Kirjaudu ▼
 

9 prosenttia laskua – asuntokauppa ei käy

Lehtikuva
9 prosenttia laskua – asuntokauppa ei käy
Ei käy kauppa, niin voi kuvata asuntokaupan alkuvuotta. Suomen Asuntoverkon lukujen mukaan kauppamäärät laskivat alkuvuonna yhdeksän prosenttia.
13.4.2012 11:55
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Asuntokauppojen määrä painui tammi–maaliskuussa jokaisena kuukautena verrattuna edellisvuoden vastaavaan aikaan, näyttää Suomen Asuntoverkon toimittama tilasto.

Maaliskuun aikana kauppoja tehtiin 11 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden maaliskuussa.

– Kauppamäärät laskivat eniten Pohjanmaalla, jossa kauppoja tehtiin ensimmäisellä kvartaalilla kolmanneksen vähemmän edellisvuoteen nähden. Kymenlaaksossa kauppoja tehtiin 22 prosenttia vähemmän, sekä Itä-Uudellamaalla ja Keski-Suomessa 16–18 prosenttia vähemmän viime vuoteen nähden. Keski-Pohjanmaalla, Satakunnassa, Varsinais-Suomessa sekä Uudellamaalla pääkaupunkiseudun kuntia ja Itä-Uuttamaata lukuun ottamatta kauppamäärät laskivat 14 prosenttia, Asuntoverkon hallituksen puheenjohtaja Tomi Sarlin sanoo tiedotteessa.

Kauppamäärät nousivat vain Lapissa sekä pääkaupunkiseudun kunnista Vantaalla ja Espoossa. Lapissa kauppoja tehtiin alkuvuonna 13 prosenttia edellisvuotta enemmän, Vantaalla seitsemän ja Espoossa kolme.

Helsingissä kauppamäärät laskivat kahdeksan prosenttia.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

Vaikka kauppamäärät laskivat, asuntojen hinnat eivät kääntyneet laskuun. Vanhojen kerrostaloasuntojen keskineliöhinnat nousivat koko maan lukuja tarkasteltaessa pari prosenttia.

Asuntoverkko käyttää lukujensa lähteenä Logican HSP-palvelua, johon tilastoidaan yli 900 kiinteistönvälitystoimiston kaupat.  

13.4.2012 11:55
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)
Ihmiset Tomi Sarlin

Kommentit (114)


Anonyymi
Pelkkää humpuukia! Asuntokauppa käy kuin siima ja joka päivä on uusi asuntokaupan supersunnuntai.

Epätoivoiset ostajat kiertelevät metsissä rahasäkki kainalossa ja yrittävät ostaa jokaisen linnunpöntön.
Anonyymi: Ikuinen supersunnunt 13.4.2012 13:20

Anonyymi
Kun jo suurituloisetkin kuten mm. Vehviläinen ja Wallin eivät uutisten mukaan osta vaan myyvät asuntonsa siirtyen VUOKRALLE niin kertoohan se jo kaiken Suomen hiipuvista asuntomarkkinoista.


Aika heikko trolli.

Wallin asuu kyllä omakotitalossa jonne siirtyi edellisestä asunnosta josta sai myyntivoittoa vanhassa rahassa miljoonia.

Vehviläinen taas asuu Ilmariselle myymässään entisessä omistusasunnossaan "vuokralla" kun työnantaja maksaa asunnon vuokran. Työsuhteen päättyessä Vehviläinen taas ostaa asunnon takaisin itselleen.
Anonyymi: Nimetön 13.4.2012 13:24

Anonyymi
Åbo Akademi, Ilmarinen ja muut vastaavat voisivat nyt ostaa, jotta ihmiset varmasti saisivat odottamansa voitot asuntokaupoistaan. Vai koskeeko näiden avuksitulo vain hyvä veli -verkostoa ja poliitikkoja?
Anonyymi: Ostakaa multa myös y 13.4.2012 13:26

Anonyymi
Asiantuntija LKV ystäväni tiesi kertoa, että loppuvuosi näyttää paremmalta. Uskalsin ostaa nyt halvalla kun tämä myyjäystäväni antoi pienellä painostuksella tämän rahanarvoisen vinkin.


Taidat olla itse asunnonvälittäjä :D
Anonyymi: Semi 13.4.2012 13:27

Anonyymi
Höpö höpö. Vaikka kuinka paljon on miljoona-asuntoja myynnissä. Niitähän juuri on viime aikoina lehtien mukaan osteltu.
Anonyymi: Ei köyhille 13.4.2012 13:28

Anonyymi
Kauanko olette odottaneet ja kauanko vielä meinaatte odottaa asuntojen hintojen laskua ennen ostopäätöksen tekemistä?
Anonyymi: gallup 13.4.2012 13:35

Anonyymi
Nyt kun Kreikassa vaihtuu hallitus ja ne jättää velat maksamatta niin avot. Ei kai joku olettanut että ne aikoo ne maksaa? Tekee kuulkaas mannaa Suomen asuntomarkkinoille. Vai miten se Katainen meni, ei koske meitä? Alkaa kohta koskemaan. Nyt jos joku idiootti talon ostaa reippaaseen 20 prosentin ylihintaan jonkun LKV mäntin suosituksesta niin onnea vaan, ostit juuri tönön jonka arvonnousua saatkin odotella seuraavat kuusi vuotta. Ja myyjät, pitäkää nyt ihmeessä kynsin hampain kiinni kiinteistövälittäjien lupaamista hinnoista, muutenhan on vaarana että ne p**kakkasat menis jollekin tollolle kaupaksi nyt keväthuumassa. Ei kannata yhtään joustaa siinä ylihinnoittelussa, puhalletaan yhdessä oikein ISO asuntokupla. Pankki puhaltaa sitten ne loput tuhkat pesästä..
Anonyymi: Eläköön kupla talous 13.4.2012 13:39

Anonyymi
Eivät hinnat laske niin kauan kuin velanotto kasvaa. Aivan pientä hyytymistä oli viime kuussa verrattuna viime vuoteen, mutta siitä ei vielä voi tehdä suuria johtopäätöksiä.

http://www.suomenpankki.fi/fi/tilastot/tase_ja_korko/2010/Pages/tilastot_rahalaitosten_lainat_talletukset_ja_korot_lainat_pt_kotitalouksien_lainat_ja_ta_8DA48CCE.aspx
Anonyymi: Ossi63 13.4.2012 13:41

Anonyymi
Tämä trendi kääntyy huomattavan nopeasti kun ensimmäiset pakkomyynnit alkavatMistäs syystä nämä pakkomyynnit alkavat ?


Korkeitten asuntolainojen korkojen vuoksi.
Meilläkin tulee 131 000 ? lainasta korkokustannusta peräti 89 ?/kk.
Anonyymi: Oma talo 13.4.2012 13:42

Anonyymi
Asuntojen hinnassa on vain ja ainoastaan kysymys velan kasvusta. Kun velan kasvu pysähtyy, hinnat alakavat laskea.
Pieni hyytyminen oli näkyvissä viime kuussa verrattuna viime vuoteen. Kevään kuluessa selviää onko kysymys oikeasta trendistä. Alkaako velkapiikki tulla täyteen.
Anonyymi: Ossi63 13.4.2012 13:47
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti Yöaikaan lähetetyt kommentit päätyvät toimituksen tarkistettavaksi. Kommentit tarkistetaan ja hyväksytään seuraavan päivän aikana. Muina aikoina viestit ovat jälkimoderoinnissa.
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Asiakastieto

Yhteistyössä