Kirjaudu ▼
 

Neljä kuukautta ja ulos!

Lehtikuva/Kuvankäsittely Taloussanomat
Neljä kuukautta ja ulos!
Koeajasta on tullut uusi keino kikkailla työvoiman palkkaamisessa ravintola-alalla. Neljä kuukautta ja ulos! Tämän saa entistä useampi työntekijä kuulla erityisesti pääkaupunkiseudulla, vaikka työt olisivat sujuneet hyvin. Härskimmin kohdellaan nuoria.
Sakari Nupponen
21.3.2011 06:01
349

Ota veitsesi. Voit lähteä. Sinä et enää jatka -tyyppinen tylytys on ravintolamaailman arkea tosielämässäkin eikä vain television kokkiohjelmissa. Osa työnantajista keinottelee työntekijöiden neljän kuukauden koeajalla.

Viime vuonna koulusta valmistunut Vesa, 20, sai paikan marraskuussa. Työsopimus oli laadittu toistaiseksi. Työnantaja oli luotettavana pidetty ravintolayritys Helsingistä.

Pian ilmeni, että untuvikko oli toimipisteensä keittiössä ainoa vakituinen työntekijä. Vuoroja tekivät myös saman omistajan muista paikoista tuuranneet kokit ja ns. ekstrat.

Töitä oli hirveästi. Koska Vesa oli ainoa, hänelle lankesi myös keittiömestarin töitä, kuten lounaslistojen laatiminen, tarvikkeiden tilaukset jne.

Työstä tuli pelkkää positiivista palautetta ja annettiin ymmärtää, että sitten myöhemmin tulee myös parempaa palkkaa.

Miksi menisit muualle,
kun sulla on vakkarityö?
 

Muualle hänen ei kannattanut vilkuilla. Olihan hänellä vakituinen työ. Tässä uskossa hän muutti tyttökaverinsa kanssa ensimmäiseen omaan asuntoon.

Välillä sai tehdä kahta vuoroa. Ylityöt tasattiin vapailla.
Yhtenä lauantaina maailma romahti. Taloon palkattu uusi päällikkö täräytti todellakin Top Chefistä tutut sanat ja käski panna nimen eropaperiin, jossa todettiin mm. työntekijän tulleen kuulluksi.

Sunnuntaina olisi tullut täyteen neljä kuukautta, mutta silloin paikka oli kiinni, eikä työnantaja voinut odottaa maanantaihin.

Miksi?

Tätä Vesa kysyy yhä.

Työnantajan ei tarvitse vastata, eikä työnantajan tarvitse kirjoittaa työtodistukseenkaan työsuhteen päättymisen syytä.

Miksi?

Omistajan kommentit olivat so what, sellaista sattuu jne.

Miksi?

Sitä ihmettelevät entiset työkaveritkin.

Kun potkut tulivat
uudenvuoden yönä

Minna, 32, ei ollut eilisen teeren tyttö, mutta lamavuosi 2009 kaatoi alta edellisen työpaikan. Lyhyeksi jääneen kiertolaisuuden jälkeen, hän luuli löytäneensä tosi mukavan, joskin raskaan työpaikan.

Työnantajan toimipaikka oli osa yritysrypästä, jonka konseptiravintoloita löytyy usealta paikkakunnalta. Toiminta on ammattimaisesti johdettua.

Minnalta sujuivat hommat niin salin kuin keittiön puolella, jonne hänet palkattiin esimiestehtäviin vuoropäälliköksi.
Töitä oli. Minna tuli aina ajallaan töihin, ei sairastellut, ei myöhästellyt ja oli muutenkin iskussa.

Ilman mitään ennakkovaroitusta – tasan samana päivänä kun neljä kuukautta tuli täyteen – hänet irtisanottiin työvuoron jälkeen. Oli 31.12. eli hyvää uutta vuotta!

Ei mitään ennakkovaroitusta. Ei edes ennakkoaavistusta. Hän ei ollut edes tajunnut, että tänään on se päivä, kun koeaika täyttyy.

Työsuhde päättyi,
koska koeaika päättyi

Minna sai kerätä kamppeensa. Lopputili tuli lomarahoineen, joten oltiin olevinaan sujut. Mutta ei ihan. Hän sai odottaa kaksi kuukautta työtodistusta. Koska sitä ei ollut, hän ei saanut  työttömyyskorvausta.

Kun se työtodistus aikanaan tuli, siinä luki työsopimuksen purkamisen peruste. Peruste oli: työsopimuksen mukainen koeaika. Piste.

Nyt Minnalla menee taas lujaa. Työsopimus ison firman kanssa on voimassa toistaiseksi, ja jälleen hän uskoo, että töitä riittää.

Vesa puolestaan pääsee pikku hiljaa yli kokemansa loukkauksen ja hakee taas töitä. Häntä lohdutettiin työvoimatoimistossa: Tämä on nykyään ihan yleistä teidän alalla.

Nöyryyttä opiskeltu
jo edellisestä lamasta
 

– Ilmiö on ollut aina ollut olemassa tavalla tai toisella, sopimussihteeri Sirpa Leppäkangas Palvelualojen ammattiliitosta PAM:sta sanoo.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Mutta miksi sitä on Helsingin ravintoloissa, joissa pitäisi olla huutava työvoimapula, kuten sai tuta niissäkin paikoissa, joissa Vesa ja Minna olivat töissä.

– Edellisen laman aikana työntekijät opetettiin nöyriksi ja työnantajat oppivat käyttämään hyväksi tätä nöyryyttä, arvelee Leppäkangas.

Hän puhuu näennäisrekrytoinneista ja siitä kuinka palkkaamalla osa-aikaisia työpaikoilla pidetään yllä kauhun tasapainoa.

Pahan ilmapiirin lietsonnan työnantaja löytää edestään, kun työllisyystilanne tästä vielä paranee. Ne, jotka malttavat olla kikkailematta, muistetaan hyvällä, Leppäkangas uskoo.

Melkein samoin sanankääntein toiminnan tuomitsee Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry toimitusjohtaja Timo Lappi, joskaan hän ei tunnista ilmiötä omasta jäsenkunnastaan.

Työvoimapula vain
pahenee entisestään 

– Käsittääkseni koeaikojen purut eivät ole lisääntyneet. Yksittäistapauksiin en voi ottaa kantaa, mutta missään nimessä kuvatun kaltainen ei ole hyvää käytöstä. Se ei luo hyvää työnantajamielikuvaa, kun työvoimasta taas kilpaillaan.

Lapin mukaan työvoimapula pahenee, koska eläkkeelle lähtee paljon osaajia.

Miksi ihmeessä näin sitten toimitaan?

– Toisinaan työnantajat lupaavat työhönottotilanteessa, että ”palkkaa tarkistetaan koeajan jälkeen”. En pysty väittämään, että juuri tällaiset työsuhteet päätettäisiin useammin koeajan viime metreillä, mutta ainakin voi ajatella, että tällainen lupaus on yksi keino pärjätä työntekijöistä kilpailtaessa.

Pikaruokapaikoissa menettelyyn voisi olla syynä myös alennettu palkka. Kun henkilöllä ei ole alan koulutusta eikä yhtään työkokemusta, hänelle voidaan maksaa harjoittelijan palkkaa eli 80 prosenttia taulukkopalkasta kuuden ensimmäisen kuukauden ajan.

Muuten Helsingissä ei saa osaavaa väkeä ravintolatöihin taulukkopalkoilla – puhumattakaan niiden alle meneville palkoille. Sitomalla työntekijät "toistaiseksi" ravintoloitsija voi klaarata aina yli yhden sesongin ja estää työntekijöitä menemästä rahakkaille keikoille kilpailijan palvelukseen.

Lähes kaikissa vähänkin suuremmissa ravintola-alan yrityksissä on sisäisenä ohjeena, että työtodistukseen ei saa merkitä työsuhteen päättymisen syytä koeajan jälkeen.

Markkinoiko työnantajaliitto ja sen juristit jäsenilleen koeaikakierrätystä kikkana estää palkkaliukumat Helsingissä?

– Ei varmasti, Lappi sanoo vakuuttaen välien PAMiin olevan kunnossa, mikä näkyy nimenomaan riitajuttujen vähenemisenä.

Jutun esimerkkihenkilöt eivät olleet työntekijäliiton jäseniä. Heidän nimensä on muutettu.

Copyright Creative Commons Teksti on lisensoitu Creative Commons Nimeä-Ei muutoksia-Epäkaupallinen -lisenssillä.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy

Kommentit (349)


Anonyymi
"Noin typerille ihmisille ei pitäisi antaa töitä edes koeajalla. Vai että Wahlroosin vika on tämäkin. Jessus, näiltä idiooteilta pitäisi amputoida kirjoitustaito ja kieltää työllistäminen ikuisesti."

Tällaiset epäasialliset kommentit paljastavat näppärästi kokoomuksen kannattajien älykkyyden ja sivistyksen tason.
Veikko 21.3.2011 8:13

Anonyymi
NIMET KEHIIN. Ravinteleilta katoaa äkkiä asiakkaat, etenkin kun useassa paikassa ruoka on, mitä on..
Haluaa vakikokin mur 21.3.2011 8:15

Anonyymi
Kaikille kunnon kansalaispalkka, joka korvaa opintotuet, toimeentulotuet, eläkkeet... Vastapainoksi irtisanomissuoja nolliin ja eläkeikä kokonaan pois. Työnantajilla on joustavaa työvoimaa ja ne tekee jotka jaksaa ja haluaa.
Anomuumi 21.3.2011 8:16

Anonyymi
Tälläistä se nykyajan meno ikävä kyllä monien työnantajien puolelta on!!! Tyypillinen työnhakuilmoitus kun on nykyään aina tämän kaltainen, että "haemme Juniori-osaajaa....ja omaathan työnkokemusta vastaavista tehtävistä väh. 3-5 vuotta....osaat ne ja ne järjestelmät jne....ja kyseessä 6kk määräaikainen työsuhde, mutta jatko mahdollinen". JA SUOMEKSI SANOTTUNA TÄMÄ TARKOITTAA SITÄ, ETTÄ OLETHAN KOKENUT DUUNARI JA TULET TEKEMÄÄN MEILLE PIENEMMÄLLÄ PALKALLA SAMAA DUUNIA KUIN MEIDÄN VAKARIT, JA TYÖT EIVÄT TOSIAAN JATKU 6KK JÄLKEEN, KOSKA OTAMME SEURAAVAN KOKENEEN DUUNARIN TAAS HARJOITTELIJAN PALKALLA TÄHÄN SAMAAN TEHTÄVÄÄN SINUN JÄLKEESI JOTTA MEIDÄN EI TARVITSE MAKSAA OIKEAN SUURUISTA PALKKAA TEKEMÄSTÄSI TYÖSTÄ JA NÄIN SAAMME TYÖLLISTÄMISAVUSTUKSIA VALTIOLTA AINA REKRYTOINTEJAMME VARTEN.
Seppo 21.3.2011 8:17

Anonyymi
Ulkomailla työntekijät perustavat blogeja, työpaikkakohtaisia blogeja missä keskustelevat avoimesti työkavereistaan, pomoistaan, ongelmistaan.Miksei Suomessa?Koska Suomessa ei saa puhua pahaa työnantajasta julkisesti. Siksi.

Miksi?
Siksi, koska negatiivinen julkisuus vähentää työnantajan mainetta ja firman isopomo saa vähemmän rahaa taskuihinsa. Siksi
mattson 21.3.2011 8:17

Anonyymi
Raflassa kyllä asiakas huomaa, jos työnantaja kikkailee ekstroilla tai työharjoittelijoilla tai vaikkapa koeaikaisilla.

Duuni ei paljoa kiinnosta, kaivetaan nenään, puhutaan puhelimeen ja tarjoillaan jos viitsitään. Ollaan myös töykeitä ja ylimielisiä. Työnantaja ei tätä tajua, mutta ainakin minä käytän tätä nykyä vain ravintoloita, joissa on tuttu tarjoilija joka on ollut pitkään töissä.
Näin ainakin Helsing 21.3.2011 8:19

Anonyymi
Suomen työvoima pulaan tarvitaan henkilö, jolla on ikää 20 vuotta, kaksi akateemista loppututkintoa, yksi vähintään tohtorin työkokemus 10 vuotta ja palkkatoive 1200? kuussa


Kyllä tuo 1 200 on ihan liikaa eliitin ja sijoittajien mielestä, ilmaiseksi pitää tehdä, voiton pitää valua kokonaan pääomalle.

Hei, kyllä työ aina kannattaa, ei vaan kerrota kenelle...
muunneltu osatotuus 21.3.2011 8:24

Anonyymi
Kertokaahan nyt TS mitkä ravintolat tässä artikkelissa ovat kyseessä, niin meidän perhe ainakin söi viimeisen kerran tälläisissa paikoissa!!!
Jep 21.3.2011 8:28

Anonyymi
Ulkomailla työntekijät perustavat blogeja, työpaikkakohtaisia blogeja missä keskustelevat avoimesti työkavereistaan, pomoistaan, ongelmistaan.Miksei Suomessa?Koska Suomessa ei saa puhua pahaa työnantajasta julkisesti. Siksi.Miksi?Siksi, koska negatiivinen julkisuus vähentää työnantajan mainetta ja firman isopomo saa vähemmän rahaa taskuihinsa. Siksi


Vain avoimmuus kehittää yhteiskuntaa kilpailukykyisempään suuntaan.
Halvoilla käsillä ei Suomi menesty, niitä löytyy paljon muualla missä pienelläkin rahalla elää.
Ei voida olettaa työntekijän pärjäävän samalla rahalla ympäri maailmaa, fiktio pitää pysyä fiktiona muuten käy kuin Afrikassa.
aika herätä 21.3.2011 8:30

Anonyymi
Tänäpäivänä yrittäjä ei tienaa tarpeeksi, jos ei tee itse kaikkea. Ennen ulkoistetut tehtävät on yrittäjän itse tehtävä. Tämä sen vuoksi, koska markkinoilla on jo ihmisiä joilla on useampi koulut takanaa. Oppilaitokset eivät pysty tänäpäivänä enään tarjomaan osaamista tyämarkkinoille, koska tietotaito perustuu yhden tutkinnon alle.

Rakennuksilla työskentelee tänäpäivänä yksi henkilö jolla on kirvesmiehen, sähköasentajan ja putkiasentajan pätevyydet suorittaa työtehtävät lain edelyttämällä tavalla.
Nimetön 21.3.2011 8:32
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä