Kirjaudu ▼
 

5 vinkkiä – näin saat tavarasi kaupaksi nettikirpputoreilla

Ina Mikkola
5 vinkkiä – näin saat tavarasi kaupaksi nettikirpputoreilla
Nettikirpputorit ja etenkin Facebookin kirpputoriryhmät ovat suosittu ilmiö. Suosituimmissa ryhmissä on jopa kymmeniä tuhansia jäseniä. Lue ylläpitäjien neuvot, miten saat tavarasi liikkumaan.
20.3.2016 10:24
Miia Esa
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Monet yhteisöpalvelu Facebookin kirpputoriryhmät ovat erikoistuneet tietyntyyppisten tuotteiden tai tiettyjen merkkien ympärille.

Ryhmiä on esimerkiksi muodille, lastenvaatteille, retkeilyvarusteille ja häille. Lisäksi tarjolla on niin yleiskirpputoreja kuin vahvasti paikallisia kirpputoreja.

Taloussanomat kysyi nettikirpputorien ylläpitäjiltä vinkkejä mahdollisimman hyvien kauppojen tekemiseen.

1. Tiedätkö, mitä etsit?

Ei välttämättä kannata kuulua mahdollisimman moneen ryhmään vaan etsiä ne, jotka toimivat hyvin ja joissa tavara selvästi kiertää, neuvoo Pinja Savolainen Capitão. Hän on yksi Minimalistin kirpputori -nimisen, noin 8 500 jäsenen Facebook-ryhmän ylläpitäjä.

Savolainen Capitão pitää kokemuksensa perusteella toimivimpana kirpputoreja, joissa on määritelty tarkasti, mitä niissä myydään.

Useiden alueellisten Facebook-kirpputorien ylläpitäjänä toimiva Virve Peltokoski taas näkee, että moneen ryhmään kuuluminen voi edesauttaa kiinnostavien tuotteiden löytämistä.

2. Mieti, mitä ja miten myyt

Myy mahdollisimman hyväkuntoisia tavaroita. Tyypillisesti tuote menee sitä paremmin kaupaksi, mitä paremmassa kunnossa ja mitä uudempi se on.

Kirjoita kuvaava tuotekuvaus. Kerro mitoista, materiaaleista ja tuotteen kunnosta. Tuo rehellisesti esiin tuotteen mahdolliset virheet.

Laita tuotteesta hyvä kuva. Kirpputoriryhmät tyypillisesti edellyttävät, että kuva on otettu itse. Esimerkiksi vaatteet kannattaa pestä ja silittää ja mielellään kuvata henkarissa. Kuvaa tuotteet mahdollisimman hyvässä valossa.

Useampi kuva on usein plussaa, ellei säännöissä kielletä lisäkuvia. Selkeintä on kuvata tuotteet yksitellen eli ei useita myytäviä tuotteita samaan kuvaan.

Nettikirpputoreilla myös otsikolla on iso merkitys. Tee otsikosta houkutteleva ja kuvaava.

3. Hinta kohdilleen

Nettikirpputoreilla tuotteita ei välttämättä saa erityisen halvalla. Halutuimmat vaatteet ja merkit voivat mennä kaupaksi kovillakin summilla.

Tämä kuitenkin vaihtelee paljon ryhmittäin. Yleis- ja tietyn alueen kirpputoreilla voi olla tuotteita edullisesti, koska myyjät yksinkertaisesti haluavat tavaroista eroon.

Moni myyjä määrittelee hinnan tuotteesta alun perin maksamansa hinnan pohjalta. Tarkastele, millaiseen hintaan muut myyvät vastaavia tuotteita.

– Pitää muistaa, että kyseessä on kirpputori. Tai hyväksyä, että jos on kovin kovat pyynnit tai laskettu hintaa vain vähän ovh:sta, niin yleensä tavarat eivät silloin liiku. Pitää olla valmis laskemaan hintaa ainakin silloin jos haluaa kaupat nopeasti, Savolainen Capitão muistuttaa.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Pohdi, minkä hintaisia ja kokoisia tuotteita on järkevää postittaa. Postituskulut voivat nostaa hintaa merkittävästi. Tuo jo ilmoituksessa selkeästi esiin toivottu maksu- ja toimitustapa.

4. Luota ja ole luottamuksen arvoinen

Nettikirpputorien toiminta perustuu luottamukseen. Kun sovit kaupasta, vastaa viesteihin nopeasti. Sovi heti maksu- ja toimitustavasta.

Jos sovit tuotteet postituksesta, ostaja tyypillisesti maksaa ensin. Ostajana maksa tuote heti ja myyjänä hoida paketti postiin heti rahat saatuasi, ellei asioista ole sovittu toisin.

Jos postitus mietityttää, yksi vaihtoehto on lähettää paketti postiennakolla, joka mahdollistaa sisällön tarkastamisen ennen maksamista.

Muun muassa noin 9 000 jäsenen Tampereen alueen FB-kirpputori -ryhmässä ideana on Virve Peltokosken mukaan, että kaupat tehtäisiin aina kasvotusten eli ostaja tekee lopullisen ostopäätöksen vasta tuotteen nähdessään. Ryhmässä liikkuvat etenkin taloustavarat, kuten astiat ja puhelimet.

5. Muista käyttäytyä

Tutustu kirpputoriryhmän sääntöihin ja kunnioita niitä, esimerkiksi julkaise myyntikuvat sääntöjen mukaan.

Nopeus on nettikirpputoreilla valttia. Ensimmäinen tuotteesta kiinnostunut yleensä saa sen. Myyjänä huomioi, että jotkut ryhmät kieltävät tuotteiden myymisen samaan aikaan muualla.

Pidä kiinni sovitusta noutotapaamisesta, ostosta tai myynnistä. Joissakin kirpputoriryhmissä esimerkiksi ylläpidon tietoon tulleet oharien tekijät poistetaan ryhmästä.

Pinja Savolainen Capitão korostaa sen olevan kaikkien etu, että kirpputoriryhmä toimii ja sinne tulee myytävää. Ryhmissä luotetaan siihen, että ylläpitäjät pyrkivät jollakin tavalla kontrolloimaan ryhmää.

– Ylläpitäjinä toivomme – ja meihin otetaan yhteyttä, kun tulee tilanteita, joissa kaikki ei ole mennyt kuin Strömsössä. Poistamme tarvittaessa tyyppejä ja annamme varoituksia. Pyrimme siihen, että ryhmä toimisi ja ihmiset voisivat luottaa.

Juttuun on kysytty neuvoja myös kauppapaikka Tori.fi:stä.

20.3.2016 10:24
Miia Esa
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (19)

Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Nyt alkaa taloussanomien uutiset olemaan kohdillaan. Kohta varmaan alkaa tulemaan ohjeita miten firman johtaja voi täyttää Kelan asunto- ja toimeentulo-tukihakemuksen johtamisen ohessa. Kun optiot ja osingot ovat olleet vain 5% nousussa ja leipä ja asunto 50%.

Kelassa ja sossussa on suomen tulevaisuus, siellä on runsaudensarvi josta raha tulee tyhjästä ja joka voi sitten tekemättä mitään omistaa enemmän kuin tekijät. Jos tämmöisiä uutisia tulee talous uutisiin, niin ollaan kotimaan hintojen kanssa kurkkua myöten siinä itsessään.
Anonyymi: jepjepjuu 20.3.2016 12:05

Anonyymi
Seuraavaksi Taloussanomat voi alkaa antamaan niksipirkka ohjeita ja ruokavinkkeja vahavaraisille...
Anonyymi: AlanDorgin 20.3.2016 12:36

Anonyymi
Kaikki eivät ole syntyneet kultalusikka hanurissa ja jotkut ymmärtävät että kierrätys on tärkeää. Näin pitääkin olla terveessä maassa.
Anonyymi: sekonomi 20.3.2016 12:46

Anonyymi
Oikein hyviä neuvoja.Win-win,kiitos!
Anonyymi: tupu1 20.3.2016 13:06

Anonyymi
Nyt alkaa taloussanomien uutiset olemaan kohdillaan. Kohta varmaan alkaa tulemaan ohjeita miten firman johtaja voi täyttää Kelan asunto- ja toimeentulo-tukihakemuksen johtamisen ohessa. Kun optiot ja osingot ovat olleet vain 5% nousussa ja leipä ja asunto 50%.

Kelassa ja sossussa on suomen tulevaisuus, siellä on runsaudensarvi josta raha tulee tyhjästä ja joka voi sitten tekemättä mitään omistaa enemmän kuin tekijät. Jos tämmöisiä uutisia tulee talous uutisiin, niin ollaan kotimaan hintojen kanssa kurkkua myöten siinä itsessään.


Itse asiassa jos firman johtaja on fiksusti kierrättänyt tulonsa ulkomaille, hänen tulonsa Suomessa ovat 0 ja tällä perusteella saa täyden asumistuen kun vuokraa asuntonsa omalta firmaltaan.

Varallisuudella tai muilla pikkuseikoilla ei enää nykyisin ole väliä asumistukea laskiessa.
Anonyymi: Sonofhades 20.3.2016 14:14

Anonyymi
Hah, fb:n kirppariryhmät on oma alansa kyllä :D erityisesti naisten raadollinen käytös suorastaan hupaisaa. Siellä käytännössä tapellaan Muumimukeista yms.
Anonyymi: JaakkoS 20.3.2016 14:44

Anonyymi
Postiennakkona lähetys on maksettava noudettaessa, ENNEN AVAAMISTA!
Anonyymi: KäytännössäKoettua 20.3.2016 15:20

Anonyymi
Tällä hetkellä käytettyä tavaraa myydään jo satojen miljoonien arvosta. Kyse ei ole köyhäilystä vaan fiksusta kuluttamisesta.
Rakennan kesämökkiä ja olen ostanut sinne jo muutamalla tuhannella erittäin laadukasta käytettyä tavaraa.
Lämminvesivaraaja rosterista 300 eur(uutena yli 700eur), rosterikuorinen sähköliesi alle 2 vuotta vanha 300 eur, uutena 600 eur. Kulmasohva 500 eur, uutena 1200 eur.
Vähittäiskaupan pitäisi taipua myymään myös käytettyä tavaraa.
Nimittäin halvat uudet ovat heikompilaatuisia kuin käytetyt korkealaatuiset.
Anonyymi: Privet 20.3.2016 17:38

Anonyymi
Olen myynyt netissä n. 50 autoa. Aluksi helkutin vanhoja rohjoja Saksastasta tuotuna. Minulla on kuitenkin todella ammattimies Saksassa(veljeni), joka tietää parhaat niistä vanhoistakin.
Mutta, sitten keksittiin uudemmat autot. Niissähän on maahantuojien palkkiot mukana. Ostettiin autoja, jotka ovat erikoisia. Corollakin hankitaan ja sen saa suomalainen kuluttaja yhä 3-4000€ halvemmalla meiltä uutena, johon takuut toimii Suomessa riippumatta kuka on sen maahnatuoja.

Parhaat ovat Mercedes, BMW, Audi linjalla ja ne erikoismallit. Samaten kalliit urheiluautot, mutta niiden myynti sujuu vain Ruotsissa ja jonkinverran Venäjälle.

Mukava duuni, yksikään auto ei ole ollut pommi. Nyt vain ilmoitan ja myyn auton tilauksesta. Kaupat tehdaään aina kasvokkain. Nyt pitäisi hankkia 16 autoa ja viikonloppuna löytyi jo 5. Pääsiäisviikolle töitä:)
Anonyymi: Autokauppias 20.3.2016 21:52

Anonyymi
Jutuista päätellen taloussanomat ja seiska ovat kimpassa,senverran ala-arvoisiksi ovat uutiset muuttuneet.
Anonyymi: uupiduupi 21.3.2016 7:28
Sivut: 1 2
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
 

Taloussanomat - Uutiset

16:25 Autoja tuodaan yhä enemmän ulkomailta – "Autonvaihto useammalla mielessä"
15:48 Nyt se on virallista: OP eroaa FK:sta
15:19 Kone laskussa nousupörssissä, Caverion jatkaa eilistä kiriä
14:24 Harjoittelija löysi sattumalta – huutokaupassa 102-vuotias samppanja
13:55 Digitoday Näin Mars asutetaan elinaikanamme - Muskin hurja suunnitelma julki
13:29 Saudi-Arabia vihjasi öljysopimuksesta Iranin kanssa
12:53 Kotipizzan kasvukausi jatkui: Asiakkaat lisääntyivät ja ostokset kasvoivat
12:19 Digitoday Accenture irtisanoo jopa 40
11:25 Vaikeuksissa kyntävä Deutsche Bank myy henkivakuutusyhtiönsä
11:16 Digitoday Natsilaulu päätyi Googlen hampaisiin – mitä oikein tapahtuu?
10:46 Deutsche Bankin toimitusjohtaja: Emme tarvitse valtiontukea missään tapauksessa
10:21 Suomi putosi kilpailukykyvertailussa – Ruotsi kiri ohi
10:01 Vanhojen asuntojen hinnat nousivat elokuussa
09:18 Hanjinin konttilaivat halutaan myydä mahdollisimman pian
09:03 Digitoday Sitä on tehty vuosikausia - nyt Youtube sallii sen
08:44 TVO haastanut Arevan oikeuteen Ranskassa
07:41 Ilta-Sanomat Rakentaja vaikeni talon märkätilojen virheistä – joutui maksamaan ostajalle 50 000 euroa
06:03 Digitoday Jouduitko hakkeroiduksi? Älä tee tätä yleistä virhettä
06:02 Analyysi Maailman vaarallisin pankki – tätä ei voi päästää nurin
27.9. Uusi avaus Venäjältä: Lentoyhtiön emofirma lähtee rakettibisnekseen
27.9. Digitoday IPhonen porausvideo meni täydestä: "Senkin idiootti"
27.9. Ford tyrmäsi Trumpin väitteen: "Me pysymme täällä ikuisesti"
27.9. Uber laajentaa rajusti ruokapalveluaan
27.9. Fivalle tulossa uusi väline pankkien valvontaan
27.9. Öljyn hinta painuu – Iran antoi pakit tuotantoleikkauksille
27.9. Pankki varoittaa asuntokuplasta: Brexitillä voi olla arvaamaton seuraus
27.9. Kuluttajien luottamus on nyt kova USA:ssa –nousi korkeimmilleen vuoden 2007 jälkeen
27.9. Karu arvio: Maailmankauppa hyytyy finanssikriisin tasolle
27.9. Helsingin pörssi kääntyi laskuun – Caverion jatkaa nousussa
27.9. USA pohtii, kuinka ison miljardisakon Volkswagen saa
Asiakastieto

Yhteistyössä