Kirjaudu ▼
 

AL: Humalaiset varkaat kiusaavat yrittäjiä Tampereella

Tampereen pääkadun varrelta varastetaan vuosittain tuhansien eurojen edestä irtaimistoa. Kadunvarren yrittäjät ovat lopen kyllästyneet mainostelineiden ja kukkaruukkujen varkauksiin sekä ilkivaltaan, Aamulehti kertoo.
21.7.2011 19:11
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Varkaudet tapahtuvat pääosin yöaikaan Hämeenkadulla, ja niiden tekijöiden epäillään olevan useimmiten humalassa.

Aamulehden Moro-liitteen sivuilla olevassa kuvassa humalainen poikaporukkaon juuri kääntänyt kainaloonsa 350 euron arvoisen kynnysmaton. Matto oli unohtunut ulos, sillä Hämeenkadun yrittäjät tietävät jo, että kaikki, mikä ei ole kahlittu kiinni, on yön aikana vaarassa.

Kauppiaiden mukaan röyhkeimmät yrittävät viedä jopa tuoleja ravintoloiden sisältä. Varkauksien lisäksi ulkona olevia tavaroita myös hajotetaan säännöllisesti.

Moron haastattelemat kauppiaat arvelevat, että kadonneiden tavaroiden osoitteena on joko jonkun koti tai keskellä kaupunkia virtaava Tammerkoski. Osa yrittäjistä joutuu käyttämään vuodessa jopa tuhat euroa varastettujen esineiden korvaamiseen.

∇ Mainos ∇
21.7.2011 19:11
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (12)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Tämän humalaisongelman ratkaisemiseksi Tampereen poliisi onkin johdonmukaisesti keskittynyt huumesotureineen ratsailemaan kannabiksen kotikasvattajia ja teknofestareita.
Anonyymi: Juuso Alasuutari 21.7.2011 19:57

Anonyymi
Jos jää kiinni niin rangaistuksena päiväksi liikkeen viereen kahlittuna kiinni ja kyltti joka kertoo mitä teki. Häpeärangaistus on tehokas.
Anonyymi: Hesus 21.7.2011 19:57

Anonyymi
Meinasko juuso et pössyttelijät ei tee tomosia? Ja luuletko että poliisi voi päättää mihin keskitytään?
Anonyymi: Hesus 21.7.2011 19:59

Anonyymi
Jep! poistetaan Hämeenkadun varrelta 75 % kaljajuottoloista niin ongelma pienenee...!!
Anonyymi: raitis aina 21.7.2011 20:02

Anonyymi
Kyllä se on ihan totta että pilvessä vahingontekoja ja ilkivaltaa tapahtuu huomattavasti vähemmän. Humalassa ihminen on aggressiivinen ja impulsiivinen, pilvessä rauhallinen ympäristön havainnoija.
Anonyymi: Muumi 21.7.2011 20:21

Anonyymi
Yrittäjät onkin rikkaita riistäjiä. Kaikki.
Anonyymi: junttero 21.7.2011 20:44

Anonyymi
Meillä yrittäjiä häiritsee nämä arvioveroittajat,
vertaavat liikevaihtoa maan keskiarvoon, vaikka
kylässä asukkaat muuttaneet etelään.
Kouvolan verottaja on arvioveroittaja.
Anonyymi: Yrittäjä 21.7.2011 21:07

Anonyymi
Kasvatatko muumi itse vai ostatko muilta? Pilvenpolttaja on aivan yhtä paha tahi hyvä kuin juoppokin.
Anonyymi: Hesus 21.7.2011 21:14

Anonyymi
Hesus:

Tarkoitan juuri sitä. Kannabis ei aikaansaa itsekontrollin menetystä, muistikatkoksia ja järjettömiä päähänpälkähdyksiä kuten alkoholihumala.

Tietenkään poliisi ei kirjoita lakeja, mutta ei se myöskään osoita suurta suhteellisuudentajua toiminnassaan. Varsinkaan huumepoliisia ei tunnu vähimmässäkään määrin kiinnostavan se, että käyttäjien rankaiseminen on täysin vastoin niitä periaatteita joita EU ja päihdepolitiikan tutkijat peräänkuuluttavat.

Suomenkin huumelait on kirjoitettu sillä _tarkoituksella_ että keskityttäisiin suurrikollisuuteen ja jätettäisiin käyttäjät rauhaan. Sen sijaan poliisi toimii aivan täsmälleen päinvastoin. Huumepoliisi kehtaa jopa mediassa toisinaan väittää, että kannabiksen kotikasvattajat ovat osa kansainvälistä huumerikollisuutta!

Tiedemaailma on jo pitkän aikaa ollut yksimielinen sen suhteen, että kieltolaki on haitallista politiikkaa joka aikaansaa yhteiskunnallisia jännitteitä ja korruptiota. Ja siitä huolimatta suurin huolenaihe jonka huumepoliisi tuo jatkuvasti mediassa esille on tämä kaikista vähähaittaisin laiton aine, kannabis.

Lieneekö Tampereen huumepoliisin toiminnalla jotain tekemistä sen kanssa, että sen nykyinen päällikkö Jari Luoto sotkeutui vuonna 2009 noloon juttuun? Hänen portsarituttavansa oli joutunut epäillyksi kokaiinikaupoista, ja Luoto joutui astumaan pois tapauksen tutkinnasta eturistiriidan vuoksi. Kokaiinikaupat oli rahoittanut Luodon toinen tuttava, eräs suomalainen NHL-jääkiekkoilija.

Luoto tietysti väitti, että oli täysin tietämätön näiden tuttaviensa kuvioista. Sen jälkeen hän onkin ollut asiasta hiljaa ja tullut mediassa toistuvasti esille kannabiksen vastaisena soturina. Onpa hassua!

Olen sitä mieltä, että huumepoliisin olemassaolo kokonaisena organisaationa on suuri aivopieru. Sitä tarvitaan yhtä vähän kuin kahvipoliisia, partapoliisia tai neitsyyspoliisia. Kannabiksen käyttäjiin kohdistettava vaino vaikuttaakin olevan huumepoliisiorganisaation läpinäkyvä yritys uskotella olevansa tarpeellinen.

Tosiasiassa huumepoliisilla lienee enemmän tekemistä laittomien aineiden kaupan kanssa kuin suurin osa ihmisistä on valmis uskomaan. Minulla ainakin on vielä tuoreessa muistissa muutaman vuoden takainen juttu missä huumepoliiseja syytettiin suoraan kaupan organisoimisesta.
Anonyymi: Juuso Alasuutari 21.7.2011 22:41

Anonyymi
Haluan vielä lisätä, että en pidä alkoholin käyttäjiä yhtään "syntisempinä" kuin muidenkaan huumeiden. Ja tunnustan että tämä aihe ei varsinaisesti liity uutiseen muuten kuin pitkän aasinsillan kautta. Sallinette kuitenkin että selitän turhautumiseni taustan.

Koen nykyään kiusausta valittaa kannabisaiheesta muiden uutisten yhteydessä erityisesti siksi, koska suurin osa medioista esimoderoi kaikki kieltolaille kriittiset mielipiteeni pois keskustelusta. En saa mielipiteitäni näkyville esim. Aamulehden tai Turun Sanomien uutiskommentteihin koskaan jos/kun käytän omaa nimeäni ja sähköpostiosoitettani. Jo pelkkä kieltolain asiallinen kritisoiminen saa monet toimittajat pudottamaan kommentit pois.

Kun en saa ääntääni kuuluviin siellä missä pitäisi, sitä suurempi tarve minulla on saattaa se kuuluviin missä tahansa se vain on mahdollista. Suurkiitos Taloussanomille tämän tilaisuuden tarjoamisesta.

Toivotan mahdollisimman ongelmatonta ja hyvää elämää Tampereen yrittäjille ja myös baarien asiakkaille. Ollaan ihmisiksi.
Anonyymi: Juuso Alasuutari 21.7.2011 22:57
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä