Kirjaudu ▼
 

Kiitos, ja näkemiin!

Mistä tämä kaikki alkoikaan?
15.6.2012 11:10
Pia Sievinen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Mistä tämä kaikki alkoikaan?

Siinä kysymys, joka on leijaillut viime päivinä mielessäni yrittäessäni tavoittaa tunnelmia ajalta neljä vuotta sitten, jolloin kirjoitin tähän blogiin ensimmäisen postauksen.

Oli kevät, ja Helsingissä oli havaittavissa uudenlaista elämää muodin ympärillä: Louis Vuitton avasi liikkeen Esplanadille, Elle-lehden ensimmäinen suomenkielinen numero ilmestyi ja Marimekko oli saanut uuden johtajan. Kevääthän ovat, kuten tiedätte, vastustamatonta aikaa. Kaikki tuntuu niin tuoreelta: itse, ihmiset ympärillä, mahdollisuudet, huominen, koko elämä.

Ne olivat olosuhteet, joissa Luova maailma -blogi toukokuussa 2008 syntyi.

Pohdiskelin ensimmäisessä postauksessani Muotikevät Helsingissä muotikulttuuria ja -piirejä ja sitä, onko sellaisia Suomessa. Neljä vuotta myöhemmin voimme havaita, että on, ja käsite on juuri niin ilmava kuin mitä saatatte kuvitella.

Mielessä oli myös aina ajankohtainen Carine Roitfeld, entinen Ranskan Voguen päätoimittaja, jonka uusi lehti ilmestyy syyskuussa (odotamme sitä jo nyt).

En koskaan miettinyt kovin tarkasti, millainen blogin tulisi olla. Sen sijaan tiesin, mitä en haluaisi sen olevan.

"Tavoitteenani on jatkossa kirjoittaa erilaisista luovan maailman aiheista ja ilmiöistä sopivan kevyesti ja huolettomasti", olivat sanat ensimmäisen postauksen lopussa, ja: "Oscar Wildea lainaten: harkitsemattomuus on täydellisyyttä."

Jos tavoitin keveyden ja huolettomuuden ja se välittyi teille, bon.

Ennen kuin sanon au revoir, haluan mainita teille niistä muutamista askelista, jotka veivät minut äskettäin kotimatkallani kurkistamaan Esplanadille avatun uuden ravintolan ovesta sisään. Vastassa oli kaunis, vähäeleinen paikka; sellainen, jossa haluaa nauttia lasillisen viiniä ja syödä jotain yksinkertaista hyvässä seurassa.

Teidän seurassanne, lukijat, ei ole ollut koskaan ikävää, mutta Coco Chanelia lainaten: eleganssi on kieltäytymistä.

Ehkä myös luopumista?

Kiitos, ja näkemiin!

∇ Mainos ∇
15.6.2012 11:10
Pia Sievinen
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (7)

Sivut: 1
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Kiitos kaikista kirjoituksistasi Pia, niitä on ollut ilo lukea.

Maanantain kotimatka vei minutkin Puren pöytään. Ja vaikka tarkoitus oli vain haukata pikku iltapalaa, venyi käynti useamman tunnin mittaiseksi. Sinne tulee varmasti poikettua pian uudestaankin.
Anonyymi: http://laukkanenesa. 19.6.2012 10:48

Anonyymi
Kiitos Pia inspiroivasta ja elegantista blogista!
Anonyymi: Niina Hietalahti 25.6.2012 21:15

Anonyymi
Kiitos Pia positiivisesta, joskin välillä jopa mielenkiintoisen hedonistisesta blogistasi. En seuraa muotia tai designia laisinkaan, mutta blogiasi luin lähinnä sellaisena utopiana, jota elämässä kuitenkin tarvitaan.

Toivon, että voit säilyttää tuon tietynlaisen positiivisen otteen elämässäsi ja juurikin pukea vaikka niitä pukuja päälle "fiilisten mukaan", kuten kirjoitit blogissasi usein. Toisaalta, mikä tahansa puku näyttäisi todennäköisesti hyvältä päälläsi jo pelkän asenteesi johdosta.
Anonyymi: Esko 29.6.2012 13:51

Anonyymi
Todella sääli että tämä blogi loppui. Olen seurannut tätä alusta saakka ja täällä on ollut ajoittain poikkeuksellisen tasokasta keskustelua etenkin verraten moniin muihin nettisivustoihin. Mutta kiitos näistä vuosista ja varmasti pääsemme lukemaan toimittamaasi aineistoa myös myöhemmin monissa julkaisuissa.
Anonyymi: Ilona 2.7.2012 19:12

Anonyymi
Voiko blogina arkistoa lukea jossain jatkossa?
Anonyymi: Lukija 6.7.2012 2:45

Anonyymi
Voi kurjuus! Miten voi loppua Suomen mielenkiintoisin muotoilua käsittelevä blogi keskellä designpääkaupunkivuotta. Toivottavasti päätös oli sinun ja jatkat bloggaamista jossain muualla. Blogiasi oli aina ilo lukea. Kirjoitit kenellekkään kumartelematta, kevyellä otteella, mutta vakavasti iloiten. Kiitos näistä vuosista!
Anonyymi: Lukija 6.7.2012 2:48

Anonyymi
Hei,

Vaikka Luova maailma -blogi siirtyi taka-alalle, Pia jatkaa tutun aihepiirin parissa Taloussanomat+:n puolella.

Taloussanomat+ on Taloussanomien ja Helsingin Sanomien yhteinen talousuutispalvelu. Lisätietoja siitä löydätte täältä: http://www.taloussanomat.fi/ipad/

Voiko blogina arkistoa lukea jossain jatkossa?


Luova maailma -blogin arkistoa ei toistaiseksi pääse lukemaan teknisten rajoitteiden takia.

Selvittelemme kuitenkin parhaillaan, voisimmeko tuoda blogin vanhat merkinnät näytille jollain menetelmällä myöhemmin.
Anonyymi: Aleksi Moisio, Talou 10.7.2012 10:06
Sivut: 1
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä