suurimmat luonnonvarat, jättimäisesti valuuttaa ja öljykriisin yltyessä myös fossiilisa polttoaineita.

Euroopan osuus maailmanmarkkinoilla on taputeltu, mutta Suomella on muita suurempi mahdollisuus mennä itään, mutta se vaatii laatua enemmän kuin 70-luvulla.

Ennenkuin Suomesta voi tulla maailman korkeimman elintason vientimaa, se edellytää syvää ymmärrystä politiikasta. Opetus on yksinkertainen, pienessä maassa ei ole tilaa henkilöille, jotka myyvät maan eikä tuotteita. Ahon, Lipposen, Niinistön ja Halosen kaltaista pyllistystä Euroopalle ei voi toistaa itaan. Sinne pitää myydä huippuluokan tuotteita, ostovoimaa riittää.
Anonyymi: DetmarKran 29.11.2011 19:53

Anonyymi
Ihmiset eivät käsitä miten vaarallinen on nykyinen elinkeinoelämä. Ihmisillä ei ole elinkeinoa toisin sanoen omavaraistaloutta. Suomessakin on miljoonia ihmisiä joilla ei ole minkäänlaista elinkeinoa omavaraistaloudessa.

Esimerkiksi ruoka ostetaan kaupasta! Hei haloo! Ruoka ostetaan kaupasta!

Ei tarvita muuta kuin Iranin Ja Israelin välinen sota ja öljyn tuotanto loppuu tai ainakin hintataso nousee pilviin. Kuljetukset loppuvat, koneet sammuvat...


Sijoitin koko omaisuuteni öljyyn.
Anonyymi: Nimetön 29.11.2011 19:54

Anonyymi
hoitakoon omat asiansa - nolla.
Anonyymi: Nimetön 29.11.2011 19:56

Anonyymi
Joopas joo. Mutta minkäs teet kun ytimen aivot on kuollut aikoja sitten.
Saastunut Rehn on ollut hiljaa, Barroso ajettu maanpakoon.
EU se mennä porskuttaa hautaan selkä suorana ja me istutaan tumput suorana.
Käteinen ihastelee surkeaa raamisopimusta ja jutta lyllerö pääsi taas herrojen narriksi.
Voi nyt per.... ralli on loputon.

Jatkuu vuonna 2015
Anonyymi: loppuuko? ei. 29.11.2011 19:58

Anonyymi
"Sijoitin koko omaisuuteni öljyyn."

Niin minäkin, joten nyt ruvetaan paistamaan silakoita.
( voihin ei ole varaa )
Anonyymi: Nimetön 29.11.2011 20:12

Anonyymi
Hyvätuloisten (vuosiansiot väh.30 000 eur) tuloverotusta on välittömästi kiristettävä 10%:lla. Se on vähintäänkin kohtuullista vastuullisuutta Italian pelastamiseksi.
Anonyymi: veronkorotus, kiitos 29.11.2011 20:18
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä