Kirjaudu ▼
 

Pääsiäismunia menee miljoonittain – "Kehtaako suklaaksi sanoa?"

Timo Jaakonaho
Pääsiäismunia menee miljoonittain – "Kehtaako suklaaksi sanoa?"
Suomalaiset syövät vuodessa keskimäärin kuusi kiloa suklaata.
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Suklaata kuluu toki läpi vuoden, mutta pääsiäinen on sen toiseksi tärkein sesonki joulun jälkeen. Pääsiäistä vietetään herkutellen, ja virpojia palkitaan suklaalla.

Esimerkiksi Kesko arvioi myyvänsä lähes 3,5 miljoonaa pääsiäismunaa. Fazerin umpisuklaisia Mignon-munia taas valmistetaan tänä vuonna 1,6 miljoonaa kappaletta, kaikki Suomessa myytäviksi, yhtiöstä kerrotaan.

Kaikki Mignon-munat valmistetaan Fazerin tehtaalla Vantaalla. Muutakin suklaan valmistusta Suomessa on, mutta yllätysmunat, pääsiäispuput ja muut figuurit näyttävät olevan pitkälti tuontitavaraa, Suklaayhdistyksen puheenjohtaja Jarkko Karhunen toteaa.

Karl Fazer Ab Oy Kesko Oyj
Taloustiedot
Y-tunnus 0202669-3
Kotipaikka Helsingfors
Yhtiömuoto OY
TOL-luokka
Myllytuotteiden valmistus
Kaikki yrityksen taloustiedot

Kovin kummoista suklaata yllätysmunat ja suklaapuput eivät yleensä ole.

– Välillä tuntuu, ettei sitä kehtaa suklaaksi sanoa, Karhunen sanoo.

Yllätysmunissa käytetään Karhusen havaintojen mukaan halpaa kaakaota ja sokeria, vaikka muuten suklaan kulutus on siirtynyt tummaan, laadukkaaseen suklaaseen ja parempiin raaka-aineisiin.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

– Toivoisin, että figuureissakin päästäisiin samaan.

Suklaayhdistyksen 11 vuotta sitten perustanut Karhunen tietää mistä puhuu.

Yhdistyksen toiminta keskittyy suklaatuotteiden maisteluun ja arviointiin. Vuosien varrella arvioiduksi on tullut tuhansia suklaita.

Suklaan valmistus- ja myyntipaikkoja Suomessa voi tutkia Suklaayhdistyksen suklaakartasta.

Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (11)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Rekisteröitynyt käyttäjä
Joo, totta.Maistoin yhtä ja ajattelin, että mitäköhän pa...aa tää on ja näitä lapset määttää massuihinsa.
Rekisteröitynyt käyttäjä: RubenBloodystiller 24.3.2016 18:23

Anonyymi
Eiköhän noiden yllätysmunien ensisijainen kohderyhmä ole lapset?

Varmaankin sen takia suklaa on ällömakeata ja hyvin miedon makuista. Korkean kaakaopitoisuuden suklaat ovat maultaan melko karvaita, ja tuotahan lapset karsastavat.
Anonyymi: Konsultti 24.3.2016 18:28

Anonyymi
No juostaan katsoin yhtä pääsiäismunapakettia: "enemmän maitoa, vähemmän kaakaota"
Anonyymi: Randomjäbä 24.3.2016 19:43

Anonyymi
Oikea suklaa-asiantuntija... Mignon ei ole suklaata, vaan mantelipähkinänougat massaa!
Anonyymi: Sussiluu 24.3.2016 21:20

Anonyymi
Voi hyvää päivää mikä Urpo. Vai että halpaa kaakaota. Eli siis halpa on tietenkin huonompa kuin kallis.Ihan kuten viineissäkin.
Ja halpaa sokeria kun se on viime vuodet halventunui...Tottakai. Mistä noita viisaita papparaisia sikiää. Ainoa suklaa mikä maistuu oikealle suklaalle on juuri nuo pääsiäismunasuklaat. Muut on puhdasta skeidaa.
Anonyymi: wannabe 24.3.2016 21:47

Anonyymi
Siinä meillä suklaa-asiantuntija. Näyttäisi mallia, miten kuivasta ja hauraasta 80% laatusuklaasta tehdään kasassa pysyviä munia ja elukoita. Rasvaa ja maitoa se vaatii, älyäähän tuon nyt ilman hienostelukerhon jäsenyyttä.
Anonyymi: RapeaKinder 24.3.2016 22:48

Anonyymi
Lapsille ostettiin suklaa munat maistettiin itsekin kyllä oli vessaan kohta jono ja itsellä pärskähti kalsariin ripulivellit oli viimeinen kerta kun

meidän

perheessä

maksetaan

maha taudista
Anonyymi: SeijaYH 24.3.2016 22:50

Anonyymi
Oli mitä oli, on Fasun mignonsuklaamuna ollut lempparini lapsesta lähtien.niitä halpisyllätymunia olen maistanut, ovat kamalia.
Anonyymi: Konstikas 24.3.2016 23:49

Anonyymi
Dammenbergin kotimaiset pääsiäismunat ja figuurit on samaa korkeaa laatua kuin muutkin ko tehtaan suklaat.

Ei tule ikäviä yllätyksiä kun tietää mitä ostaa.
Anonyymi: pähkinäallerginen 25.3.2016 9:02

Anonyymi
Oikea suklaa-asiantuntija... Mignon ei ole suklaata, vaan mantelipähkinänougat massaa!


No hyvä että täältä löytyi ainakin yksi asiantuntija kertomaan meille moukille miten asiat oikasti ovat.
Anonyymi: RaneRahvas 25.3.2016 9:56
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 
Asiakastieto

Yhteistyössä