Kirjaudu ▼
 

Pieni taloyhtiö maksaa isännöinnistä eniten

Antti Aimo-Koivisto / Lehtikuva
Pieni taloyhtiö maksaa isännöinnistä eniten
Kiinteistöliiton tutkimuksen mukaan pienet taloyhtiöt joutuvat paradoksaalisesti maksamaan isännöinnistään suhteessa enemmän kuin suuret. Yleisin isännöintipalkkion veloitusperuste on huoneistojen lukumäärä, joissain tapauksissa myös työn määrä.
3.2.2011 20:51
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kiinteistöliiton isännöintipalkkiot 2010 -kyselytutkimukseen vastasi ennätyksellinen joukko taloyhtiöiden hallituksen puheenjohtajia ja ammatti-isännöitsijöitä.

Kiinteän isännöintipalkkion suuruus vaihtelee huomattavasti kiinteistön koon mukaan. Keskipalkkio alenee koon kasvaessa. Pienemmissä taloyhtiöissä se on 40 prosenttia isoja yhtiöitä korkeampi.

Kyselyn mukaan keskimääräinen kiinteä isännöintipalkkio on 20 asuinhuoneiston talossa noin 420 euroa ja 100 asuinhuoneiston taloyhtiössä noin 1360 euroa kuukaudessa. Asuinhuoneistoa kohti laskettuna palkkio on 20 huoneiston yhtiössä 21 euroa huoneistolta kuukaudessa ja 100 huoneiston yhtiössä 14 euroa huoneistolta kuukaudessa.

Kiinteistöliitto muistuttaakin, että taloyhtiön hallituksen tehtävänä on hyväksyä isännöintisopimus ja siinä määritellyistä tehtävistä maksettava kiinteä palkkio ja erikseen veloitettavat palkkiot.

∇ Mainos, artikkeli jatkuu alempana ∇ ∇ Artikkeli jatkuu ∇

–Kyselystä ilmeni yllättäen, että kolmasosa taloyhtiöistä ei ole päivittänyt nykyistä isännöintisopimustaan koskaan, ihmettelee Kiinteistöliiton toimitusjohtaja Harri Hiltunen tiedotteessa.

Kiinteän kuukausipalkkion lisäksi isännöintiyritykset laskuttavat runsaasti erilliskorvauksia esimerkiksi yhtiöjärjestyksen muuttamisesta ja remonttien valvonnasta sekä kokouspalkkioita, kilometrikorvauksia ja kopiointimaksuja.

3.2.2011 20:51
Taloussanomat
Lisää suosikkeihin

Henkilökohtaiselle suosikkilistalle tallentaminen vaatii kirjautumista.

KirjauduRekisteröidy
Lähetä kaverille
Tulosta (HTML)
Tallenna (PDF)

Kommentit (27)

Sivut:1 2 3
EdellinenSeuraava

Anonyymi
Ymmärrättehän nyt näistäkin kommenteista, miksi Isännöitsijöitä on niin vaikea rekrytoida tänä päivänä ja miksi isännöitsijälle pitää maksaa hyvää palkkaa, jotta jaksaa tehdä iltapainotteista työtä ja kuunnella päivät pitkät pelkkää ymmärtämättömien mussutusta ?
Olisipa isännöitsijällä omituinen työpäivä, jos joku joskus tulisi kiittämään !
Anonyymi: Nimetön 4.2.2011 9:26

Anonyymi
Kokemuksesta (31 vuotta isäännöisijänä 2 as oy:ssä)sanon, että aika vaikeaa on saada ketään hoitamaan isännöitsijän hommaa ilmaiseksi. Tai töitä jaetuksi sillä tavalla, että kaikki tekisivät tasapuolisesti osansa. Ei as oy ole mikään Gulag, jossa joku aina vahtii tekemisiä ja pakottaa tekemään.

Jos as oy:ssä on fiksuja ihmisiä, he yleensä tarttuvat lumikolaan tai hiekoitusämpäriin, tai maalipensseliin mielellään, koska se on kaikken etu. Valitettavasti näitä fiksuja ei ole joka huushollissa. Osa toimii asenteella "couldn't care less...". Näiden kanssa vielä tulee toimeen, heitä ei näy eivätkä he ole häiriöksi. Paljon vaikeampi ryhmä ovat nipottajat, joille tilinpäätös pitää olla valmis 1.1.klo 5 aamuyöllä, tai aina pitää olla joku remppa menossa, kun joku on jossain keksinyt jotain UUTTA. Se uusi pitää saada heti meidänkin taloyhtiöön, vaikka sillä korvatttaisiin 2 vuotta sitten uusittu, täysin toimiva asia.
Jos on 5 cm lunta katolla, niin se on heti poistettava jne.

Isännöitsijän tärkein tehtävä on pitää tasapuolisesti huolta siitä, että asunto - omaisuuden arvo säilyy hyvin ja kehityy mieluiten tasapuolisesti. Ja että yhtiö on hyvin hoidettu.
Tämä usein vaatii luovimista osakkaiden välillä, ja johtaa väistämättä siihen, että joku pitää isännöitijää hyvänä, joku täytenä mulkkuna.

Jos ryhtyy isännöitsijäksi, pitää olla kova nahka. Muuten siitä ei tule mitään.

Aika lähellä isännöitijän työ on minkä tajansa yhtiön tj:n hommaa, miniatyyrikoossa vain.

Olen katsellut isojen toimistojen työtä muutaman asunto-omistuksen kautta, osa tekee työnsä hyvin, osa taas lähinnä kerää rahat osakkailta.

Alle 10 asunnon yhtiöille sanoisin, että ottakaa isännöitijä omasta taloyhtiöstä, hän on lähellä ja fiksu ihminen yleensä välittää tehtävästään ja omaa edes vähän ammattiylpeyttä. Ja maksakaa hänelle korvaus, vaikka 10 e /kk/asunto se on ihan kohtuullista siitä että asunnon arvo säilyy.
Ja sitten on tärkeää, että osaaminen ja tieto as oy:n asioista säilyvät. Jos isännöitsijää vaihdetaan joka vuosi, uuden asioiden hoitajan enin aika menee opetteluun. Se ei ole hyvä menettely.

Hyvä isännöitijä on aina neutraali ja tasapuolinen asukkaita kohtaan. Ei saa mennä mukaan klikkeihin.

Uusi as oy laki on sellainen, että sen kanssa voi elää, mutta kokoomustyyliin siihen on vastenmielisellä tavalla jätetty paljon reikiä, joilla voi rahastaa härskisti. Ts. asukkaiden edusta viis, kunhan liikemiehet yms. saavat mahdollisimman paljon vedetyksi välistä.

Yhtä vastenmielinen on uusi energiaverojärjestelmä, joka tekee - kiitos taas kokoomuksen - asumisesta sietämättömän kallista.
Asukkaista paskat, kunhan energiayhtiö tienaa...
Anonyymi: porvari Espoosta 4.2.2011 9:30

Anonyymi
Koettua:
- isännöitsijä ei vastaa toistuviin kyselyhin
- Isännöitsijä arvostelee älykkyysosamäärääni
- Isännöitsijä vähättelee kosteusvauriota, seurasi katastrofi
- Isännöitsijä yrittää maksattaa taloyhtiön rakenteiden korjaukset yhdellä asukkaalla
- Isdännöitsijä kehottaa repimään patterien termostaatit irti huoneistosta.

Lista mokista on loputon. Tätä sanotaan ammattimaseksi isännöinniksi ja siitä pitää maksaa.
Anonyymi: vaihtamalla ei paran 4.2.2011 10:26

Anonyymi
Paradoksaalisesti pienet maksaa suhteessa enemmän??


Paradoksaalisesti? pienissä yhtiöissä on enemmän valittajia ja yhtiöt huonommassa kunnossa.
Pieni yhtiö ottaa isännöitsijäyhtiöön yhteyttä yleensä kun asukasisännöitsijä on hävinnyt kassan kanssa tai isoja korjaushankkeita ei enää osata hallita. Osakkaat riitelee ja käräjöi keskenään ja isännöitsijän pitäisi suunnilleen siivota koiranpaskat pihasta.Itse asiassa kukaan ei näitä hylkiöyhtiöitä haluaisi ja hinta on sen mukainen.
Anonyymi: Valeisännöitsijä 4.2.2011 12:47

Anonyymi
Päinvastoin! Pieni taloyhtiö ei maksa isännöinnistä mitään! Pienessä rivitaloyhtiössä ei ulkopuolista isännöitsijää eikä huoltofirmaa tarvita, jos hieman vapaaehtoisuutta löytyy! Tämän takia yhtiövastike voi olla puolet isomman taloyhtiön yhtiövastikkeesta.
Anonyymi: MakeM 5.2.2011 16:05

Anonyymi
kyllä se on niin että osakkaat omistavt taloyhtiön ja myös määräävät asioista.
lakia täytyy kuitenkin noudattaa tarkasti.
hallitus on osakkaiden valitsema asioiden toimeenpanija elin.siis hallitus ei ole mitenkään verrattavissa valtion hallitukseen niinkun jotkut hallitukseen valitut saattavat asian ymmärtää ja toimivat sen mukaan, tai yrittävät toimia.mm.virka nousee hattuun ja sitten käyttäydytään sen mukaisesti.osakkaita halveksien.mitään ongelmaa ei ole ,kun toimitaan yhtiökokouksen päätösten mukaisesti.eikä ylitetä valtuuksia.
Anonyymi: Nimetön 2.9.2012 11:03

Anonyymi
Kokemuksesta (31 vuotta isäännöisijänä 2 as oy:ssä)sanon, että aika vaikeaa on saada ketään hoitamaan isännöitsijän hommaa ilmaiseksi. Tai töitä jaetuksi sillä tavalla, että kaikki tekisivät tasapuolisesti osansa. Ei as oy ole mikään Gulag, jossa joku aina vahtii tekemisiä ja pakottaa tekemään. Jos as oy:ssä on fiksuja ihmisiä, he yleensä tarttuvat lumikolaan tai hiekoitusämpäriin, tai maalipensseliin mielellään, koska se on kaikken etu. Valitettavasti näitä fiksuja ei ole joka huushollissa. Osa toimii asenteella "couldn't care less...". Näiden kanssa vielä tulee toimeen, heitä ei näy eivätkä he ole häiriöksi. Paljon vaikeampi ryhmä ovat nipottajat, joille tilinpäätös pitää olla valmis 1.1.klo 5 aamuyöllä, tai aina pitää olla joku remppa menossa, kun joku on jossain keksinyt jotain UUTTA. Se uusi pitää saada heti meidänkin taloyhtiöön, vaikka sillä korvatttaisiin 2 vuotta sitten uusittu, täysin toimiva asia.Jos on 5 cm lunta katolla, niin se on heti poistettava jne.Isännöitsijän tärkein tehtävä on pitää tasapuolisesti huolta siitä, että asunto - omaisuuden arvo säilyy hyvin ja kehityy mieluiten tasapuolisesti. Ja että yhtiö on hyvin hoidettu.Tämä usein vaatii luovimista osakkaiden välillä, ja johtaa väistämättä siihen, että joku pitää isännöitijää hyvänä, joku täytenä mulkkuna. Jos ryhtyy isännöitsijäksi, pitää olla kova nahka. Muuten siitä ei tule mitään.Aika lähellä isännöitijän työ on minkä tajansa yhtiön tj:n hommaa, miniatyyrikoossa vain.Olen katsellut isojen toimistojen työtä muutaman asunto-omistuksen kautta, osa tekee työnsä hyvin, osa taas lähinnä kerää rahat osakkailta.Alle 10 asunnon yhtiöille sanoisin, että ottakaa isännöitijä omasta taloyhtiöstä, hän on lähellä ja fiksu ihminen yleensä välittää tehtävästään ja omaa edes vähän ammattiylpeyttä. Ja maksakaa hänelle korvaus, vaikka 10 e /kk/asunto se on ihan kohtuullista siitä että asunnon arvo säilyy.Ja sitten on tärkeää, että osaaminen ja tieto as oy:n asioista säilyvät. Jos isännöitsijää vaihdetaan joka vuosi, uuden asioiden hoitajan enin aika menee opetteluun. Se ei ole hyvä menettely.Hyvä isännöitijä on aina neutraali ja tasapuolinen asukkaita kohtaan. Ei saa mennä mukaan klikkeihin.Uusi as oy laki on sellainen, että sen kanssa voi elää, mutta kokoomustyyliin siihen on vastenmielisellä tavalla jätetty paljon reikiä, joilla voi rahastaa härskisti. Ts. asukkaiden edusta viis, kunhan liikemiehet yms. saavat mahdollisimman paljon vedetyksi välistä. Yhtä vastenmielinen on uusi energiaverojärjestelmä, joka tekee - kiitos taas kokoomuksen - asumisesta sietämättömän kallista.Asukkaista paskat, kunhan energiayhtiö tienaa...


Kokemuksesta (31 vuotta isäännöisijänä 2 as oy:ssä)sanon, että aika vaikeaa on saada ketään hoitamaan isännöitsijän hommaa ilmaiseksi. Tai töitä jaetuksi sillä tavalla, että kaikki tekisivät tasapuolisesti osansa. Ei as oy ole mikään Gulag, jossa joku aina vahtii tekemisiä ja pakottaa tekemään. Jos as oy:ssä on fiksuja ihmisiä, he yleensä tarttuvat lumikolaan tai hiekoitusämpäriin, tai maalipensseliin mielellään, koska se on kaikken etu. Valitettavasti näitä fiksuja ei ole joka huushollissa. Osa toimii asenteella "couldn't care less...". Näiden kanssa vielä tulee toimeen, heitä ei näy eivätkä he ole häiriöksi. Paljon vaikeampi ryhmä ovat nipottajat, joille tilinpäätös pitää olla valmis 1.1.klo 5 aamuyöllä, tai aina pitää olla joku remppa menossa, kun joku on jossain keksinyt jotain UUTTA. Se uusi pitää saada heti meidänkin taloyhtiöön, vaikka sillä korvatttaisiin 2 vuotta sitten uusittu, täysin toimiva asia.Jos on 5 cm lunta katolla, niin se on heti poistettava jne.Isännöitsijän tärkein tehtävä on pitää tasapuolisesti huolta siitä, että asunto - omaisuuden arvo säilyy hyvin ja kehityy mieluiten tasapuolisesti. Ja että yhtiö on hyvin hoidettu.Tämä usein vaatii luovimista osakkaiden välillä, ja johtaa väistämättä siihen, että joku pitää isännöitijää hyvänä, joku täytenä mulkkuna. Jos ryhtyy isännöitsijäksi, pitää olla kova nahka. Muuten siitä ei tule mitään.Aika lähellä isännöitijän työ on minkä tajansa yhtiön tj:n hommaa, miniatyyrikoossa vain.Olen katsellut isojen toimistojen työtä muutaman asunto-omistuksen kautta, osa tekee työnsä hyvin, osa taas lähinnä kerää rahat osakkailta.Alle 10 asunnon yhtiöille sanoisin, että ottakaa isännöitijä omasta taloyhtiöstä, hän on lähellä ja fiksu ihminen yleensä välittää tehtävästään ja omaa edes vähän ammattiylpeyttä. Ja maksakaa hänelle korvaus, vaikka 10 e /kk/asunto se on ihan kohtuullista siitä että asunnon arvo säilyy.Ja sitten on tärkeää, että osaaminen ja tieto as oy:n asioista säilyvät. Jos isännöitsijää vaihdetaan joka vuosi, uuden asioiden hoitajan enin aika menee opetteluun. Se ei ole hyvä menettely.Hyvä isännöitijä on aina neutraali ja tasapuolinen asukkaita kohtaan. Ei saa mennä mukaan klikkeihin.Uusi as oy laki on sellainen, että sen kanssa voi elää, mutta kokoomustyyliin siihen on vastenmielisellä tavalla jätetty paljon reikiä, joilla voi rahastaa härskisti. Ts. asukkaiden edusta viis, kunhan liikemiehet yms. saavat mahdollisimman paljon vedetyksi välistä. Yhtä vastenmielinen on uusi energiaverojärjestelmä, joka tekee - kiitos taas kokoomuksen - asumisesta sietämättömän kallista.Asukkaista paskat, kunhan energiayhtiö tienaa...
Asun 14 asunnon toloyhtiössä jossa on "mummoja" suurinosa,yksi prohva kylläkin hal.puh.joh. joka valitettavasti ei tiedä käytäntöön liittyvistä asioita mitään. Isännöisijä määrää kaiken sanomalla että onhan teillä rahaa ja kilpailutus nolla periaatteella "hyväveli"järjestelmä! Oli piharemontti josta tuli autokatos ja ylipäätään autojen "oleskelu"paikka. Lipputanko on meillä viihtyvyyttä,muutama ruusun oksa ja siinä se,että näin tässä talossa. Meitä puolihöppänöitä viedään kun jauhosäkkiä pimeässä ja maksetaan kiltisti!
Anonyymi: Jotenkin jyvällä asi 2.9.2012 11:39
Sivut:1 2 3
EdellinenSeuraava
Ohjeet: Pysy aiheessa ja kirjoita napakasti. Muista, että haastateltavilla, kanssakeskustelijoilla ja toimittajilla on oikeus omaan, eriävään mielipiteeseen. Ole kohtelias, äläkä tarkoituksella provosoi tai hauku muita keskustelijoita. Taloussanomat varaa oikeuden poistaa asiattomat viestit.
Lue koko keskusteluetiketti
Varaa oma nimimerkkisi Taloussanomien uutiskommentointiin rekisteröitymällä käyttäjäksi tai kirjaudu sisään.

Rekisteröityminen ja nimimerkin varaus eivät ole pakollisia.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.
Olet kirjautunut sisään, muttet ole vielä valinnut omaa, muille käyttäjille näkyvää nimimerkkiäsi. Varaa nimimerkki omaksesi kirjoittamalla se nimimerkki-kenttään.

Varauksen jälkeen muut eivät voi käyttää nimimerkkiäsi ja se näkyy automaattisesti kaikissa kirjoittamissasi viesteissä.

Huomioithan, ettei nimimerkkiä ei voi muuttaa jälkikäteen.

Nimimerkissä saa käyttää ainoastaan kirjaimia ja numeroita. Sen minimimitta on viisi merkkiä ja maksimi kaksikymmentä merkkiä.

Taloussanomat - Uutiset

17:15 WSJ: Deutsche Bankin johtajillekin syytteitä Italian pankkisotkusta
16:39 Kalifornia helpottamassa automaattiautojen testejä – liikenteeseen jopa ilman kuskia
15:47 BBC: Kolmekymppisillä puolet vähemmän varallisuutta kuin 10 vuotta sitten
14:59 Britannian pääministeri sai Brexit-kannattajilta linjauksen maahanmuutosta
13:42 Kiinan teollisuus piristyi hiukan syyskuussa
12:17 Volkswagen ei myy dieselautoja USA:ssa ainakaan vuoteen – tai ehkä enää koskaan
11:26 Vanhanen Ylelle Suomen Pankin johtajavalinnoista: Sukupuolella on merkitystä
10:19 Venäjä aikoo myydä osuutensa kahdesta öljy-yhtiöstä
07:12 Saksalainen ruuvijätti sijoittaa voittojaan taiteeseen ja perustaa taidemuseoita
06:14 Digitoday Yksi kuva sen kertoo – tässä näppärin tapa käyttää nappikuulokkeita
06:05 Kaikki irti matalista koroista – selvitimme, pitäisikö nyt ottaa asuntolainaan 10 vuoden korko
30.9. Venäjä heltyi tiukasta osinkovaatimuksesta
30.9. Taksi- ja bussikyydit samalla maksulla – keksintö leviää Suomen kaupunkeihin
30.9. Biotie poistui tänään Helsingin pörssistä
30.9. Huhu leviää: Deutsche Bankin osake ampaisi
30.9. Italian ongelmapankin roskalainoille löytyi ehkä ostajia
30.9. Kolumbialaiset äänestävät rauhasta – maa odottaa turisteja ja investointeja
30.9. S-ryhmä lähetti oudon laskun – "Kaikkien näkökulmasta hullua"
30.9. Digitoday Hyvästi Rosetta: Tässä luotaimen viimeinen kuva ennen törmäystä
30.9. CGI vähentää 215 työntekijää
30.9. Keskisuomalainen: Jatkamme ostokohteiden katselua, tase on vahva
30.9. Kulutusluottojen määrä kääntyi kasvuun
30.9. Arvio: Pörssi kärsii, jos USA:n presidentinvaalista tulee tiukka
30.9. Digitoday Suomen Microsoftin Windows-pomo vaihtuu
30.9. Pankkihermoilu jatkuu pörssissä
30.9. Turismi tukee Espanjaa – elokuu oli ennätyskuukausi
30.9. Digitoday Merikaapeli alkaa näkyä: Palvelinkeskusjätti avaa Suomeen solmukohdan
30.9. Deutsche Bankin pääjohtaja rauhoitteli henkilökuntaa: Huhut asiakaspaosta perusteettomia
30.9. Keskisuomalainen ostaa Mediatalo ESA:n
30.9. Deutsche Bankin osake syöksyi pohjalukemiin – myös Commerzbank selvässä laskussa
Asiakastieto

Yhteistyössä