Kirjaudu ▼
 

Kiinteistöketju: Kaupat vähenivät jopa kolmanneksen

Lehtikuva
Kiinteistöketju: Kaupat vähenivät jopa kolmanneksen
Asuntokauppojen määrän lasku on jatkunut keväällä, mutta asuntojen hinnat eivät ole kääntyneet alaspäin, kertoo kiinteistönvälitysketju Asuntoverkko.
15.5.2012 21:13
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Asuntoverkon mukaan asuntokauppojen määrän lasku jatkui huhtikuussa. Edellisvuoteen verrattuna kauppamäärät ovat laskeneet huhtikuussa yhdeksän prosenttia Suomessa. Suurinta lasku on ollut Hämeen sekä Pohjanmaan maakunnassa, jossa kauppojen määrä on laskenut jopa kolmanneksella.

– Varsinais-Suomessa kauppoja tehtiin 22 prosenttia vähemmän, ja Pohjanmaalla sekä Pohjois-Karjalassa 18-19 prosenttia vähemmän edellisvuoteen nähden. Pirkanmaalla, Pohjois-Pohjanmaalla sekä Päijät-Hämeessä laskua tapahtui 9-12 prosenttia, sanoo Asuntoverkon hallituksen puheenjohtaja Tomi Sarlin tiedotteessa.

Pääkaupunkiseudulla Espoossa alkuvuonna laskeneet kauppamäärät ylsivät huhtikuussa edellisvuoden tasoille. Helsingissä pudotus oli 12 prosenttia.

– Turussa kauppamäärät laskivat jopa 16 prosenttia, Oulussa 14 prosenttia sekä Tampereella 12 prosenttia. Vantaalla kauppojen määrä sen sijaan nousi yhdeksän prosenttia edellisvuoteen nähden, Sarlin sanoo.

Kauppojen nihkeys ei tarkoita hintojen laskua, sillä vanhojen kerrostalojen hinnat nousivat huhtikuussa hiukan eli noin prosentin vuodentakaisesta.

– Kauppamäärien laskusta huolimatta vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat Hämeessä 11 prosenttia viime vuoteen verrattuna. Lapissa sekä Itä-Uudellamaalla nousua tapahtui noin kahdeksan prosenttia. Pirkanmaalla hinnat nousivat viitisen prosenttia, Sarlin sanoo.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Helsingissä vanhojen kerrostaloasuntojen hinnat nousivat huhtikuussa noin neljä prosenttia ja Espoossa kolme prosenttia. Vantaalla hinnat sen sijaan laskivat noin prosentin.

– Helsingissä ei välttämättä ollut riittävästi tarjontaa kysynnän huomioon ottaen, mikä välittyi myös hintoihin.

Vanhojen kerrostaloasuntojen keskimääräiset myyntiajat ovat venähtäneet koko maassa viime vuoden huhtikuun kahdeksasta viikosta yhteentoista viikkoon.

15.5.2012 21:13
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (42)


Anonyymi
Sahateollisudessa jo näkyvissä yt-neuvoteluja viestinä laman syvenemisestä.Kun kauppa ei käy nin ei käy.No myy se velkaautosi ensin.
Anonyymi: onnea voitajille 15.5.2012 22:13

Anonyymi
Hiljaista on meidänkin Siwassa. Myynti tippunut kymmeniä prossia.


Ahh hah hah! Siwassahan ei käy kuin varkaat ja vanhukset. Kolmesti on lyöty lähisiwassa varkaan tms. leima otsaan. Se riitti, kertoo asiakaskunnasta riittävästi. Tulot on yli kansan mediaaniarvon ja asunto viittä vaille velaton.
Anonyymi: Rahat riittää muihin 15.5.2012 22:30

Anonyymi
Vanhojen hinnat nousee? Kuka hullu vanhasta lahosta elementtitalosta maksaa enemmän kuin siitä on alunperin maksettu? Toki ymmärrän indeksin mukaan seuraavan hinnan, mutta nämä nykyiset hinnat. Millainen ihminen ottaa lainaa 20 vuodeksi, jotta pääsee 20 vuoden aikana kokemaan vielä suuret saneerauksetkin?

Kun katselin vanhojen kerrostaloasuntojen hintoja (1990 sen alle), niin niistä voisi leikata 40-50% hinnoista pois.

Hulluja jotka maksaa!
Anonyymi: käsittämätöntä 15.5.2012 22:57

Anonyymi
eiköhän kyse ole siitä, että ei ole mitään järkeä ottaa yli kymmenen vuoden asuntolainaa. Oma osuus 30 prosenttiin. Asunnoissa joiden hinnat on pumpattu ylös löysän lainanannon myötä tulee näkymään närhen m:t. Have fun osakkeiden hinnat, joita ostetaan omalla rahalla näyttävät suuntaa.


Maksuajasta en ole samaa mieltä mutta omarahoituksesta kyllä.

Sellainen 25%-30% pakollista säästettyä omaa pääomaa ennen lainaa olisi kyllä kova juttu. Tervehtyisi ala paljon.
Anonyymi: Patu 15.5.2012 23:00

Anonyymi
Asuntoverkko? Pari vuotta tullut katseltua kiinteistömarkkinoita ostajana ja myyjänä eikä ole tullut aiemmin vastaan.
Anonyymi: Peter 15.5.2012 23:08

Anonyymi
Maksuajasta en ole samaa mieltä mutta omarahoituksesta kyllä.Sellainen 25%-30% pakollista säästettyä omaa pääomaa ennen lainaa olisi kyllä kova juttu. Tervehtyisi ala paljon.

No ehkä tuon voisi nytten hyväksyä kun itse sain ensiasunnon neljä vuotts sitten 1 00% lainalla. Arvo on se verran noussut, että tuo pankkien normaalisti vaatima oman rahan määrä on jo täyttynyt.
Anonyymi: asunto 15.5.2012 23:12

Anonyymi
En myy vaikka kuinka ruikutatte :)
Anonyymi: vähemmistöt pysyy om 15.5.2012 23:38

Anonyymi
Nyt kannattaa myydä tarpeettomat asunnot pois, ja äkkiä. Kohta hinnat romahtavat!
Anonyymi: Ei pukkaa supersunnu 16.5.2012 0:18

Anonyymi
Tällä hetkellä ei kiinnosta tehdä kauppoja koska ollaan yleisestikkin aika odottavalla kannalla, toiseksi jos euroalueen taloustilanne kääntyy huonompaan Kreikan vuoksi niin kaupankäynti pysähtynee todennäköisesti toviksi ennen kuin ottaa uutta tuulta siipiensä alleen.
Anonyymi: Kokonaiskuvallinen p 16.5.2012 0:48

Anonyymi
Keskustelufoorumeilla on jo 10 vuotta huudettu, että nyt rommaa.. Vaan eipä ole vielä näkynyt hintojen laskua.. Pitääkö vielä odottaa toiset 10 vuotta?
Anonyymi: Nimetön 16.5.2012 2:17
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä